Primaria Capitalei a demolat, vineri, terasa Miorita din Parcul Herastrau, vizavi de Pavilionul H. Potrivit reprezentantilor municipalitatii, aceata terasa a fost construita fara autorizatie, iar proprietarul, firma Capivox Alexim, a refuzat sa o demoleze. Cheltuielile de desfiintare vor fi recuperate de la proprietar.

"Reprezentatiei Directiei Generale de Politie Locala si Control din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti au inceput astazi, 10 martie 2014, demolarea unei noi constructii ilegale edificata pe domeniul public, in Parcul Herastrau, actiunea avand la baza o dispozitie emisa de Primarul General. Constructia apartine societatii comerciale CAPIVOX ALEXIM S.R.L. care a executat fara autorizatie de construire, pe terenul apartinand domeniului public, constructii in suprafata totala de 380 mp, respectiv: restaurant in suprafata de aproximativ 240mp; terasa de aproximativ 120 de mp si un chiosc de 20mp, incalcand astfel prevederile legii privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii", se arata intr-un comunicat emis de Primaria Capitalei.

Potrivit repezentantilor Primariei Capitalei, proprietarul constructiilor nu s-a conformat instiintarii de desfiintare a acestora, si nu a demolat terasa pe cont propriu, in termen de 72 de ore de la primirea somatiei.

Potrivit reprezentantilor Primariei Capitalei, in ultimii 5 ani, in Bucuresti, au fost desfiintate in baza dispozitiilor emise de primarul Sorin Oprescu si a sentintelor judecatoresti irevocabile, 1457 constructii cu caracter provizoriu sau definitiv, edificate pe domeniul public sau privat al statului, fara autorizatie de construire, din care in anul 2013, 424 constructii.

Structurile desfiintate au avut functiunea de terase, chioscuri, tonete, tarabe, constructii definitive si anexe ale acestora dar si structuri publicitare (in numar de 294).

Prin desfiintarea acestora, s-au redat domeniului public 130.400 mp de spatiu verde.