Primaria Cluj-Napoca va cumpara in acest an 40 de autobuze noi, dotate cu sistem euro 6, care este cel mai putin poluant. Valoarea unui singur autobuz este estimata 260.000-300.000 de euro, insa pretul real se va stabili in urma licitatiei.

Autobuzele vor avea un termen de garantie de minimum trei ani si o durata de functionare de 15 ani. Un autobuz va avea o capacitate de 150 de locuri si va fi dotat cu aer conditionat, camere video, GPS, podea joasa si rampa de acces pentru persoanele cu handicap locomotor.

"Dorim sa cumparam cele mai bune autobuze de pe piata pentru transportul de calatori. Am prevazut conditii ca sa avem cele mai moderne autobuze din Europa. Vom impune conditii de euro 6. Exista o directiva europeana care zice ca autobuzele nou cumparate trebuie sa aiba euro 6, adica cele mai inalte standarde impotriva poluarii", a declarat miercuri primarul Emil Boc, citat de Agerpres.

In prezent, elaborarea caietului de sarcini a fost finalizata si documentatia necesara a fost transmisa ANRMAP, pentru a se putea demara in saptamanile viitoare procedurile de organizare a licitatiei, potrivit reprezentantilor municipalitatii.