Primarul Constantei, Radu Mazare, sustine ca a primit noi asigurari de la premierul Victor Ponta ca dupa validarea Guvernului autoritatile locale vor mai primi "foarte rapid" actiunile cerute la Administratia Porturilor Maritime Constanta, scrie Mediafax.

Mazare a declarat, miercuri, la finalul sedintei Consiliului Local, ca a discutat aceasta chestiune din nou cu premierul Victor Ponta, dar si cu ministrul Dan Sova, care si-a luat angajamentul sa faca acest lucru.

"Am vorbit si cu Sova, si cu Ponta. Ponta intotdeauna a spus ca sustine acest demers de a trece actiunile in varianta pe care am discutat-o noi. Sigur ca as fi vrut mai mult, dar e ok si asa, iar ministrul Sova si-a luat angajamentul sa faca acest lucru", a spus Mazare.

Cand a fost intrebat ce se va intampla daca nu-si vor tine promisiunea, primarul a raspuns: "Daca nu, nu voteaza lumea! O sa vedem daca nu, dar deocamdata si-au luat angajamentul si nu vad de ce nu ar face-o".

De asemenea, chestionat sa dea un termen pana la care aceasta promisiune va fi pusa in practica, Mazare a spus: "Foarte rapid. Ar fi in avantajul lor si al nostru sa faca aceasta promisiune pana la alegerile europarlamentare. Daca le trece, Guvernul se ocupa de chestiunea asta".

Mazare a precizat ca daca Guvernul va fi validat in aceasta saptamana, atunci incepand de luni directorul Administratiei Porturilor Maritime Constanta (APMC) va merge la ministrul Dan Sova, urmand sa-i prezinte procedura de transfer a actiunilor.

"Pot sa va spun ca de luni directorul portului va fi la usa ministrului Sova cu procedura de transfer, cu procedura de listare a actiunilor, cu firma care este desemnata sa le scoata la Bursa. Eu nu stiu toate amanuntele astea, ca e bucataria lor", a adaugat Mazare.

El a precizat ca, potrivit discutiei cu premierul, autoritatile locale vor primi inca 15% din actiunile pe care statul le detine la Administratia Porturilor Maritime Constanta, urmand ca alte 15% din actiuni sa fie listate pe Bursa.

In prezent, statul detine 60% din actiunile APMC, 20% Fondul Proprietatea si 20% Consiliul Local Municipal Constanta.