Primaria Cluj-Napoca a prezentat miercuri proiectele pentru reconstruirea si reabilitarea podurilor Traian si Garibaldi. Podul Traian va fi reconstruit de la zero, investitia ridicandu-se la circa 8 milioane lei plus TVA. In cazul Podului Garibaldi s-a optat pentru consolidarea structurii existente si realizarea unei structuri futuriste, in forma de cuib, peste acesta, valoarea proiectului fiind de 5 milioane de lei plus TVA. Cele doua propuneri vor fi discutate joi de consilierii locali.

Podul Garibaldi traverseaza Somesul Mic, in zona cartierului Grigorescu, facand legatura intre acesta si centrul orasului. Potrivit documentelor de pe site-ul Primariei, se propune consolidarea podului existent si modernizarea acestuia prin construirea unei structuri futuriste peste structura veche. Podul va avea o lungime de 50,3 metri, patru benzi de circulatie, cu o latime de 3,5 metri fiecare, si doua trotuare. Valoarea investitiei se ridica la circa 5 milioane lei plus TVA, iar durata de realizare a proiectului este de 9 luni.

"Spre deosebire de Podul Garibaldi, unde avem in vedere propuneri mai aparte, moderne, pentru Podul Traian a trebuit sa acceptam o propunere fara puternice accente futuriste. Va fi un pod potrivit centrului istoric, care sa raspunda nevoilor de stabilitate si de trafic. Si acest proiect de investitii este pe lista de proiecte pe care o propunem in sedinta Consiliului Local de maine", spune primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Podul Traian va fi reconstruit de la zero, la final urmand sa aiba o lungime de 32 de metri, doua benzi de circulatie pe sens, o banda pentru biciclete cu o latime de 1,6 metri pe sens si doua trotuare. Termenul de executie propus pentru lucrare este de 6 luni, iar valoarea investitiei se ridica la 8 milioane lei plus TVA.

"In sedinta Consiliului Local de maine vom supune spre aprobare indicatorii tehnico-economici pentru investitia intr-un nou pod in locul Podului Garibaldi. Este o investitie pentru urmatorii 70 de ani, necesara si care se va integra frumos in ansamblul arhitectural Cluj Arena - Sala Polivalenta", a mai spus primarul Emil Boc.