Un protocol privind restaurarea si conservarea Crucii Caraiman, intrata in Cartea Recordurilor ca fiind cea mai inalta cruce amplasata pe un varf de munte, a fost semnat de Consiliul Local (CL) Busteni cu doua asociatii, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa al Primariei Busteni, primarul Emanoil Savin a primit, in cadrul manifestarilor organizate cu ocazia 'Zilelor orasului Busteni', certificatul care atesta intrarea in Cartea Recordurilor a Crucii Eroilor Neamului din Masivul Bucegi.

De asemenea, CL Busteni a semnat un protocol de colaborare cu doua asociatii in vederea realizarii unui program complex de restaurare, reabilitare, conservare si revitalizare a acestui monument.

"Acordul de parteneriat presupune, printre altele, realizarea studiului istoric al obiectivului, ridicarea topografica a zonei, studiu geologic, precum si initierea unei campanii de strangere de fonduri intitulata <>", se arata in comunicatul de presa.

Crucea Caraiman, monument istoric clasat in grupa A, a fost desemnata cea mai inalta cruce din lume (39,30 m) amplasata pe un varf montan, ea fiind situata la altitudinea de 2.291 metri.

Aceasta a fost construita intre anii 1926 si 1928 in memoria eroilor romani din Primul Razboi Mondial.