Spitalul Sanador de pe strada Sevastopol ar putea fi extins cu un corp de sase etaje, sectie destinata tratamentului cancerului, potrivit unui proiect de urbanism prezentat miercuri la Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei.

Foto:

Terenul pe care ar urma sa se construiasca aditia se afla pe strada Sevestopol nr. 5, in zona Piata Victoriei, si are o suprafata de circa 900 mp. Pe teren se afla si o casa de patrimoniu, foarte valoroasa, ea urmand sa fie restaurata, iar lipit de ea sa se construiasca corpul nou.

"Aceasta casa va fi un loc mai special de primire a bolnavilor deoarece nu seamana cu un spital si le va da incredere bolnavilor care vin pentru prima data", spune Dan Serban, arhitectul care face proiectul.

Corpul nou de spital ar urma sa fie unit prin cel nou printr-o pasarela, insa deocamdata intre cele doua cladiri se afla un rand de case si nu se stie daca proprietarii vor permite ca aceasta pasarela de sticla sa treaca pe deasupra lor.

Deocamdata, proiectul este la inceput si ramane de vazut daca va primi avizul Primariei Capitalei, a Ministerului Culturii si in final daca va fi aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.