​Primaria Capitalei vrea sa cheltuiasca circa 4 milioane de euro pentru a inlocui reteaua de apa si canal din cimitirele Ghencea, Iancu Nou, Metalurgiei si Sfanta Vineri

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Luni, 27 ianuarie 2014, 17:55 Actualitate | Administratie Locala

Primaria Capitalei vrea sa cheltuiasca circa 4 milioane de euro pentru a inlocui reteaua de apa si canal din cimitirele Ghencea, Iancu Nou, Metalurgiei si Sfanta Vineri, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi discutat joi in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. De banii acestia, in cimitire vor amenajate si cismele.

Potrivit municipalitatii, majoritatea cimitirelor din Bucuresti nu au mai fost modernizate de la darea lor in folosita. "Pe langa gradul inalt de uzura a conductelor de alimenatre cu apa potabila cat si al celor de canalizare, reteaua existenta este in prezent subdimensionata in raport cu cerintele de securitate si igiena actuale. Proprietarii si administratorii de spatii verzi sunt obligati sa asigure drenarea apelor in exces de pe suprafata spatiilor verzi, in reteaua de preluare a apelor pluviale. Se va evita contaminarea solului si a panzei freatice", se arata in raportul de specialitate anexat proiectului de hotarare.

"In prezentul proiect se vor avea in vedere atat lucrari de modernizare ale retelei de alimentare cu apa cat si ale retelei de canalizare, dar si de infiintare a unui sistem de drenaj de pe suprafetele aleilor secundare aferente cimitirului", se mai arata in proiectul de hotarare.

Potrivit proiectului, cele 4 milioane de euro se aloca astfel:
Cimitirul Ghencea - 1,2 milione euro
Cimitirul Iancu Nou - 580.000 euro
Cimitirul Metalurgiei - 1,5 milioane euro
Cimitirul Sfanta Vineri - 730.000 euro.

Cimitirele sunt in proprietatea Consiliului General al municipiului Bucuresti.

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

413 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Pare corect (Luni, 27 ianuarie 2014, 18:02)

  Orpheus [utilizator]

  In conditiile actuale pare normal sa ne ocupam prioritar de cimitire. In fond, restul problemelor au fost rezolvate...
 • +3 (3 voturi)    
  si Biserica cu ce contribuie? (Luni, 27 ianuarie 2014, 18:09)

  zambara [utilizator]

  Din cate stiu acum cimitirele sunt in administrarea bisericii. Ca sa nu zic chiar in proprietatea bisericii, din moment ce orice venit (din taxe, etc.) se duce in buzunarul lor. Iar primaria nu mai primeste nimic.
  Pai atunci nu inteleg de ce primaria si nu biserica trebuie sa cheltuie bani pentru administrare.
  Biserica administreaza doar veniturile? Iar primaria doar cheltuielile?


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri