Primaria Capitalei a terminat lucrarile de reabilitare a bulevardului Liviu Rebreanu, portiunea cuprinsa intre bd. Nicolae Grigorescu si bd. Camil Ressu. Au fost refacute partea carosabila, trotuarele si linia de tramvai, s-au amenajat parcari in spic pe marginea drumului si s-au trasat marcajele rutiere. Pistele de biciclete au fost amenajate pe trotuar, pe anumite portiuni. Deocamdata tramvaiul nu circula pe bulevard, desi linia de tramvai a fost finalizata pe toata lungimea arterei, mai putin o portiune de cativa metri, vizavi de statia de metrou Titan.

Foto:

Lucrarea avea termen de finalizare luna noiembrie 2013, iar investitia se ridica la 17 milioane de euro.

Tramvaiul are culoar separat fata de traficul auto (fiind separat de partea carosabila printr-o bordura), pe suprafata dintre sine fiind pus pamant si urmeaza sa se planteze gazon. Benzile pentru biciclete sunt amenajate la marginea trotuarului, doar pe anumite segmente.

"Pe tronsonul Camil Ressu - Nicolae Grigorescu au fost reabilitate atat carosabilul cat si trotuarele. Au fost realizate piste pentru biciclisti si locuri de parcare. Iar linia de tramvai a fost realizata cu o solutie ce va permite parcurgerea rapida de catre vehiculele speciale (salvare, pompieri, politie), dar nu si a autoturismelor. Sina va fi separata de traficul auto si transformata in spatiu verde, mai putin in statii si in intersectii, unde linia de tramvai va fi inglobata in asfalt. Tronsonul Bd. Nicolae Grigorescu - 1 Decembrie (1 km) vizeaza atat reabilitarea carosabilului cat si a trotuarelor", promitea primarul Sorin Oprescu in vara anului 2013.

Modernizarea bd. Liviu Rebreanu, bucata cuprinsa intre bd. Nicolae Grigorescu si bd. Camil Ressu, a inceput in 2012. Iarna trecuta, aceasta artera a fost un cosmar pentru soferi deoarece constructorii au decopertat strada inainte de venirea iernii, si a ramas asa, plina de gropi, pe toata durata sezonului rece. Covorul de asfalt a fost pus abia in vara acestui an.

Modernizarea bulevardului costa 17 milioane de euro, contractul pentru realizarea lucrarilor fiind atribuit asocierii Euro Construct - PACO. In bugetul pe anul 2013, s-au prevazut pentru aceasta lucrare 25 milioane lei.

Primaria Capitalei intentioneaza sa modernizeze si sa largeasca si bucata din bd. Liviu Rebreanu cuprinsa intre bd. Nicolae Grigorescu si 1 Decembrie 1918, insa aceasta operatiune necesita si exproprieri. Astfel, lucrarile vor incepe pe masura ce municipalitatea va dispune de fonduri.