Accesul turistilor in perimetrul cetatii dacice Sarmizegetusa Regia a fost restrictionat pana la primavara, in acest timp administratorii sitului istoric urmand sa desfasoare mai multe activitati de intretinere in zona monumentului, necesare pastrarii acestuia in cele mai bune conditii, transmite Agerpres.

"Cetatea Sarmizegetusa Regia se va redeschide, pentru public, la 1 martie 2014. In aceasta perioada vom desfasura mai multe activitati de intretinere, intre care se numara si indepartarea mai multor copaci batrani, ce sunt prabusiti la pamant", a declarat marti administratorul parcului arheologic Sarmizegetusa Regia, Vladimir Brilinsky.

El a aratat ca, in aceasta perioada, si portiunea de drum judetean dintre microhidrocentrala Godeanu si cetatea Sarmizegetusa Regia este inchisa, printr-o hotarare a Consiliului Judetean Hunedoara.

Din primavara acestui an, cetatea dacica Sarmizegetusa Regia a trecut in administrarea Consiliului Judetean Hunedoara, care a instituit un regulament de vizitare al monumentului UNESCO si a introdus plata unui bilet de intrare in incinta. Acest lucru a permis o monitorizare precisa a numarului de turisti, astfel ca, intr-o jumatate de an, s-a constatat ca Sarmizegetusa Regia a fost vizitata de 27.600 de oameni.