Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, ar putea primi de la Primaria Capitalei, aproape 5 miloane de euro pe un teren aflat pe str. Prelungirea Ghencea, nr. 402-412, potrivit unei hotarari aprobate, saptamana trecuta, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Terenul are o suprafata de circa 32.000 mp si ar urma sa fie expropriat pentru construirea penetratiei bulevardul Timisoara. Mai exact, municipalitatea ar urma sa ii plateasca lui Codrin Stefanescu circa 156 Euro/mp pentru terenul pe care acesta il detine cu Corina Mihaela Mihai. Jurnalistii de la evz.ro scriu ca pe teren se afla stalpi de electricitate, iar proprietarul terenului nu ar putea construi nimic acolo.

Contactat de EVZ, secretarul general adjunct a ramas uimit: "Ce? Nu stiu nimic. Unde? Nu spun ca nu se poate. Declaratia mea, chiar si politica daca vreti, este: e normal sa expropriezi daca este un proiect util. Dar, sa stie omul. Este terenul meu, dar nu stiu nimic. Este putin cinci milioane de euro", a explicat Codrin Stefanescu.

El spune ca a cumparat acest teren in 2005 sau 2006 pentru a amenaja un targ. "Nu puteam construi, ca sunt stalpi de electricitate imensi acolo si legea nu te lasa sa construiesti. Am facut adrese, dar ingroparea lor costa prea mult. Am cumparat terenul si nu am putut construi nimic, dar eu cred ca cei care exproprieaza ar trebui sa vorbeasca si cu proprietarii", a mai spus Codrin.

In ultima declaratie de avere a acestuia, data in calitate de deputat, se precizeaza ca secretarul general adjunct al PSD era "in curs de dobandire" a 5,3 hectare de teren agricol, potrivit EVZ.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, joi, alocarea sumei de 68,5 milioane lei pentru exproprierile necesare largirii bd Timisoara, de la intersectia cu Valea Cascadelor pana la Soseaua de Centura. De acesti bani vor fi expropriati 90.986 mp de teren si 1977 mp de constructii. Sumele alocate sunt orientative deoarece proprietarii le pot contesta in instanta si pot obtine mai multi bani.

Din cele 87 de proprietati care urmeaza sa fie expropriate, 11 sunt proprietari necunoscuti, 16 sunt persoane fizice si 35 persoane juridice.

Pentru proprietatea lui Codrin Stefanescu, municipalitatea plateste cel mai mult. Vezi aici cat a primit fiecare proprietar pentru terenul expropriat.