Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, a anuntat ca a "incheiat repede tratativele" cu un investitor strain care ar fi dorit sa deschida o fabrica ce ar fi creat 850 de locuri de munca, din cauza poluarii, desi aceasta se situa "intre limitele permise in UE".

Primarul Nicolae Robu a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca a refuzat oferta unui investitor strain de a deschide o fabrica in municipiu, din cauza poluarii, relateaza Mediafax.

"Am incheiat repede tratativele cu un investitor important care ar fi vrut sa construiasca in Timisoara o fabrica ce ar fi produs putina poluare, intre limitele permise in UE. Am spus in prima parte a discutiilor ca daca se polueaza catusi de putin eu nu agreez investitia respectiva si nu agreez nicio investitie de tipul acesta", a declarat Nicolae Robu.

Intrebat despre ce investitie este vorba si daca nu cumva i-a alungat pe investitorii elvetieni care au deschis recent o fabrica pentru componente de elicoptere la Arad, Robu a spus ca nu vrea sa faca nominalizari.

"Nu as vrea sa nominalizez. Fabrica presupunea o insertie de cauciuc si cand am auzit de asta, am intrat in detalii, si oamenii, la modul cinstit, mi-au spus ca se produce o poluare incadrata intre limite, asa ca am incheiat discutiile cu ei", a mai spus Robu.

Primarul a adaugat ca investitia s-ar fi ridicat la 350 milioane de euro si ar fi urmat sa fie create 850 de locuri de munca.

Intrebat, de asemenea, daca e bine pentru Timisoara sa piarda o astfel de investitie, Robu a spus ca le-a propus investitorilor sa isi deschida fabrica oriunde in judet, dar departe de Timisoara.

"Cand e vorba de poluare, e bine sa piarda Timisoara. Le-am aratat disponibilitatea sa isi deschida fabrica pe o alta localizare in judet. Nu era nicio problema, am fi vorbit cu primarii, indiferent de culoarea lor politica. Dar nu in Timisoara", a mai spus Robu.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a declarat miercuri, pentru Mediafax, ca o companie cu capital elvetian a deschis o fabrica de componente pentru elicoptere, in Zona Industriala Vest a municipiului, situata la iesirea din oras spre Nadlac.

Potrivit edilului, investitia este de cateva milioane de euro, iar productia a inceput de cateva zile intr-o hala de aproximativ 2.000 de metri patrati pe care investitorii au preluat-o gata construita si au adaptat-o nevoilor.

Primarul nu a putut preciza ce fel de componente si pentru ce elicoptere se produc la Arad, afirmand ca informatiile vor fi date publicitatii de catre investitori in momentul inaugurarii fabricii.