Consiliul Local Pitesti a aprobat o hotarare prin care cei care arunca ambalaje, coji de seminte, resturi de tigari, dar si cei care cresc sau hranesc animale sau pasari pe scarile blocurilor de locuinte sau pe domeniul public vor fi sanctionati cu amenda intre 100 si 500 de lei, relateaza Mediafax.

Consilierii locali din Pitesti au votat, joi, o hotarare de consiliu prin care cei care nu respecta curatenia in oras vor fi amendati, cuantumul amenzilor fiind de pana la 500 de lei.

Astfel, conform hotararii aprobate joi, vor fi sanctionati cei care arunca ambalajele provenite de la produse alimentare sau nealimentare, resturi de tigari, coji de seminte "sau altele asemenea" in alte locuri decat cele special amenajate.

Aceeasi hotarare prevede, de asemenea, sanctiuni si pentru pitestenii care cresc animale sau pasari in scarile blocurilor sau pe domeniul public.

"Se interzice construirea de adaposturi improvizate, cresterea si hranirea animalelor si pasarilor in incinta scarilor blocurilor de locuinte, in zona de siguranta si pe spatiile verzi in jurul blocurilor de locuinte sau in alte locuri apartinand domeniului public", prevede hotararea adoptata joi de catre consilierii locali pitesteni.

De asemenea, vor fi amendati si cei care vor exercita activitati de comert sau prestari servicii pe domeniul public, sau care expun spre vanzare produse agroalimentare in afara spatiilor comerciale.

Amenzile pentru cei care incalca prevederile acestei hotarari sunt cuprinse intre 100 si 500 de lei si vor fi aplicate de catre Politia Locala Pitesti.