Primaria Capitalei va incheia un protocol de colaborare cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul Scolar Bucuresti pentru a-i instrui pe elevi cum sa se comporte in caz de cutremur, potrivit unei hotarari adoptate joi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. In acest sens, elevii vor beneficia de un manual specific si de suportul cadrelor didactice instruite de specialistii de la ISU.

"Pregatirea in domeniul situatiilor de urgenta se executa de cadre didactice instruite in

domeniu, desemnate de directorii institutiilor de invatamant, in colaborare cu specialisti din

Inspectoratul pentru Situatii Urgenta "Dealu Spirii" al Municipiului Bucuresti si din Primaria

Municipiului Bucuresti. Continutul materialelor utilizate in procesul de pregatire va fi in concordanta cu particularitatile de varsta specifice nivelurilor din structura sistemului de invatamant, adaptate factorilor de risc existenti in Municipiul Bucuresti (Suport educational pentru indrumarea cadrelor didactice in vederea pregatirii elevilor pentru protectia la cutremur, Indrumar Fii pregatit pentru cutremur, Manual educatia si protectia elevilor in caz de cutremur (cls. I -III; cls III-I V, cls. V- VIII)", se arata in hotararea adoptata.

De asemenea, se va organiza un concurs: ,, Fii pregatit pentru cutremur!".

Primaria Capitalei se obliga sa:

- tipareasca materialele necesare procesului de informare a elevilor cat si desfasurarii activitatilor instructiv-educative;

- achizitioneze materiale necesare desfasurarii activitatii instructiv-educative si

practic-aplicative in domeniul situatiilor de urgenta;

- dea premiile participantilor la concursurile organizate;