Societatea care va administra patrimoniul Consiliului Judetean Braila - hotelurile Tineret si Sport, Casa Agronomului, Palatul Administrativ, Sala Polivalenta si Tabara Blasova - este contestata de consilierii judeteni ai PDL, PPDD si PC, acestia catalogand-o drept "dubioasa", potrivit Agerpres. Aceasta societate a fost infiintata saptamana trecuta prin hotarare de Consiliu Judetean, pentru a gestiona patrimoniul primit de la Guvern in urma descentralizarii, iar presedintele CJ-ului, Bunea Stancu, sustine ca este necesara pentru administrarea obiectivelor primite.

"Prin acest proiect se doreste valorificarea activelor fara consultarea prealabila a consilierilor judeteni. Atragem atentia ca au fost incalcate Legea 51/2006 a serviciilor comunitare de utilitati publice, deoarece expunerile de motive nu fac referire la nicio norma din aceasta, precum si Legea 281/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica", sustin reprezentantii PDL Braila.

"Daca vi se pare ca este prea devreme sa aprobam acest proiect, poate gasiti dumneavoastra solutii, sa-mi spuneti cum vom administra hotelul Tineretului, cum vom administra restaurantul de la hotelul Tineretului, Biroul de Turism, cum vom gestiona ceea ce a ramas dupa mutarea bibliotecii, cu discoteci, hotelul Sport, tabara de la Blasova. Daca aceste obiective raman in zona judetului, cream o gramada de suspiciuni din toate punctele de vedere. Facem o societate careia ii dam bani, criterii de performanta si pe care o ducem in zona autofinantarii", spune in replica presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, citat de Agerpres.

Consiliul Judetean Braila a aprobat, saptamana trecuta, infiintarea unei societati cu capital integral de stat care va gestiona imobilele aflate in proprietatea judetului, printre care se afla hotelurile Tineret si Sport, Casa Agronomului, Palatul Administrativ, Sala Polivalenta si Tabara Blasova. Societatea are ca asociat unic Unitatea Administrativ Teritoriala Judetul Braila.

Potrivit expunerii de motive a proiectului, SC Rocreativ Trade SRL va avea ca obiect de activitate dezvoltarea si promovarea imobiliara, lucrari de constructii, demolari si alte lucrari speciale de constructii, hoteluri, restaurante, tranzactii imobiliare, activitati de inchiriere si leasing, activitati de agentii turistice, de peisagistica si servicii pentru activitati sportive, recreative si distractive.