Primaria Targu Mures ia in considerare introducerea unei taxe de inmormantare, in valoare de 30 de lei, relateaza Timis Online. Potrivit sursei citate, municipalitatea se gandeste sa majoreze si alte tarife legate de inmormantare, precum taxa de pastrare a sicriului sau cea pentru utilizarea apei la executarea de lucrari funerare.

Viceprimarul PNL din Targu Mures, Ionela Ciotlaus, a prezentat, luni, propunerile de taxe si impozite pe anul 2014, explicand ca Primaria propune introducerea unei taxe noi, de inmormantare, in valoare de 30 de lei.

Mai mult, municipalitatea Targu Mures propune majorarea taxei de pastrare a sicriului - in cele trei zile cat sta in capela - de la 28 de lei la 50 de lei. Printre propuneri mai figureaza si majorarea taxelor "pentru utilizarea apei la executarea de lucrari funerare" si de ocupare partiala a domeniului public, pentru depozitarea materialelor de constructie necesare placilor funerare.

"Consumam niste apa - pentru executie rama mormant, de la 12 lei la 20 de lei, si pentru executie cripta, de la 15 lei la 30 de lei. Pe bucata, de data aceasta nu e pe metri cubi, nu-i contorizeaza nimeni. Taxa ocupare partiala a domeniului public, pentru depozitarea materialelor de constructie - deci daca-mi aduc doi saci de ciment, ca cineva vrea sa toarne acolo placa respectiva funerara, de la 6 lei la 60 de lei pe metru patrat pe zi", a declarat viceprimarul Ionela Ciotlaus, potrivit Timis Online.