Mai multe familii, evacuate incepand din luna mai dintr-un imobil de pe Bulevardul Regina Maria din Sectorul 4, refuza locuintele sociale date de primarie pe motiv ca spatiul oferit este mult prea mic, relateaza Mediafax.

Peste zece persoane, dintre care unele evacuate luni, altele si cu cinci luni in urma, dintr-un imobil de pe Bulevardul Regina Maria, au iesit in strada marti, cerand autoritatilor locale solutii.

"Am fost evacuati pentru ca a revendicat proprietarul casa. Ne-am conformat hotararii judecatoresti care este definitiva si irevocabila, am respectat legea, nu ne-am opus asupra evacuarii", a declarat, pentru Mediafax, Mariana Ionescu, care a precizat ca are dosare depuse pentru o alta locuinta, de cinci ani, atat la Primaria Sectorului 4, cat si la Primaria Muncipiului Bucuresti.

Cetatenii evacuati sustin ca nu pot accepta locuintele sociale oferite, deoarece spatiul este foarte mic si impropriu nevoilor pe care acestia le au.

"Cei de la Primaria Sectorului 4 ne-au oferit un apartament de 12 metri patrati, in camera din acest spatiu fiind si bucataria si baia. Nu am acceptat, pentru ca acolo nu sunt conditii de trai, am mai mare garantia aici in strada decat acolo in casa", a declarat un alt cetatean.

Un batran spune, la randul sau, ca el si sotia, ambii bolnavi de cancer, sunt inscrisi pe lista de urgente a primariei de sector, dar de doi ani nu se gaseste pentru ei o alta locuinta, in afara celor de 12 metri patrati. "La noi nu este vorba de mentinerea standardelor pe care le-am avut 60 de ani, insa, avand in vedere situatia nostra, avem nevoie de liniste si nu putem accepta orice locuinta", a declarat Tanase C.

"Dintre chiriasii imobilului din strada Regina Maria nr. 23, un numar de 12 au depus dosare la Primaria Sectorului 4 pentru atribuirea unei locuinte, iar 11 dintre acestia au depus cereri pentru atribuirea de locuinte sociale, la Directia Spatiu Locativ din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti. Intrucat dosarele nu sunt complete, solicitantilor li s-a cerut completarea documentatiei necesare" au declarat, marti, pentru Mediafax, reprezentantii municipalitatii.

Potrivit reprezentantilor Primariei Sectorului 4, luni, dupa actiunea executorilor, familiilor evacuate li s-a oferit cate o locuinta sociala in singurul imobil in care administratia locala detine astfel de locuinte, precum si posibilitatea ca batranii sa se mute intr-un camin de batrani, iar copiii, intr-un centru pentru minori.

"Analizand situatia dvs. atat din punct de vedere legal, dar si uman, Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti nu a putut sa va ofere decat o locatie de tip locuinta sociala, formata din doua camere, confort trei, aflata in Aleea Nehoiu nr. 2-12, bloc F12, pe care ati refuzat-o categoric, motivand ca spatiul nu poate satisface nevoile locative al familiei dvs.", se arata in raspunsul catre una dintre persoanele evacuate.

In imobilul din Bulevardul Regina Maria nr. 23, au locuit 25 de familii, a caror evacuare a inceput in luna mai.

Imobilul si terenul aferent, de 1.023 de metri patrati, le-au fost restituite celor trei proprietari in februarie 2008. Ulterior acestia au castigat in instanta si anularea contractelor de vanzare - cumparare incheiate, in baza Legii nr. 112/1995, pentru mai multe apartamente din imobil.