Parcul Tei-Plumbuita va fi reamenajat si transformat intr-un parc de distractii, printre amenajarile propuse numarandu-se un roller coaster, o casa a groazei cu trenulet interior, carusel, lanturi, o roata mica si o roata mare, scriu jurnalistii de la b365.ro. Proiectul va fi realizat cu fonduri europene, Primaria Sectorului 2 si Agentia de Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov (ADRBI) semnand la mijlocul acestei luni, contractul de finantare in valoare de 14,3 milioane euro.

Plan parc de agrement Plumbuita-TeiFoto: b365.ro

Vedetele noului parc Tei-Plumbuita vor fi un roller coaster, denumit "Balaurul cu sapte capete", de unde vizitatorii vor avea ocazia sa experimenteze senzatii tari de la o inaltime de pana la 15 metri, pentru cei mici urmand sa fie pregatita o Casa a groazei din "Taramul celalalt" pe o suprafata de 460 metri patrati, cu trenulet interior si alte sase vehicule care sa aminteasca de locomotiva cu doua vagoane, supranumita o "minune a tehnicii mondiale", si care oferea o priveliste superba de pe malul lacului Tei intre anii 1950-1970, astazi linia de tramvai care leaga cartierul Tei de Pipera.

Conform sursei citate, in partea dreapta a parcului, pe malul lacului, urmeaza sa fie amplasate o roata mica (cu inaltimea de 16 metri) denumita "Merele de aur" si o roata mare "Pasarea maiastra" care va urca pana la 63 de metri inaltime oferind o priveliste de ansamblu asupra tuturor zonelor diferite de poveste: "Taramul lui Verde Imparat", "Padurea de Arama", "Sapte mari si sapte tari" si "Padurea de Argint".

Un alt echipament ce va fi adus in parc, masinutele, se vor gasi la intrarea de pe strada Petricani si vor avea tema Fat-Frumos si taramul fermecat. Acestea vor fi insotite de panouri tematice perimetrale care vor surprinde vitejiile fetilor frumosi din basme. In plus, masinutele vor fi inscriptionate si decorate diferit astfel incat sa devina personaje de poveste: balaurul, zmeul, gheonoiaia, uriasul, capcaunul, Fat-Frumos si Ileana Cosanzeana.

De asemenea, in incinta parcului Tei-Plumbuita vor mai functiona un carusel "Herghelia Ilenei Cosanzeana" si lanturi care vor juca "hora ielelor", plus multe alte locuri de joaca pentru copii, structurate pe grupe de varsta.

Proiectul de modernizare a Parcului Tei-Plumbuita urmeaza sa fie implementat in 2014, finalizarea lui fiind preconizata cel tarziu la jumatatea anului 2015.