Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a declarat sambata, intr-o conferinta de presa, ca respinge categoric eliberarea autorizatiei de functionare a uzinei Romaltyn Mining ce ar urma sa proceseze minereuri neferoase.

"Atat timp cat sunt eu primar in Baia Mare, Romaltyn Mining nu va primi autorizatie de functionare orice demersuri ar face. E mai importanta viata oamenilor, natura, mediul ambiant decat o investitie ce temporar creeaza niste locuri de munca, iar intr-un final comunitatea are de suportat consecintele poluarii istorice. Indiferent de situatie si presiunile economice din jurul acestei companii, raspunsul ramane unul negativ", a declarat Catalin Chereches, citat de Agerpres.

De asemenea, primarul municipiului Baia Mare a subliniat ca va sustine alaturi de prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, si presedintele Consiliului Judetean, Zamfir Ciceu, orice initiativa benefica legata de redeschiderea activitatilor miniere la Compania Nationala a Metalelor Pretioase si Neferoase Remin.

"Voi fi alaturi de prefectul si presedintele CJ Maramures in orice pas care ar putea duce spre reinceperea activitatilor miniere la compania Remin Baia Mare. Voi fi alaturi de oamenii care doresc sa ma sprijine in folosul comunitatii, cautand toate formele prin care putem scoate Maramuresul lasat in izolare o lunga durata de timp", a mai spus primarul municipiului Baia Mare.

Catalin Chereches, care s-a inscris in aceasta saptamana in UNPR, a mai subliniat ca politic va sprijini acele proiecte care vin in sprijinul comunitatilor si a oamenilor din judetul Maramures.