Primaria Capitalei prin Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor a semnat la inceputul acestei saptamani contractele cu firmele care vor prinde maidanezii din Bucuresti, pentru prinderea unui caine institutia urmand sa plateasca 219 lei, potrivit unui comunicat emis de municipalitate. Firmele care vor opera acest serviciu sunt: ELEN BASIC BUSINESS, BEST MARKETING, si TERRA MARIQUE, ele fiind desemnate in urma unei licitatii la care au participat 7 companii. In prezent se ocupa de prinderea maidanezilor din Capitala 11 masini cu un numar total de 32 de prinzatori. Pana acum ASPA actiona cu trei masini si opt prinzatori.

MaidaneziFoto: Primaria Sector 4
  • UPDATE Vezi cine sunt actionari la firmele care au castigat licitatia

Elen Basic Business:

- firma a fost infiintata in iulie 2012 si este din Bucuresti;

- asociat unic: Mihalcioiu Elena, o tanara de 23 de ani din Braila;

- administrator: Adrian George Bucur;

- domeniul de activitate al firmei este consultanţă pentru afaceri şi management.

Terra Marique:

- firma a fost infiintata in 2005 si este din Bucuresti;

- actionari: Iuliana Raducanu (30%) si Bogdan-Florin Raducanu;;

- administrator: Bogdan-Florin Raducanu;

- domeniul de activitate al firmei este: activităţi de servicii anexe pentru transporturi terestre.

Best MARKETING:

- firma a fost infiintata in 2004 si este din Bucuresti;

- actionari: Vladau Corina Georgiana;

- administrator: Vladau Corina Georgiana;

- domeniul de activitate al firmei este: activităţi de servicii anexe pentru transporturi terestre.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pentru operarea serviciului de capturare a cainilor s-au inscris la licitatie urmatoarele societati:

- RADIUS VET;

- PET STUFF UNIVERS;

- ELEN BASIC BUSINESS;

- TURBO PET MOBIL;

- PUPPY VET;

- BEST MARKETING;

- TERRA MARIQUE;

Potrivit ASPA, in urma evaluarilor s-a constatat ca PUPPY VET nu a respectat cerintele prevazute in documentatia privin incheierea acordului cadru. TURBO PET MOBIL, PET STUFF UNIVERS si RADIUS VET s-au retras de la licitatie.

Potrivit unui inventar facut de Primaria Capitalei, in Bucuresti sunt circa 65.000 de caini. Daca vor fi prinsi toti, municipalitatea va plati 3 milioane de euro.

"Am fost acuzati ca nu am facut nimic pana acum, insa cetatenii trebuie sa stie ca nu ne-am oprit nicio zi din prinderea si ridicarea cainilor fara stapan de pe strazi. Dupa votul acordat bugetului instititiei la sfarsitul lunii aprilie, proiectele, printre care si cel privind externalizarea serviciilor de prindere a maidanezilor, s-au aflat timp de 30 de zile in dezbatere publica, asa cum prevede legea, apoi au fost supuse aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Data la care proiectele au intrat in vigoare a fost 8 iulie, pentru ca, dupa votul dat de consilierii generali, a fost necesara completarea actelor cu amendamentele votate. Procedura de licitatie a fost initiata imediat si s-a desfasurat cu respectarea termenelor legale prevazute de OUG 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare privind atribuirea contractelor de achizitie publica", afirma Razvan Bancescu - Coordonator de Proiect la ASPA.

Echipele de prinzatori intervin cu prioritate in jurul scolilor si gradinitelor avand in vedere faptul ca in data de 16 septembrie incepe noul an scolar. Dupa finalizarea interventiilor din jurul unitatilor de invatamant, se vor continua interventiile in parcurile din Capitala.

De asemenea, dupa finalizarea actiunilor la scoli, gradinite si parcuri, echipele de prinzatori vor continua operatiunile de ridicare a cainilor fara detinator de la adresele la care au fost semnalate sau au fost identificate haite.

Parlamentul Romaniei a aprobat recent eutanasierea maidanezilor, Legea fiind acum trimisa spre promulgare presedintelui Traian Basescu. Reamintim ca la inceputul saptamanii trecute, un baietel de 4 ani a fost ucis de o haita de maidanezi.