Senatorul PNL Ion Popa a avertizat ca USL Arges, al carei co-presedinte este, ar putea boicota guvernul condus de Victor Ponta si organiza chiar proteste de strada, scrie presa locala. Popa a sustinut, intr-o conferina de presa, ca ii va cere lui Liviu Dragnea sa explice de ce sediul regional Sud Muntenia al Directiei Nationale de Antifrauda Fiscala si cel al Inspectoratului pentru Controlul Traficului Rutier vor fi in Alexandria-Teleorman, judetul din care provine vicepremierul.

Potrivit epitesti.ro, liderii judeteni USL - toti parlamentarii de Arges,presedintele Consiliului Judetean, Constantin Nicolescu, si prefectul Cristian Soare vor semna luni un document care contine argumente in favoarea Argesului in problema regionalizarii.

Publicatia aminteste ca alte doua institutii importante, Finantele Publice si Ambulanta, isi vor avea sediul regional Sud Muntenia in Ploiesti. Cel putin deocamdata, Argesul nu a "primit" niciun sediu regional.

"Am avut o interpelarea pentru dl Dragnea si de doua luni nu am primit raspuns. Eu l-am intrebat daca exista o structura care sa faca regionalizarea si daca fac parte specialisti din varii domenii, care sa lucreze bine, sa aduca un proiect pilot, sa existe o gandire de repartizare a capitalelor, daca pot fi mai multe resedinte intr-o regiune.

Am inteles ca exista o structura si un proiect in dezbatere publica. In privinta capitalei, mi s-a raspuns raspuns sa nu mai folosim acest termen, ci resedinta, de parca asta era cel mai important", a precizat presedintele PNL Arges, citat de ProArges.ro.

"Vreau sa il intreb pe Dragnea de la tribuna Senatului cum a facut de a ajuns Alexandria capitala regiunii. Daca aceasta repartizare, de exemplu al structurii Antifrauda, respecta criteriile. In 2012, la ISCTR a fost numit un sef din Arges, in ideea ca structura regionala va fi in judet. Dupa unele interventii, el a fost inlocuit, iar structura s-a mutat la Alexandria. Pai din Arges, numai de la Dacia, cate camioane nu pleaca in toata tara si in toata Europa? Se compara cu Alexandria sau vreun alt judet din regiune din acest punct de vedere?

Daca se fac criterii pe muschi umflati, nu vor avea succes si vreau sa propun urmatoarea decizie politica in Arges: Ce facem si cum ne comportam daca acesta este tratamentul la care suntem supusi. Ii rog pe directori sa se comporte demn, fie ca sunt subordonati celor de al Telorman sau Prahova. Pentru ca ei reprezinta Argesul si cetatenii lui", mai arata Ion Popa.