Primaria Capitalei a demarat licitatia pentru un contract de 4,34 milioane de lei pentru doi ani de servicii de consultanta pe perioada de proiectare si executie a obiectivului de investitie Sala Multifunctionala "Complex Sportiv Lia Manoliu" si pentru un an de consultanta privind serviciile tehnice pentru operare si mentenanta. Noua Sala polivalenta de langa Arena Nationala ar urma sa aiba 12.000 de locuri si va costa peste 80 de milioane de euro. Totusi, pentru anul 2013, bugetul Capitalei prevede doar putin peste 3 milioane de euro pentru aceasta investitie.

Sala multifunctionala in complexul Lia Manoliu (viziunea PMB)Foto: PMB

Licitatia publicata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice pentru servicii de consultanta pentru proiectul "Sala multifunctionala-Complex Sportiv Lia Manoliu" are o valoare de 4,34 mililoane de lei, fara TVA, bani ce provin din bugetul Capitalei.

Potrivit informatiilor din SEAP, durata estimata a contractului este de 36 luni, din care maxim 24 luni pentru asigurarea serviciilor de consultanta pe perioada de proiectare si executie a noii Sali Polivalente si inca 12 luni pentru asigurarea serviciilor de consultanta privind serviciile tehnice pentru operare si mentenanta, dupa receptia lucrarii.

Termenul de depunere a ofertelor este 2 octombrie 2013, data la care ofertele vor fi deschise.

Contractul va fi atribuit ofertei cele mai avantajoase din punct de vedere economic dupa urmatoarele trei criterii: pretul (80%), identificarea riscurilor privind executia lucrarilor (10%) si recomandarile si strategiile pentru minimizarea/eliminarea riscurilor privind executia lucrarilor (10%)

La finele lunii aprilie, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a alocat suma de 80 de milioane de euro pentru construirea Salii Polivalente din complexul sportiv "Lia Manoliu", un proiect propus de primarul general, Sorin Oprescu. Sala ar urma sa aiba 12.000 de locuri si ar putea atrage 750.000 de vizitatori pe an. Obiectivul ar urma sa fie gata in doi ani de la inceperea lucrarilor.

Potrivit proiectului adoptat, plata celor 80 de milioane de euro ar urma sa fie esalonata pe doi ani: 50 milioane euro in primul an si 30 in anul doi. Totusi, pentru acest proiect, din bugetul Capitalei pe 2013 s-au alocat doar 15 milioane de lei (cca 3,4 milioane euro).

Sala polivalenta va avea o amprenta la sol de 10.000 mp, subsol, parter si trei etaje, iar "acoperisul va fi unul cu deschideri impresionante, realizat ca structura metalica spatiala", se arata in proiectul de hotarare. "Nivelurile de sub gradene rezolva circulatiile in plan, spatiile tehnice si depozitare, anexe, utilitati, grupurile sanitare, spatiile de alimentatie publica, sali de conferinte, zona de promenada, spatiile destinate sportivilor etc", explica reprezentantii municipalitatii.

"Obiectivul principal consta in posibilitatea de organizare a competitiilor internationale europene sau mondiale pentru diferite discipline sportive, sporirea numarului de spectacole sustinute de celebritati, precum si imbunatatirea conditiilor in domeniul ospitalitatii corporatiste si a sponsorizarilor.

Datorita unui solid concept organizatoric si gastronomic, sala multifunctionala Bucuresti va deveni unul din punctele de referinta ale orasului in domeniul sportiv si al evenimentelor culturale pe plan international", se mai arata in expunerea de motive a proiectului.