Fostul presedinte al filialei PC Braila, Gheorghi Obreja, a fost numit temporar prefect al judetului, printr-o hotarare a Guvernului publicata miercuri in Monitorul Oficial: "Hotarare privind exercitarea, cu caracter temporar, in conditiile legii, a functiei publice de prefect al judetului Braila de catre domnul Obreja Gheorghi.'' Ziarul local InfoBraila scrie, joi, ca "Numirea vine dupa un amplu scandal mediatic care l-a avut in centru pe Obreja, cel care a incercat sa isi obtina statutul de functionar public angajandu-se ca politist comunitar in comuna brasoveana Tarlungeni. Schimbarea Mihaelei Marcu, unul dintre cei mai buni prefecti pe care i-a avut Braila, a fost adusa in discutie, imediat dupa ce fostul senator PP-DD, Mihai Danut a preluat conducerea Partidului Conservator Braila."

In aprilie 2013, Obiectiv Vocea Brailei semnala faptul ca dosarul de cadre al lui Gheorghi Obreja pentru funcţia de prefect avea mari hibe pe partea de îndeplinire a condiţiilor minime cerute de lege. Statutul funcţionarilor publici spune că de pe un post de debutant (aşa cum este cel de poliţist local clasa I) Obreja nu poate fi propulsat direct pe fotoliul de prefect pentru că ar trebui să aibă o vechime de cel puţin 5 ani în specialitatea studiilor. Mai mult decât atât, scriau ziaristii braileni, ocupând un post de funcţionar pe perioadă determinată (până pe 19 iulie) nu poate fi detaşat ca prefect decât tot pe perioadă determinată. De asemenea, Obreja nu deţine un certificat special care să-i permită accesul la informaţii clasificate, or ca prefect va lucra şi cu astfel de informaţii, scria Obiectiv Vocea Brailei.

Fostul lider al filialei brăilene a Partidului Conservator, Gheorghi Obreja, s-a angajat in luna aprilie în funcţia de poliţist local clasa I la Serviciul Poliţiei Locale din comuna Tărlungeni, judeţul Braşov. Salariul lui era de 1.236 ron/lună, iar contractul de muncă era pe perioadă determinată, expirând în 19 iulie a.c. Inainte de a face acest pas, Obreja a fost pus de şefii PC să se retragă din toate funcţiile deţinute în cadrul partidului, atât la nivel local cât şi la nivel central, iar în final a renunţat şi la carnetul de membru al Partidului Conservator, scria Obiectiv Vocea Brailei.