Dupa ce a achizitionat 40 de palmieri pentru care a platit 10.000 de euro, primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a pus 18 politisti locali (in trei schimburi, cate sase pe tura) sa pazeasca arborii exotici zi si noapte, scrie tion.ro. Asta in conditiile in care cetatenii din oras reclama lipsa Politiei Locale in cartierele cu probleme.

PalmierFoto: AGERPRES

Subiectul a fost discutat in plenul Consiliului Local Timisoara de marti, un consilier local, Stefan Sandu, atragandu-i atentia primarului ca sunt probleme mai importante in oras de care ar trebui sa se ocupe politistii locali, si asa putini, decat paza celor 40 de palmieri aparuti recent pe bulevardele Ion C. Bratianu si Michelangelo.

"In aceste conditii, in care in foarte multe cartiere politistii locali sunt inexistenti, pentru paza acestor palmieri s-au pus 30 de politisti care non-stop, 24 de ore din 24, sase posturi, pazesc fiecare cate sapte palmieri. Mi se pare inacceptabil ca in conditiile actuale politistii sa fie rupti de la alte activitati pentru a pazi niste pomi. Cred ca problemele de siguranta ale cetatenilor sunt mult mai importante. Sunt multe zone in care acesti politisti ar fi importanti si nu sunt. Sa ajunga sa pazeasca niste pomi, fie ei si exotici, fie ei si scumpi, mi se pare inacceptabil", a afirmat consilierul local, citat de tion.ro

In replica, primarul Timisoarei a spus ca stie faptul ca Politia locala duce lipsa de personal, dar ca afirmat ca arborii exotici trebuie paziti din cauza 'starii de spirit" create.

"Sigur, sunt exotici, e adevarat, dar nu sunt scumpi, nici intr-un caz, sunt dimpotriva, extrem de ieftini, dar nu asta era problema. Este evident ca acest subiect a fost tratat incorect, si nu de catre dumneavoastra, care de fapt ati sesizat ceva conex palmierilor, nu dumneavoastra va fac reprosuri. Timisoara a avut palmieri inca in vremea cand Opera Romana din Timisoara era cu vechea ei fatada (...) In Paris puteti vedea palmieri, in Norvegia puteti vedea palmieri, asa ca oameni buni, haideti sa tratam mai cu ratiune lucrurile si sa incercam sa nu facem bascalie din orice. Circul nu face cinste Timisoarei. Pana la urma aprecierea o dau cetatenii cei multi. Legat de lipsa de personal a Politiei Locale, este una reala, dar nu este corecta informatia ca 30 de politisti sunt blocati pentru paza palmierilor, sunt mai putini, insa, din pacate, starea de spirit care a fost creata si cultivata si intretinuta din diverse motive, nu le invoc aici, ne determina sa avem grija de acesti palmieri, care sunt ai Timisoarei, nu sunt ai altcuiva", a afirmat Robu, citat de tion.ro.