Romania de dincolo de Bucuresti

Gheorghe Nichita in dialog cu cititorii HotNews.ro: Incep licitatiile pentru reabilitarea termica a blocurilor / Piateta Stefan cel Mare va fi dotata cu vegetatia necesara pentru fiecare perioada a anului / Iasi este pe locul I in absorbtia fondurilor EU

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 5 iunie 2013, 13:23 Actualitate | Administratie Locala


Gheorghe Nichita
Foto: AGERPRES
Primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a vorbit intr-un dialog on-line cu cititorii HotNews.ro despre santierele incepute in oras, anuntind ca in acest an vor incepe si licitatiile pentru reabilitarea termica a blocurilor cu fonduri europene. Nichita a dat detalii despre refacerea centrului orasului, despre cum vor fi inlocuiti teii taiati si realizarea Piatetei Stefan Cel Mare.

Gheorghe Nichita a explicat si stadiul lucrarilor la centura ocolitoare, precum si strategia privind cainii maidanezi ori pistele de biciclisti.

Vezi mai jos raspunsurile complete ale primarului Gheorghe Nichita.

Nota redactiei: Primarul Gheorghe Nichita va continua sa raspunda la intrebarile puse de cititori pina la finalul zilei de joi


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11892 vizualizari

 • Teii... (Miercuri, 5 iunie 2013, 13:45)

  Atoatestiutorul [utilizator]

  Domnule primar.
  Sunt un iesean pripasit prin vest.Am fost de Paste in Iasi. Nu stiu ce comentariu sa fac. Ma intreb cu ce specialisti lucrati. Aveti arhitect general? Ciudat, nu pare. Bulevardul Stefan cel Mare a devenit o ciudatenie de tip chinez, ati materializat un concept nemaipomentit de prost. Nu va mai explic si de ce, cred ca ati realizat si dumneavoastra in final.Pistele acelea de biciclisti care merg pana la Breazu sunt pur si simplu nefolosibile pentru biciclisti...la fiecare 5 metri e un hop sus si unul jos.Dealtfel am vazut biciclistii folosind strada principala (nu ma mira).
  Pavelele in tot orasul sunt puse in bataie de joc...nu se face structura de baza corespunzator astfel ca in 2 ani toate se expandeaza de la vegetatia de dedesubt. Ce firme realizeaza astfel de lucrari? Ce garantii au aceste lucrari (in timp)?
  Acestea sunt doar cateva intrebari izvorate din reflexiile pe care le constat cand sunt acolo, la fata locului. Ori e incompetenta, ori e rea vointa ori e lipsa de viziune. Puteti raspunde dumneavoastra?
  • R (Joi, 6 iunie 2013, 10:15)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

   Bd. Stefan cel Mare
   In primul rand o sa raspund la intrebarea cu tei si trbuie sa recunosc intrucat avem foarte multe santiere deschise in oras executivul primariei este preocupat sa execute lucrarile si a scapat din vedere comunicarea catre cetateni cu ceea ce se face si ce vrem sa facem.

   Referitor la tei, eu iubesc foarte mult teii, iubesc mediul in afara faptului ca sunt om si am sentimente care sunt generate de traditia si istoria acestui oras, profesional sunt foarte legat de mediu. Stiu ce importanta are mediul, vegetatia pt viata unui oras, dar in acelasi timp am si responsabilitatea unui oras care trebuie sa se modernizeze, sa devina un oras european, sa creeze conditii bune de locuire astfel incat sa atragem cat mai multi investitori in aceasta capitala traditionala a Moldovei si Romaniei. Inteleg inertia din oras, inteleg rezistenta la schimbare, dar nu pot sa nu spun ca de multe ori subiectele sunt false.
  • R (Joi, 6 iunie 2013, 10:19)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

   In Iasi nu s-au taiat tei. Avem 11.500 de tei. In Iasi in ultimii 3 ani s-au plantat 3601 tei si pana la finalul anului plantam inca 516 tei. Am beneficiat de fonduri EU pentru a moderniza carosabilul pe axa culturala Copou - Podu Rosu. Pentru cei care cunosc Iasul sa-si imagineze ce inseamna un proiect foarte mare de la Breazu, bd. Carol, Stefan Cel Mare, Strada Palat in modernizare completa. In timpul lucrarilor arhitectii, specialistii au identificat un tronson de 460 metri lungime din bd. Stefan cel Mare tronsonul dintre Consiliul Judetean si Teatrul National pentru a deveni o piateta. Restul bulevardului ramane pentru circulatia masinilor. Acest tronson de piateta era incadrat cu doua aliniamente de tei care, o parte erau foarte batrani si nu mai aveau coroana dupa ce au fost toaletati, o alta parte prezentau pericol de cadere la orice vant si a trebui sa-i scoatem. Ne-am trezit cu o piateta care nu mai avea trotuare si cu cativa copaci care numai a tei nu mai aratau. Atunci arhitectii au spus ca daca facem o piateta trebuie sa creem o alta vizibilitate pentru toate cladirile monument si sa plantam alti copaci de dimensiuni mici care de fapt sa inobileze ca vegetatie zona. Piateta Stefan cel Mare este creata pentru a organiza evenimente permanente pentru ieseni. Deci are o alta functionalitate. Atunci va fi dotata cu vegetatia necesara pentru fiecare perioada a anului si va avea o organizare diferita in functie de fiecare anotimp. Toate aceste lucruri se vor petrece in timp. Va trebui cu totii sa gasim cat mai multe evenimente pentru a da acestui loc un simbol aparte pentru Iasi. In final, orice sugestie din partea cetatenilor este binevenita si sunt convins ca incetul cu incetul cetatenii vor crea in acel spatiu o viata distincta pentru Iasi. Vreau sa mai dau un exemplu. Cu aceeasi inertie si rezistenta la schimbare m-am confruntat pe timpul constructiei Palasului. Numarul de oameni impotriva proiectului era de ordinul miilor. Astazi toti apreciaza Palasul.
  • R (Joi, 6 iunie 2013, 10:23)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

   Pavele si piste de biciclisti
   Zona spre Breazu o cunosc din tinerete si mi-am dorit intotdeauna sa existe un pietonal civilizat pentru a se plimba iesenii. Concomitent cu asta, pista pentru biciclisti era o necesitate. Acele denivelari in pista au fost gandite de proiectanti pentru a putea crea accesibilitatea riveranilor, pentru a intra in curte cu masina.

   Tot ce inseamna pavaj inseamna doi ani de garantie. Inca nu am receptionat lucarile. Acolo nu sunt in regula lucrarile. Reparatiile vor fi facute de constructor pe cheltuiala lui.

   In Romania in ultimii 23 de ani nu au fost proiecte de asemenea anvergura si au gasit nepregatite administratiile publice, proiectantii si constructorii. Cred ca in aceasta etapa corectam f multe lucruri si ne racordam la procedurile europene. Sunt constient ca se poate mai bine, dar trebuie sa fim constienti cu totii.
 • Intrebari (Miercuri, 5 iunie 2013, 13:59)

  Snitzelvienez [utilizator]

  -daca este multumit de starea orasului Iasi si daca are in vedere utilizarea de arhitecti consacrati pt lucrari importante (ex betonarea horifica a bazei de agrement Ciric cu bani europeni sau amenajarea Bahluiului)
  - daca prevede si alte solutii in afara de perpetuarea monstrului CET care inghite bani cu nemiluita.
  - cand a fost ultima oara la pas prin oras, sau cand a scos capul din masina sa vada cati au centrale de apartament? (un raspuns accetabil ar fi un procent)
  • R (Joi, 6 iunie 2013, 10:27)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui Snitzelvienez

   Referitor la CET pot ssa afirm cu tarie ca daca as fi fost acolo director general nu ar fi ajuns niciodata in stare de insolventa si aceasta experienta o am de la Regia de Apa care in 1996 era intr-o situatie ingrozitoare, iar astazi este una dintre cele mai bune din Romania si poate concura cu orice regie din EUROPA.

   La Cet am fost nevoit sa preiau operarea serviciului si prin licitatie publica sa o concesionez. Astazi serviciul de energie termica il presteaza o companie de talie mondiala - Dalkia - care va presta servicii din ce in ce mai bune si la preturi accesibile.

   Cred in sistemul de cogenerare ca este cel mai bun pentru mediu si poate deveni foarte eficient pentru cetateni.
 • Centrul istoric si teii (Miercuri, 5 iunie 2013, 14:01)

  LegatusAugusti [anonim]

  Domnule primar,
  Initiativa de a taia teii din centrul istoric a fost una incalificabila. Nu stiu cui a apartinut dar o parte din parfumul vechiului Iasi a fost distrus. Ma indoiesc ca au fost ceva experti in urbanism care au lucrat la acest proiect. Perspectiva asupra monumentelor istorice nu asa se realizeaza.
  Stiti ce spun colegii mei din strainatate cand le arat cum a fost si ce a ajuns centrul Iasului: pacat de monumente !
  O singura solutie (si asta de compromis): replantarea urgenta a teilor . In 20 de ani putem spera din nou la ceva frumos !
  Altfel vara o sa trebuiasca un serviciu de inchiriat camile pentru a parcurge (sub baldachin) centrul Iasului !
  Pacat !

  =Un iesean cu suflet=
 • Alta intrebare (Miercuri, 5 iunie 2013, 14:06)

  Snitzelvienez [utilizator]

  Referitoare la aeroport..Stim ca un aeroport este o poarta importanta de intrare pt un oras..daca nu doresti sa ai vizitatori (de ex nu ne vindem tara) realizezi un aeroport cu 2 camere de marimea unei camere de zi avand ca scop cel amintit..
  A fost aeroportul prevazut sa aiba un anumit trafic ?mic mare mijlociu? cati metri patrati sunt prevazuti? si ce firma de arhitectura a realizat proiectul deoarece este binecunoscut treaba de mantuiala si bataia de joc a autoritatilor care conlucreaza la risipa banului public.
  • R (Joi, 6 iunie 2013, 10:31)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui Snitzelvienez

   AEROPORT

   Daca acest serviciu ar fi fost al Primariei Municipiului Iasi, inca din anul 2008-2010 am fi avut un aeroport complet modernizat, european. Aeroportul apartine Consiliului Judetean. In ultimii 4 ani de zile am facut eforturi de a convinge conducerea sa investeasca in aeroport. Nu au investit, dar au tinut banii in trezorerie, iar astazi prin vointa politica a adminstratiei publice locale (USL), pista aeroportului va fi modernizata. Actualul presedinte al CJ, domnul Adomnitei, are determinarea necesara si sprijinul politic pentru a finaliza cat mai rapid aceasta investitie. Il voi sustine in totalitate.

   Dar, accesibilitatea spre Iasi nu inseamna doar aeroport. Este necesara o autostrada care sa lege Estul de Vest si este nevoie sa modernizam transportul pe calea ferata. Proiecte strategice care au nevoie de foarte mari investitii.
 • Ce se intampla cu aeroportul (Miercuri, 5 iunie 2013, 14:10)

  The Special One [utilizator]

  Vara trecuta Ungureanu a venit sa dea bani pt aeroport, USL majoritar in consiliu a rejectat planul, ati zis ca il faceti voi dupa alegeri, si dupa alegeri citeam stiri cum ca s-a sistat finantarea. Cum e posibil asa ceva?
  Care e de fapt situatia, cand incep lucrarile? De ce se face tot pe locatia vechiul aeroport, e o zona greu accesibila (nu vad sa avem vreodata vreo autostrada care sa te duca la aeroportul din ciric).

  P.S Legat de tei, cand va plimbati pe Stefan, sincer, sunteti multumit de ce ati facut acolo, nu mai e pic de umbra, numai piatra, si aia cubica, o sa fie un bulevard pustiu vara.
 • la modul general.... (Miercuri, 5 iunie 2013, 14:25)

  ciumac [utilizator]

  - nu stiu daca pe geamurile fumurii ale autoturismelor pe care primaria le schimba din nou, si nu ca cele vechi nu ar mai functiona, dar probabil ca asa e la moda in administratiile noastre....ati observat d.le primar ce culori de tot rasul au multe dintre blocurile renovate in ultimii ani in orasul d.voastra, plus ca la unele cine a avut bani a izolat peretii exteriori si i-a colorat doar pe un etaj sau doua, la scara cealalta trei etaje sunt de alta culoare, la etajul 4 nu-i facut nimic.....si tot asa. In ce zona de interes credeti ca pot duce imaginile acestea Iasul?
  - despre soseaua de centura, care este inceputa si nu este decat o larga ocolire neterminata, ce se mai poate spune? Iasul inca este tranzitat de o mare majoritate de camioane si tiruri care nu fac decat sa grabeasca degradarea unor drumuri facute cu "chiu cu vai", gen Canta. Strada Trei Fantani intra in lucru vreodata? Multumesc.
  • R (Joi, 6 iunie 2013, 10:35)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui ciumac

   Soseaua de Centura
   Soseaua de centura, etapa I, a fost finalizata. Urmeaza etapa a doua, cea legata de traficul usor pentru care avem promisiunea ca va fi finantata incepand cu acest an si sigur va trebui in etapa a treia gasita o solutie de a lega aceasta sosea ocolitoare de un tunel de drumul spre Vaslui, DN24. Investitie foarte mare pe care nu o putem sustine la acest moment.
   Cand vom muta vama la Tehnopolis probabil ca vom decongestiona foarte mult din traficul greu din oras. In totalitate, este imposibil pentru ca sunt masini care aduc materiale necesare lucrarilor din Iasi.
 • Defrisari pe str. Catargi (Miercuri, 5 iunie 2013, 14:28)

  Tomis [utilizator]

  In presa locala a aparut un articol in care este descrisa inceperea unui nou episod al taierii teilor din Iasi.

  http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/update-explicatia-primariei-in-cazul-teilor-taiati-astazi-pe-lascar-catargi-erau-uscati-foto--11815.html

  Explicatia Primariei a fost ca acei tei erau uscati, dar in poze nu apar taiati decat copaci verzi si sanatosi, ceea ce nu arata decat ca minciuna are picioare scurte. Aveti vreun motiv pentru care ati declarat razboi teilor in oras?
 • Revin (Miercuri, 5 iunie 2013, 14:29)

  Atoatestiutorul [utilizator]

  ...cu 3 intrebari.
  1. Nu intru in dezbateri despre calitatea arhitectonica a complexului palas (probabil ca sunt doar 2 categorii de persoane: il iubesti sau il urasti). As vrea sa stiu totusi, cum se face ca cele 2 cladiri care au fost declarate definitiv ilegale nu au fost demolate inca? Mie asta mi se pare incalcare de lege. Cum explicati?
  2. In afara de panselute, trotuare, tei taiati etc, cu ce anume se lauda Primaria dumneavoastra, in special in privinta crearii de conditii pentru atractivitate economica, adica dezvoltare autentica, sustenabila? Stiu ca ati imprumutat o multime de bani pentru piete, fantani si altele. Cum se reintorc acei bani la vremea scadentei si cum a imbunatatit investitiile "pe datorie" mediul economic iesean?
  3. O intrebare politica. Sunteti mandru ca sunteti socialist? Pe cine reprezentati in Iasi? Intreb pentru ca imi amintesc si acum lansarea dumneavoastra de la rapa galbena cu multi ani in urma din partea unui partid numit la vremea respectiva PD (am fost in sala chiar). Era de dreapta.Ce v-a facut sa va schimbati "viziunea"?
  • R (Joi, 6 iunie 2013, 10:41)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

   Palas
   Despre calitatea arhitectonica a complexului Palas probabil ca d-voastra nu puteti vorbi, dar vorbesc zecile de mii de vizitatori din afara Iasului si din alte tari. Palasul este proiectul premiat la toate concursurile internationale din Europa, incepand cu Cannes, iar anul acesta a primit medalia de aur pentru cea mai importanta constructie din Europa. Atunci cand nu cunoastem multe lucruri riscam sa fim manipulati fie politic, fie de cei care au interese economice.

   Ca sa va dau o informatie completa, v-as da exemplu teatrul national care probabil ca astazi va place si sunteti mandru de el, dar in perioada cand s-a construit au fost foarte multi care au fost impotriva. Eu credeam ca Iasul este sensibil la modernizare si isi doreste lucrul asta. De asta mi-am si asumat responsabilitatea de primar prin votul public si speram sa fiu sprijinit in aceste proiecte. Nu ca atunci cand inainte de 1900 Iasul suferea de lipsa apei si s-au batut 41 de ani in Consiliul Local pentru a lua decizia investitiei de la Timisesti. Am sentimentul ca istoia se repeta.De asemenea, cred ca si Primaria sufera la capitolul comunicare catre cetateni. Sper sa o imbunatatesc cat mai rapid posibil.
  • R (Joi, 6 iunie 2013, 10:49)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

   Nu am ascuns niciodata ca sunt social democrat. Sunteti rautacios cu mine pentru ca atunci cand eram la PD, acel partid era social democrat si era in internationala socialista. Nu eu m-am schimbat ci PD-ul.

   Eu am ramas un om de stanga si atunci mi-am dat seama ca pestele mic nu il poate inghite pe pestele mare. PSD-ul este un partid social democrat. Si sunt bucuros ca sunt un exponent de frunte al acestui partid. Admir partidele de dreapta atunci cand au politicieni consecventi si apropiati de cetateni.
 • Stare drumuri. (Miercuri, 5 iunie 2013, 14:37)

  LuluMars [anonim]

  1. Ati vazut cat de proaste sunt drumurile in Iasi?

  2. In loc sa puneti petic langa petic si sa o luati de la capat in fiecare an nu ar fi mai bine si mai ieftin sa faceti din nou strazile alea.

  Multe strazi devin impracticabile in fiecare primavara, iar solutia care o aplicati e peticitul, chiar si pe ploaie.
  Exemplu strazile de pe malul Bahluiului din Podul de Piatra pana in Metalurgie, sau podul Nicolina, sau bulevardul din CUG II ?

  3. Este tras cineva la raspundere pentru ineficienta Primariei?

  Exemplu: Sensul girator din Tudor, facut de mai putin de un an de zile, care a fost scos saptamanile astea.
  • R (Joi, 6 iunie 2013, 10:46)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui LuluMars

   Cred ca d-voastra confundati etapa actuala cu cea in care era primar Simirad cand se dadea cu var si se plantau panselute. De cand sunt primar bugetul Iasului a crescut de aproximativ patru ori si nu prin cresterea de taxe si impozite, ci intr-un proces sustinut de investitii ale Primariei, actionand ca un antreprenor in crearea indirecta a locurilor de munca si de atragere a investitorilor. In aceasta perioada, investitiile private s-au ridicat la aproximativ un miliard de euro ceea ce a relansat foarte mult Iasul.

   Daca nu faceam imprumuturi pentru a demara investitiile, nu reuseam sa obtin fonduri EU nerambursabile la valoare de sute de milioane de euro. Astazi Iasul este pe locul I in absortia fondurilor EU, in implementarea acestor investitii si in depunerea de proiecte pentru a aduce alti bani europeni.

   Imi iubesc foarte mult orasul. Nu in sensul declarativ, ci in sensul ieseanului responsabil care doreste foarte mult sa ii redea acestui oras fala de altadata. Sper ca si d-voastra sa fiti alaturi de mine.
  • R (Joi, 6 iunie 2013, 10:54)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui LuluMars

   La momentul preluarii mandatului am fost constient de faptul ca intr-un procent de 90 la suta drumurile din Iasi vor fi degradate puternic in anii urmatori. Si atunci am alocat fonduri pentru modernizare la inceput din bugetul local. Sigur, putin fata de necesitate. Apoi am inceput lucrari mai mari cu imprumuturi de la Dexia, in care am modernizat peste 128 de strazi, iar programul continua cu fonduri europene pentru arterele cele mai importante din oras. Cred ca remarcati tehnologia aplicata in modernizarea strazilor si bd. din oras care nu se compara cu nimic din ce s-a facut pana acum in acest oras. Vom continua modernizarea strazilor in urmatorii ani si sper cu cat mai multi bai europeni, dar vreau sa va spun ca aceasta modernizare viitoare are nevoie de peste 250 milioane de euro, bani imposibil de gasit in bugetul local sau la Guvern.

   Sunt preocupat pentru a rezolva aceasta situatie si cred ca in anii urmatori vom intra foarte mult in modernizarea strazilor din cartiere. Pana atunci incercam sa le reparam, sa le carpim, ca sa fie functionale.
  • R (Joi, 6 iunie 2013, 10:55)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui LuluMars

   Zona din Podu Rosu pana in Cug va fi modernizata incepand din acest an. Sper ca atunci cand vor incepe lucrarile sa ma laudati si sa nu ma injurati. Mai bine zis, din partea a doua a lunii iunie.
  • R (Joi, 6 iunie 2013, 10:57)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui LuluMars

   Pentru decizii ineficiente in Primarie se iau masuri disciplinare. Dar pentru solutii care sunt incercate cu profesori universitari, cu specialisti din alte institutii, nu putem lua masuri disciplinare. Sunt incercari care nu tot timpul isi arata eficienta. Numai cine nu munceste, nu greseste. Incercam sa rezolvam problemele orasului si sigur ca mai avem si esecuri.
 • Intrebari (Miercuri, 5 iunie 2013, 14:38)

  Peter [anonim]

  Buna ziua,

  Am cateva intrebari pentru domnul primar:

  1. Cand se rezolva situatia haotica a asfaltarii Bd T. Vladimirescu?
  2. Exista o strategie generala de amplasare a semafoarelor si de fluidizare a circulatiei? (Sunt semafoare amplasate complet eronat, de ex la intersectiile Splai Bahlui Mal Stang cu str Ipsilanti si cu Bd Cantemir)
  3. Pe unde se deviaza circulatia in urma inchiderii Bd Stefan cel Mare?
  4. Cum explica faptul ca la complexul Ciric in loc de telegondola a aparut un simplu telescaun cu lungime de 300m fara nicio utilitate?
  5. Cand se termina vesnica inlocuire de conducte la ApaVital?
  6. Cand vom avea un transport in comun modern si nu autobuze si tramvaie reconditionate la nesfarsit?
  7. De ce s-a preferat pastrarea tramvaielor, care nu permit fluidizarea circulatiei?
  8. Ce strategie exista pentru micsorarea numarului de caini comunitari?
  9. De ce nu se restaureaza cladirile istorice de pe Cuza Voda si se mentin in chirie persoane asistate social?
  10. Cum explica domnul primar calitatea asfaltarilor si amenajarilor pietonale? Si mai ales de ce apar lucrari care necesita spargerea asfaltului la putin timp dupa turnare?
  11. De ce se initiaza lucrari de asfaltare daca nu exista fonduri suficiente si se abandoneaza lucrarea (de ex Str Musatini care a fost abandonata si arata ca o transee plica cu apa)?

  As aprecia raspunsuri punctuale.

  Multumesc!
  • R (Joi, 6 iunie 2013, 11:03)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui Peter

   1.Cand vom avea bani sa modernizam linia de tramvai.
   2. Suntem in licitatie cu un proiect european de aprox. 20 milioane de euro care se numeste managementul traficului Municipiului Iasi. Atunci cand il vom implementa toate semafoarele vor fi legate la un computer si vom putea crea unda verde in functie de trafic.
   3. Toate strazile din zona centrala vor avea un concept de circulatie cu sensuri unice sau nu in clipa in care vom finaliza modernizarea lor si implementarea proiectului de management al traficului.
   4. Proiectul a prevazut de la bun inceput telescaun.
   5. Bine ca se face. Iasul are in subteran conducte de la 1911 care trebuie inlocuite. Acest lucru se intampla acum cu fonduri europene. Sigur ca deranjul este foarte mare, dar ceea ce se monteaza astazi va va crea confort d-voastra si stranepotilor d-voastra.
  • R (Joi, 6 iunie 2013, 11:06)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui Peter

   Transportul public

   In transportul public investesc bani de cand sunt primar. Nevoia de investitie pentru a crea un transport public civilzat se ridica azi la circa 400 milioane de euro. Nimeni nu ne pot da acesti bani. Niciun privat nu investeste atatia bani asa ca suntem nevoiti sa cheltuim bani din bugetul local an de an sa atragem fonduri europene pentru modernizarea liniilor de tramvai si sper ca din 2014 si pentru mijloacele de transport (tramvaie si autobuze) si sa reorganizam activitatea institutiei de transport public.

   Cel mai eficient este transportul electric si trebuie sa-l dezvoltam.
  • R (Joi, 6 iunie 2013, 11:12)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui Peter

   Caini

   Trebuie sa fim foarte sinceri pe acest subiect. Problema cainilor comunitari nu va disparea cat timp nu vom crea un cadru legal obligatoriu de respectat de fiecare comunitate. Toate masurile luate in ultimii 7 ani nu au dus la ameliorarea situatiei maidanezilor, dar nu la rezolvarea problemei. Primaria Iasului cheltuieste peste 18 miliarde lei vechi pentru cainii comunitari, si nu cheltuieste acesti bani pentru a ajuta copii necajiti sau batranii care sunt intr-o situatie sociala dificila.

   Padocul de la Miroslava este insuficient, dar util acestei activitati. Anul acesta vom mai da in circuit un padoc de 1.000 de locuri in zona Tomesti pentru care avem alocate 22 miliarde lei vechi si care va necesita cheltuieli suplimentare pentru functionare, dar problema tot nu va fi rezolvata deoarece apar multi caini din afara Iasului in Municipiul Iasi. Toate localitatile din jurul Iasului si nu numai aduc caini aici.

   Mai mult, cainii au instinctul de a migra in zonele depopulate. Efortul trebuie sa fie al intregii administratii publice din Romania si masurile trebuie sa fie obligatorii pentru fiecare comunitate locala.

   Aplicam metoda sterilizarii si intoarcerii in teritoriu a cainilor, dar nu este suficienta atat timp cat nu se aplica aceeasi masura peste tot in comunitatile limitrofe.
  • R (Joi, 6 iunie 2013, 11:23)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui Peter

   9. Am incercat sa fac un proiect european de reamenajare a cladirilor din Cuza Voda, dar intrucat sunt foarte multe proprietati private, proiectul nu a fost fezabil. Trebuia avizul si contributia proprietarilor. Nu a putut fi finantat. Probabil ca asteptam o investitie privata in aceasta zona care sa rezolve situatia reamenajarii urbanistice a acestei zone.

   10. Nici eu nu sunt multumit pentru ca dupa ce modernizam sau reparam o strada, apar proprietarii de utilitati (Gaz, Apa, Electrice, cabluri) care trebuie sa inlocuiasca portiuni din aceste echipamente. Am doua variante. Sa nu-i las si atunci sa nu poata face investitia sau sa-i las si sa-i pun sa refaca. Am ales-o pe a doua. Este imposibil sa-i punem pe toti sa faca in acelasi timp investitiile din cauza ca au proiecte diferite, alocari bugetare diferite, prioritati diferite. Nu mai traim intr-o economie centralizata in care toate aceste utilitati apartin statului.

   11. Sunt neconcordante intre proiectul scris si ce am gasit in teren. Cautam o solutie tehnica care sa fie acceptata de Comisia Europeana pentru a continua investitia. Este nevoie de un alt tip de infrastructura pentru strada care o data facuta va fi durabila.
 • modernizare biblioteca (Miercuri, 5 iunie 2013, 14:39)

  Elena [anonim]

  Domnule primar,
  Ce sanse are o biblioteca scolara de liceu sa primeasca fonduri din bugetul local pentru modernizarea si reamenajarea ei?
 • Cainii vagabonzi din/in Iasi (Miercuri, 5 iunie 2013, 14:51)

  Iasi citizen [anonim]

  Domnule Primar,
  Sunt convins ca intrebari legate de situatia cainilor vagabonzi in Iasi primiti zilnic. Ar fi imbucurator daca ar exista si solutii concrete, nu planuri nerealizate si pasarea responsabilitatii de la un serviciu la altul. Numarul cainilor vagabonzi in Iasi a crescut exponential in ultimii ani, iar imaginea pe care o dau este una extrem de proasta: pe langa pericolul pe care il reprezinta pentru sanatatea cetatenilor, sunt un element negativ in atragerea turistilor in Iasi. Inevitabil,. strainii care se incumeta sa vina in orasul nostru pleaca muscati sau, cel putin, speriati de patrupedele nevinovate care ne populeaza strazile, trotuarele, curtile institutiiolor, parcurile etc. Exista masuri concrete care vor fi luate in scurt timp pentru rezolvarea acestei probleme?
  Va multumesc.
 • calitatea lucrarilor executate (Miercuri, 5 iunie 2013, 15:05)

  Andrei [anonim]

  Domnule Primar,
  Eu chiar daca nu impart in proportie de 100% aceeasi opinie ca antevorbitorii mei legata de reamenajarea bulevardului Stefan cel Mare trebuie, initiativa pe care o consider benefica, nu pot sa nu fiu surprins intr-un mod neplacut de calitatea lucrarilor executate atat aici cat si in alte zone din oras.
  1.Piatra cubica de pe Bd Stefan cel Mare este acoperita in multe locuri de mortarul folosit pentru rosturi si a fost demontata si repusa in repetate randuri. Toate schimbarile aparute intre timp creeaza impresia de improvizatie si provizorat.
  2. Pistele de biciclete realizate in ultimii ani au foarte multe denivelari la intersectiile cu strazile traversate (unele dintre ele de peste 10-15 cm), nu sunt marcate corespunzator si sunt in multe cazuri greu de folosit de biciclisti.
  3. Trotuarele realizate pe Bd Pacurari sau Independentei sunt prost realizate, dupa nici jumatate de an au numeroase zone in care pavajul s-a lasat.
  4. Amenajarea santierelor din municipiu este primitiva: de la noroaiele din primavara de la Fundatie pana la canalele sapate si semnalizate cu un palet sau o creanga. Aici consider ca cineva nu si-a indeplinit obligatiile de a supraveghea constructorii.
  • R (Vineri, 7 iunie 2013, 10:24)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andrei

   1. In ceea ce priveste piatra cubica, asa cum am amintit mai sus, lucrarile pe pietonal nu sunt finalizate inca. Piatra va fi curatata la finalul lucrarilor de mortarul care o acopera. Ba mai mult, constructorul va folosi o solutie speciala care sa-i redea stralucirea initiala, dinainte de a fi montata
   4. Facem tot ce putem pentru ca santierele din Iasi sa fie bine organizate. Din pacate, constructorii care au castigat licitatia nu sunt pregatiti in totalitate pentru lucrari de asemenea anvergura in orase. De multe ori, ei sunt obisnuit sa lucreze ca inafara oraselor, unde au loc berechet de organizare de santier. Ei bine, lucrurile nu pot fi la fel in mediul urban. Suntem la inceput in acest sens, dar cred ca mai important pentru noi este ca lucrarile pe care le efectueaza sa fie de calitate, iar termenele impuse sa nu fie depasite. Ne cerem scuze pe aceasta cale tuturor iesenilor pentru acest disconfort temporar
 • Aeroport (Miercuri, 5 iunie 2013, 15:11)

  medic [utilizator]

  Aeroportul este o prioritate pentru primarie?
  Se prevede cel putin o bada pentru bagaje?
  Daca este un proiect in derulare ce pista este prevazuta? (lungime si latime, va rog)
  Cand o sa avem un aeroport decent? (data concreta, va rog)
  Mi-ar placea sa vin in Romania si sa aterizez pe aeroportul din Iasi, nu Cluj, Bacau, Bucuresti...
 • locurile de parcare si praful (Miercuri, 5 iunie 2013, 15:14)

  Bogdan Popa [anonim]

  Domnule Primar,

  V-ati gandit cum putem rezolva insuficienta locurilor de parcare? Cetatenii parcheaza pe spatiile verzi dintre blocuri si in felul acesta nu mai raman spatii verzi. Nu se pot delimita aceste spatii verzi sau ameneja spatii de parcare cu taxa? O alta problema este cea a nisipului care se arunca pe strazi iarna si care nu se mai curata decat odata cu venirea primaverii si a ploilor. Toata iarna zapada este de culoare maronie. In orasele americane am vazut zapada alba la culoare.La noi de ce nu poate fi alba? Va multumesc.
  • R (Joi, 6 iunie 2013, 11:16)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui Bogdan Popa

   Ma preocupa aceasta problema. Am facut unii pasi, dar nu suficienti. Cred ca vom ameliora situatia dupa ce vom concesiona acest serviciu de parcare prin care dorim o gestiune mai buna a parcarilor existente si constructia, prin investitii private, a locurilor de parcare centralizata atat in zona centrala cat si in cartiere.

   Avem o serie de proiecte, dar nu avem banii suficienti pentru a putea face investitiile necesare. Suntem nevoiti la acest moment sa prioritizam banii din bugetul local si ei merg cu predilectie spre cofinantarea proiectelor europene.
 • Centrul - magnet de golani si mizerie (Miercuri, 5 iunie 2013, 15:23)

  iesean [anonim]

  Aveti conostinta de ce se intampla pe timpul noptii in zona galeriilor Stefan cel Mare? Stiti ca locatarii blocurilor din zona nu se pot odihni din cauza muzicii la intensitate ridicata provenita de la cluburile din zona? De ce ati eliberat autorizatie de functionare pentru discoteci la parterul blocurilor? De ce va bateti in felul acesta joc de oamenii care va platesc salariul? Stiti la ce nivel poate ajunge frustrarea unor parinti ai caror copii nu se pot odihni noaptea din cauza duduielilor din pereti? Stiti ca uneori nu se poote iesi din bloc din cauza excrementelor lasate in urma de drogatii care frecventeaza aceasta zona pe timpul noptii urland in fel si chip?
  De ce ati transformat aceasta zona vecina cu Mitropolia si Sf. Parascheva, pe care cica o cinstiti, intr-o latrina, intr-un loc al desfraului si al mizeriei?
  Aveti cunostinta ca Politia Locala nu face absolut nimic ca sa restabileasca ordinea in zona si la palngerile noastre raspund ca Primaria a eliberat autorizatii si nu au ce sa faca in consecinta?
  Domnule primar, o sa va ajunga blestemele noastre intr-o zi. Una e sa stricati o sosea, una e sa taiati nste copaci de aiurea si cu totul altceva este violati un drept fundamental cum este cel al odihnei de care dvs ne privati. Cineva o sa isi faca curaj intr-o zi si o sa mearga sa ceara dreptate, la cedo daca va fi nevoie. O sa platiti intr-o zi, in viata asta sau pe lumea ceallta, pentru nedreptatea pe care ne-o faceti!
 • Anveloparea termica a blocurilor (Miercuri, 5 iunie 2013, 15:26)

  Stefan [anonim]

  Buna ziua domnule primar,

  1. Locuiesc intr-un imobil istoric din semicentrul orasului. Am inteles ca sunt fonduri europene puse la dispozitia primariilor special pentru anveloparea termica si renovarea fatadelor blocurilor. Am putea "carpi" pe bucatele imobilul, dar cred ca este nevoie de o reabilitate totala a imobilului si a celor din jur pentru pastrarea aspectului zonei. Poate accesa aceste fonduri direct Asociatia de Proprietari sau intram iar la mila birocratiei din Primarie? Este o persoana desemnata din Primarie care stie exact despre ce este vorba cu aceste fonduri, cum se pot accesa, care sunt conditiile, ce acte sunt necesare? Sugerati mai degraba sa cautam noi in legislatia europeana conditiile si sa aplicam singuri ca si Asociatie, cu avizul evident al Primariei?

  2. Piatra cubica de pe Stefan cel Mare este deja acolo, salcamii au deja frunze, este inutil sa se faca alte chetuieli pentru scoatere si inlocuire. Pentru a strabate de jos centru orasului este nevoie de
  - trecere de pietoni civilizata in zona Independentei (cand cobori de pe Copou sa mergi pe Lapusneanu),
  - trecere de pietoni civilizata in Piata Unirii pentru a face legatura intre cele doua trotuare din centru,
  - trecere civilizata pentru pietoni spre Stefan cel Mare in fata la Casa Modei.
  Intrebarea mea este cand ati mers ultima data pe jos de acasa pana la Primarie?

  3. Piata Nicolina. Exista vreo speranta sa mai putem merge la Piata Nicolina pentru cumparaturi cu masina? Cam pe cand estimati ca strada din spatele pietii va putea fi circulabila?

  4. Transportul in comun. Credeti ca se poate face o banda speciala pentru autobuze pentru evitarea intarzierilor din trafic mai ales dimineata? Putem spera la un orar, macar estimativ, al autobuzelor in viitorii ani?

  Va multumesc!
  • R (Joi, 6 iunie 2013, 11:29)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui Stefan

   Reabilitare termica

   Am depus inca din anul 2009 48 de proiecte doamnei ministru Udrea pentru finantarea reabilitarii termice. Mi-a promis ca-mi da toti banii. In bugetul anilor care au urmat, Iasul nu a primit niciun leu. Finantarea acestei reabilitari termice se face prin Ministerul Dezvoltarii Regiionale. La finalul anului 2011, au schimbat strategia si au spus ca vor finanta cu bani europeni aceste proiecte. Banii au fost alocati abia in 2013. Regiunea Moldovei va avea aproximativ 30 milioane de euro. Iasul are depuse 16 tronsoane de bloc care inseamna peste 5 milioane de euro si pana in august vom mai depune proiecte de aproximativ 7 milioane de euro.

   Sper sa obtinem cat mai multi bani pentru Iasi, dar cele 30 de milioane de euro sunt pentru toata regiunea.

   Important este ca anul acesta vor incepe licitatiile pentru executie, iar programul va continua si in anul urmator. Va informez ca intampinam dificultati foarte mari la nivelul asociatiilor de proprietari pentru ca unii proprietari sunt refractari la acest tip de investitii.
 • problemele Iasi-ului (Miercuri, 5 iunie 2013, 15:26)

  Ioana P [anonim]

  buna ziua,
  as vrea sa-mi raspundeti la intrebarile de mai jos:
  1- cum rezolvati problema cainilor vagabonzi care au invadat orasul?
  2- de ce s-a acceptat receptia trotuarelor pavate daca se vede 'de la o posta' ca acele pavele au fost puse de mantuiala si in multe locuri sunt sarite sau denivelate?
  3- de ce s-a luat masura plantarii salcamilor japonezi in locul teilor?
  4- piatra cubica montata in centrul vechi vi se pare ca arata bine? eu nu port tocuri si merg des pe acolo si va pot spune ca nu mai este o placere sa ma plimp prin acea zona deoarece este foarte 'neprietenoasa' cu talpile! ma intreb ce spun doamnele care poarta tocuri...
 • Intrebari (Miercuri, 5 iunie 2013, 15:40)

  ValyGreavu [anonim]

  Multumim pt ocazia de a ne intreba public si a primi raspunsuri speram punctuale:
  1. Care sunt primele 3 resurse ca importanta economica pentru dezvoltarea orasului Iasi si a regiunii metropolitane. Enumerare va rog!
  2. Specificati care sunt principalele 3 masuri pentru stimularea, exploatarea sau imbunatatirea resurselor respective. Maxim 50 de cuvinte la fiecare.
  3. Care sunt primele 3 nemultumiri personale ale domnului Nichita vis-a-vis de activitatea primarului Nichita. Enumerare va rog.


  La final doua intrebari mai umoristice:
  1. Care este obiectul de activitate al firmei Delphi? :) (intr-un interviu ati declarat ca este IT iar comunitatea se gandea cum poti sa folosesti o pompa de injectie la Servere sau tablete)

  2. Voi avea ocazia sa nu va votez si in 2016? :)

  Va multumesc!
 • problema acces catre satul Visan! (Miercuri, 5 iunie 2013, 15:43)

  iesean/visanean! [anonim]

  Buna ziua, domnule primar! In primul rand doresc a va felicita pentru faptul ca Iasul incepe sa arate din ce in ce mai bine din punctul de vedere al infrastructurii culturale, rutiere si de ce nu al imaginii. Cu toate ca Iasul este un plin santier, o serie de lucrari s-au finalizat, altele incep sa se materializeze. Efectele se vad deja, se circula mult mai fluent pe principalele artere ale orasului. In al doilea rand, as avea si eu o rugaminte. Astfel, fiind un oras mare, cu veleitati regionale, o serie de probleme apar inevitabil. Zilnic, fluctuez pe relatia Iasi-Visan (comuna Barnova), iar tronsonul ce apartine de U.A.T. Iasi se prezinta in conditii impracticabile, fiind un drum de pamant, pe alocuri de piatra. Orice ploaie sau perioada mai lunga fara precipitatii afecteaza acest tronson, prin baltile care se formeaza sau norii imensi de praf. Din nefericire suntem legati de aceasta artera (prin spate la Onyx). Va rugam, asa cum in repetate randuri ne-ati ajutat, sa asfaltati si acest tronson de doar 1,6-1.8 km. Nu e mult pentru o primarie ca a Iasului, insa pentru noi, conteaza enorm. Va multumesc si va urez mult succes in materializarea si finalizarea proiectelor europene!
  • acces Visan (Vineri, 7 iunie 2013, 11:07)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui iesean/visanean!

   In ultimii 20 de ani, s-a construit foarte mult in zona limitrofa spatiului uran. De cele mai multe ori aceste extinderi au fost facute fara planificari teritoriale. Au aparut astfel o sumedenie de strazi neconforme (latime, trotuare s.a.m.d.) si de drumuri de acces, parte pe proprietate privata. Am incercat sa inglobam aceste strazi in municipiu, insa a fost dificil ca administratia sa poata tine pasul cu extinderea. Avem in vedere ca treptat sa incercam sa modernizam aceste zone.
 • Intrebari (Miercuri, 5 iunie 2013, 15:48)

  ValyGreavu [anonim]

  1. Care sunt primele 3 resurse strategice pt dezvoltarea orasului si regiunii? Enumerare va rog.
  2. Care sunt primele 3 masuri ca importanta pentru fructificarea resurselor de mai sus. Max 50 cuvinte pt fiecare.
  3. Care sunt primele 3 nemultumiri ale domnului Nichita fata de Primarul Nichita? Scurt si la obiect.
  4. Cand ca va fi gata noul Mall din Copou?! Este suficienta luna si anul.
  5. Voi mai avea ocazia sa NU va votez si in 2016? :)

  Multumesc.
 • transport public pe relatia iasi-visan-pietrarie! (Miercuri, 5 iunie 2013, 15:51)

  iesean [anonim]

  Buna ziua, domnule primar! Cu toate ca transportul public intrajudetean intra in atributiile Consiliului Judetean, in urma discutiilor cu domnul Dumitru Calance de la Compartimentul Autoritatea Judeţeană de Transport Public din cadrul CJ Iasi, am inteles ca se ca se va renunta la organizarea traseelor metropolitane, in speta si Iasi-Visan, de catre Institutia CJ Iasi. Mi-a spus ca se va organiza in cadrul Primariei Iasi o asociatie cu privire la transportul metropolitan, care ulterior va infiinta si un transport pe ruta Iasi-Visan.
  Ulterior, am sunat la Primaria Iasi si am intrebat de acest lucru. Din pacate, din discutiile cu un alt domn, am inteles ca este vorba doar de o intentie, nu e nimic concret si catre sfarsitul anului 2013 se vor afla mai multe detalii, posibil si din presa locala. Se va constitui acea asociatie (de parca nu exista una la primarie si alta la CJ) si ulterior va gestiona si transportul in comun.
  Va intreb, pe dumneavoastra, cand vom putea avea acces (dupa modelul Iasi-Blocuri Ciurea) la transport public pe relatia Iasi-Visan?
  Va multumesc!
  • transport (Vineri, 7 iunie 2013, 11:25)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui iesean

   In acest moment de transportul in comun pe ruta Iasi - Visan trebuie sa se ocupe Consiliul Judetean Iasi.
   Exista in cadrul Zonei Metropolitane Iaşi ( formate din municipiu, CJ si 13 comune) proiectul initierii unei Asociatii Metropolitane de Transport care sa trateze in mod unitar transportul public in municipiu si comunele limitrofe. Sunt inca multe de facut pana ca aceasta asociatie sa devina operationala.
 • Pentru domn' primar (Miercuri, 5 iunie 2013, 15:55)

  Gabi [anonim]

  Am si eu cateva intrebari sa va adresez:

  1) Praful din Iasi. Cum putem trai sanatosi intr-un oras in care tone de praf zac pe strazi in fiecare primavara pana in toamna?(Vedeti bulevardul primaverii de exemplu)

  2) Sunteti multumit de cum arata bulevardul Nicolae Iorga?

  3) Cand vom avea un transport civilizat in Iasi fara autobuze sh si pensionari care sa se plimbe moca de la o piata la alta in fiecare dimineata?

  4) Distrugeti incetul cu incetul acest oras. Cand ne faceti un bine noua tinerilor si renuntati la aceasta functie?
  • intrebari (Vineri, 7 iunie 2013, 11:37)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui Gabi

   1. Incercam sa curatam strazile cat mai prompt cu ajutorul Salubris. In conditiile traficului greu si a traficului greu e dificil sa facem fata.
   2. Bd. Nicolae Iorga a intrat in programul de modernizare a Drumurilor Naţionale. A mai rămas o zona care va intra in lucrari dupa identificarea fondurilor pentru inlocuirea liniilor de tramvai.
   3. Incercam sa facilitam accesul la transportul public a tuturor categoriilor de cetateni ai Iasului. Posibilitatile financiare sunt limitate si, atat cat ne permit, imbunatatim de la an la an conditiile de transport.
   4. Este parerea dumneavoastra, dar la anvergura lucrarilor de modernizare as spune ca la Iaşi se construieste... nu se distruge.
 • Asfaltare drum Visan-apartine de Iasi !!! (Miercuri, 5 iunie 2013, 15:57)

  visani_visani [anonim]

  Domnule primar Nichita.
  Sunt ani de zile de cand se fac nenumarate memorii,plangeri,cereri catre Primaria Iasi si domnului Chirica,legat de drumul acesta blestemat parca. E un drum impracticabil vara din cauza prafului extrem, pe timp ploios din cauza craterelor adanci pline cu apa si iarna din cauza latii foarte reduse,drumul fiind invecinat cu o rapa,foarte periculoasa pentru cei ce merg pe jos,nu mai spun de autoturisme. Din cauza lipsei totale a infrastructurii,nu avem nici macar un mijloc de transport,desi suntem la doar 2 km (!!!) de pasarele Bucium. E absolut inuman ceea ce ne face Primaria si alesii,de parca noi nu vom conta niciodata.Aveti vreo solutie pentru acesti oameni? Nu va lasati dus in eroare de cei ce au vile,in zona sunt blocuri,apartamente cumparate de cei nu prea instariti ci dimpotriva. Putini au bani si si-au amenajat drumul - strada Fermei. Dar drumul de jos, inspre Visan e un real pericol. Va solicitam ajutorul, a nenumarata oara !!!
  • raspuns (Vineri, 7 iunie 2013, 11:38)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui visani_visani

   am raspuns la un comentariu anterior despre starea acestui drum
 • Cate ceva despre agresivitatea senzoriala urbana (Miercuri, 5 iunie 2013, 16:08)

  Alex [anonim]

  Domnule Primar,
  Pe mine ma deranjeaza agresivitatea fonica si vizuala specifica, in anumite zone, spatiului urban iesean. Sa ma explic (partial):
  1. Pubicitatea stradala prin megafoane montate pe masini mi se pare o forma primitiva de promovare pe care nu am intalnit-o in nici un oras civilizat. Nu-mi pot inchipui nici un oras mare sau mic din Europa civilizata in care sa ti se plimbe pe sub geamuri, duminica dimineata sambata sau in orice zi a saptamanii, un megafon din care sa urle ceva ininteligibil. Mi se pare o lipsa de respect crasa fata de cetateanul care poate nu doreste sa "consume" aceasta forma publicitate.
  Intrebare: Ce puteti face pentru a ne scuti de aceasta forma de agresiune ?
  2. Un "of": Zgomotul produs de motocicletele care trec cu viteza, mult peste cea legala, pe sub geamurile noastre, de parca o data cu vara aeroportul s-a mutat in oras, sunt cumplite. Aceste zgomote sunt produse doar atunci cand motorul este ambalat la maxim, inutil si ilegal, cred, pentru strazile urbane. Ne ajung claxoanele masinilor. Nimeni nu le poate interzice sa circule, insa poate politia rutiera sa fie mai vigilenta, sa ii educe un pic pe acesti cetateni care cred strazile orasului sunt piste de viteza?
  3. Bannerele publicitare si nepublicitare, pe garduri (a se vedea si Primaria), pe blocuri, case, uitate sau exagerate, de toate culorile si dimensiunile creeaza dau un aspect promiscuu, haotic, agresiv, fara nici o noima. Pretindem ca suntem oameni civilizati. Nu avem nevoie sa ni se bage degetele in ochi ca sa aflam ca de nu stiu ce agentie sau saormerie! Nu este suficient ca multe cladiri vechi sunt darapanate si degradate? La limita ar avea si ele farmecul lor daca nu ar fi acoperite de culori.
  Intrebare: De ce nu se aplica nici o reglementare ce tine de estetica spatiului urban care sa vindece aceasta babilonie coloristica, ca sa nu folosesc un alt termen consacrat)
  • poluare fonica si vizuala (Vineri, 7 iunie 2013, 11:45)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alex

   1. Am redus prin hotarare de Consiliu Local zona unde aceste masini pot circula. Exista o cerere a agentiilor de publicitate pe care nu o putem interzice total.
   2. voi solicita Politiei Locale, atat cat le permit atributiile actuale sa intreprinda si actiuni de acest gen
   3. Publicitatea unor evenimente face parte din viata urbana a unui oras mare. Lucram acum la un regulement pentru operatorii de publicitate si avem in vedere si reducerea agresivitatii vizuale a panourilor de publicitate
 • calitate (Miercuri, 5 iunie 2013, 16:09)

  andimi [utilizator]

  Domnule primar, doua scurte intrebari:
  1. cind veti fi mai drastic cu firmele care lucreaza la aceste importante proiecte? Sunt vizibile urmele incompetentei lor, sunt dale lasate, asfalt ce se crapa repede, fisuri pe linga linia de tramvai etc. Cind veti da amenzi drastice firmelor de utilitati care strica tot si nu fac niciodata la fel in loc? Fiti drastic in aceasta privinta, noi vom aprecia.
  2. cind ii veti inlocui pe incompetentii de la spatii verzi? Si-au dat masura incompetentei lor (magnolii ce nu au inflorit nici azi, dupa 6 ani, tei taiati, gazon de 2 lei), gata, sa lase pe altii care se pricep.
  • calitate (Vineri, 7 iunie 2013, 11:58)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui andimi

   1. Atat cat ne permite legea suntem drastici atat cu firmele de constructii de pe santiere cat si cu firmele de utilitati. Din pacate legislatia actuala protejează firmele si procedura de renuntare la contract e destul de anevoioasa. In Tatarasi, de ex, ne-am judecat cu firma greceasca Themeli aproximativ 2 ani pentru a putea da lucrarea la altcineva.
   Acolo unde sunt identificate deficiente, constructorii sunt obligati sa remedieze cu propriile fonduri.
   2. Calitatea spatiilor verzi a crescut in ultimii ani (estetic si ca suprafata). E dificil insa, si din pricina coportamentului unora din concitadini sa pastrezi conforma o suprafata de gazon.
 • calitatea lucrarilor (Miercuri, 5 iunie 2013, 16:11)

  george [anonim]

  D-le Primar, cum se face ca nici un proiect condiserat incheiat, de fapt nu este finalizat? Ma explic. Rigolele sau portiunile care prevad vegetatie nu sunt umplute cu pamant, calitatea mobilierului urban este jenanta (mergeti prin Oradea, Timisoara, Arad, Brasov, Sibiu ca sa intelegeti diferenta intre mobilierul din Iasi si un mobilier decent). Asfaltul este turnat de mantuiala, cu carpeli, fara continuitate. Nici o gura de canal nu este la nivelul strazii. Jardinierele acelea de pe Stefan cel Mare sunt o tiganie grosolana. Consideram ca este cazul sa renuntati la sutele de puturosi de la Salubris (poate bazin de adus voturi) si sa achizitionati masini de facut curatenie, mult mai eficiente. Nu am auzit sa luati pozitie in favoarea cetatenilor impotriva EON care ne termina toate aparatele electrice cu fluctuatiile de tensiune si alte probleme. Jumatate din contorul de apa contorizeaza aerul pe care Apavital il trimite pe conducte.
  Va multumesc
  • calitate (Vineri, 7 iunie 2013, 12:05)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui george

   Am raspuns anterior asupra calitatii lucrarilor.
   Trebuie pe de alta parte inteles ca sunt categorii de lucrari separate. Constructorii de pe santierele cu fonduri europene lucrează la trama stradala si trotuare. Spatiile verzi trebuie să fie refacute la definitivarea lucrarilor de catre Servicii Publice. Lucrarile sunt numeroase si de mare anvergura si de aceea este necesar timp pana la definitivare.
   Bd. Stefan cel Mare este in curs de modernizare... in acest moment exista amenajari provizorii.
 • IASI (Miercuri, 5 iunie 2013, 16:13)

  Popescu Dorian [anonim]

  Domnule PRIMAR,

  Iasul are nevoie urgenta de:

  1. AEROROPORT INTERNATIONAL - mai multa implicare in a finaliza acest proiect.
  2. Mai multa seriozitate in executarea lucrarilor!! Printr-un control mai sever atat in timpul executiei cat si la procesul de predare-primire a lucrarii!!
  3. Rezolvarea probelemelor care apar vara de vara cu apa potabila insuficienta in zona Bucium.
  4. Transport in comun SI pentru comunele si satele din jurul Iasului.
  5. Investitii in infrastructura la PERIFERIA ORASULUI. S-au aprobat tot felul de constructii de blocuri si vile, dar infrastructura (rutiera, apa-canal, etc etc) a ramas in urma.
  6. N
 • comunicare (Miercuri, 5 iunie 2013, 16:15)

  and [anonim]

  Buna ziua,
  As dori sa va intreb daca aveti de gand sa faceti ceva in privinta felului in care primaria Iasi alege sa comunice cu locuitorii orasului.
  Pana acum nu am vazut decat raspunsuri pline de aroganta, insultatoare pur si simplu, la adresa oricui s- a plans de ceea ce se face in orasul Iasi. In alte cazuri observam minciuni grosolane (de exemplu raspunsul primariei la problema taierii teilor de pe Lascar Catargi). Nu credeti ca totusi ar trebui sa aveti un departament de comunicare inteligent si profesionist ?
  • comunicare (Vineri, 7 iunie 2013, 12:10)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui and

   Este adevarat ca in unele situatii, comunicarea a lasat de dorit. Incercam sa remediem si acest aspect
 • Imobil (Miercuri, 5 iunie 2013, 16:18)

  Danut P. [anonim]

  Domnule primar care este adresa casei dumneavoatra din Italia? Multumim frumos pentru sinceritate!
  • imobil (Vineri, 7 iunie 2013, 12:09)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui Danut P.

   declaratia mea de avere este publica
 • Cainii Vagabonzi (Miercuri, 5 iunie 2013, 16:19)

  Constantin Parascan [anonim]

  Domnule Primar,

  In ultima vreme in Iasi nu se mai poate circula pe strada dupa lasarea serii. Eu cel putin sunt terorizat ... iarna cand se face sera mai repede ... nici nu ma mai duc sa duc gunoiul deoarece printre blocuri isi duc veacul, hraniti de catre niste locatari binevoitori, o groaza de javre.
  Desigur nici unul dintre acesti locatari nu isi asuma raspunderea pentru cazul in care cineva este muscat ... dar protesteaza vehement daca sunt chemati hingerii.

  Parerea mea este ca e nevoie de o legislatie care sa nu permita altor persoane (decat stapanii) sa scoata cainii din padocuri o data ce au fost prinsi. Stapanii ar trebui sa arate un act privit caruia este cainele lor ... si ar tb sa primeasca oricum o amenda usturatoare daca respectivul caine este prins pe domeniul public (conform legislatiei cainii ar trebui sa fie plimbati in lesa ). Cred ca asta ar fi si o buna sursa de venit pentru primarie.

  ONG-urile nu ar trebui sa aiba voie sa elibereze cainii pe domeniul public.

  Tin sa spun ca am chemat de mai multe ori hingerii pentru a lua cainii din jurul blocurilor ... dar dupa cateva zile altii noi i-au luat locul ! Cred ca cei de la hingeri ii plimba dintr-un cartier in altul si ii elibereaza din nou .. altfel nu imi imaginez cum dupa o saptamana am aproape la fel de multi caini ca innainte.

  Orase precum Suceva, Timisoara ... se pare ca au rezolvat deja problema maidanezilor.

  Se pare ca vom fi ultimii si la acest capitol.
  • R (Vineri, 7 iunie 2013, 13:33)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui Constantin Parascan

   problema cainilor vagabonzi ramane una delicata. Sunt ieseni care hranesc cainii si care se impotrivesc ridicarii acestora de catre echipele Salubris.
   Pe de alta parte, in zona urbana sunt adusi caini din zonele limitrofe si ar trebuiun efort foarte mare de personal sa putem stopa acest lucru.
   incercam acum prin deschiderea unui padoc la Tomesti sa putem gazdui si trata mai multi caini.
 • Strategia? (Miercuri, 5 iunie 2013, 16:21)

  Andrei Adanei [anonim]

  Domnule Primar,

  Locuiesc in cartierul Alexandru cel Bun, unde s-au facut numeroase investitii in ultimii ani, printre care si pavarea trotuarelor pietonale.

  Aceste trotuare sint, pe alocuri, dintr-un capat in altul al strazilor, ocupate de masini. Mi-e greu sa inteleg logica pentru care primaria amenajeaza trotuare pentru parcat masini in vreme ce petonii, printre care si mamici cu carucioare sau batrini cu dizabilitati motorii imobilizati in scaune cu rotile, se deplaseaza, riscant atit pentru ei cit si pentru soferi, pe strazi!

  Faceti parcari pentru masini si trotuare pentru pietoni!

  Intrebarea: Nu considerati ca etapa amenajarii trotuarelor trebuia intreprinsa dupa organizarea locurilor de parcare de domiciliu?

  A doua problema. Avind in vedere ca Ceausescu nu a dimensionat strazile de cartier pentru a acomoda un numar atit de mare de autoturisme parcate in zona de domiciliu, cum rezolva primaria problema acestor locuri de parcare? Penuria acestora este, sper, cunoscuta primariei... De ce nu se amenajeaza intre blocuri parcari, pe spatiile verzi, pe care nu creste nimic? Ginditi maleabil si adaptati-va strategia la nevoile oamenilor acestui oras! Asta va indreptateste functia!
  • R (Vineri, 7 iunie 2013, 13:39)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andrei Adanei

   Trotuarele sunt facute pentru pietoni, dar, din pacate, multi soferi parchează ca pe propriul teren privat. Locurile de parcare sunt insuficiente, iar spatiul este limitat in cartierele aglomerate.
   Am initiat un proiect pentru parcari etajate (doua dintre ele in Alexandru), investitia fiind suportata prin atragerea unor firme private care sa le administreze. De altfel, este in pregatire un program de concesionare a parcarilor catre firme private, una din obligatiile acestora fiind sa creeze noi locuri de parcare.
 • Politia nu isi face treaba ! (Miercuri, 5 iunie 2013, 16:27)

  Constantin parascan [anonim]

  Domnule Primar,

  O buna sursa de venit pentru primarie ar fi procesarea amenzilor. Cred ca va dati seama la ce ma refer. Circulatia in Iasi este de o nesimtire infioratoare. Parcari ilegale (sub semnul de oprire interzisa) ... nu doar pe prima banda ci si pe a doua (se pare ca daca iti pui avariile nu te mai aflii sub incidenta nici unei legi), ne acordare de prioritate pietonilor, trecut pe rosu la semafor etc.
  Tin sa spun ca zilele trecute, un individ a trecut pe rosu la semafor chiar in fata masinii de politie (care tocmai se pusese in miscare), acestia din urma au franat brusc, l-au lasat sa treaca, dupa care si-au continuat drumul !

  Hmm asta imi da senzatia ca traim oricum intr-o tara in care poti sa faci orice fara a fi tras la raspundere.
  Mie imi pare ca politia oricum nu vrea sa dea nici o amenda ...
  • R (Vineri, 7 iunie 2013, 13:42)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui Constantin parascan

   Intradevar sunt multe probleme in circulatie, de foarte multe ori conduita unor soferi fiind in dispret fata de ceilalti participanti la trafic. Politia Locala are, deocamdata, atributii limitate in acest sens.
   In ceea ce priveste amenzile: facem eforturi sa le recuperam insa exista in ultima perioada o procedura din ce in ce mai des folosita: contestarea in instanta.
 • parcuri (Miercuri, 5 iunie 2013, 16:32)

  G. cozma [anonim]

  Dle Primar ,sigur ati calatorit in strainatate si ati vazut cata grija au de parcuri si spatiile verzi .Iasul ,alta data era vestit cu parcurile sale .Acum ,in orici zi vizitati ,la orice ora Parcul Expozitiei din celebrul Copou .Mirosul de mici sau gratar taie orice alt miros [de flori sau tei ],iar chermeza din fiecare seara de la restaurantul din parc manelizeaza orice urma de civilizatie .Orice restaurant poate avea muzica lui,dar cu un program si cel mai important CU DECIBELI CARE SA NU SE AUDA PANA LA Breazu .Daca ai nenorocul sa locuiesti in zona ,asculti Zarzarica-zarzarea sau Hora moldoveanului [s. a.]in FIECARE SEARA pana tarziu cand totul se termina in chiotele petrecaretilor . Ati mai vazut in alte parti asa ceva? Va rugam nu va batati joc de ce avea Iasul special si civilizat .! Va multumim!
 • Apavital si contractele individuale (Miercuri, 5 iunie 2013, 16:33)

  Constantin Parascan [anonim]

  Domnule Primar,

  Stau intr-un bloc in care sunt o mai multi rau platnici la intretinere. Periodic ni se opreste apa de catre Apavital din cauza datoriilor.
  O parte din cei datornici au fost dati in judecata dar procesele pot dura ani.
  Am incercat sa imi fac contract individual cu Apavital dar se pare ca nu exista nici o cale legala pentru a face asta.

  Ce solutii exista ? Pana atunci trebuie sa sufere un bloc intreg pentru cativa rau platnici ? De ce nu pot sa imi trag individual apa ?
 • Intrebari (Miercuri, 5 iunie 2013, 16:34)

  Bogdan Liteanu [anonim]

  Iaşul este unul din cele mai mai centre universitare ale ţării. Din această perspectivă cum aţi colaborat cu Universităţile/facultăţile pe următoarele direcţii:

  1. Cu specialiştii Grădinii Botanice/Facultăţii de Biolgie în ceea ce priveşte plantările/defrişările/amenajările
  2. Cu UTI -Asachi pentru partea de transporturi/semaforizare/fluidizare trafic (se ştie de exemplu cît trafic trebuie să preia blv. Independenţei?)
  3. Cu FEAA pentru studii de fezabilitate
  4. Cu Univ. de Arte pentru amenajarea "pietonalului".
  5. Cu facultatea de Informatică/FEAA/AC pentru "informatizarea" Primăriei.

  Lista poate continua. Puteţi estima ce economii potenţiale în bugetul local se puteau obţine?
  • R (Vineri, 7 iunie 2013, 13:50)

   Gheorghe Nichita [hotnews.ro] i-a raspuns lui Bogdan Liteanu

   De la începutul mandatelor mele am deschis colaborari cu toate universitatile din Iaşi. Specialistii au fost atrasi pe proiecte punctuale sau in comisii permanente (cum este cazul comisiei de circulatie). Consultari exista si in functie de disponibilitatea universitatilor vor fi extinse.
 • Pietrarie (Miercuri, 5 iunie 2013, 16:40)

  LukeThe Nuke [utilizator]

  Dinspre DN din Bucium catre Pietrarie exista o portiune de 1 km (900 de m pe kilometraj) care este neasfaltata(drum cu pamant pietruit). Primaria Barnova a avut fonduri europene si a asfaltat cat apartinea de ea, insa bucatica de 900 de m apartine primariei iasi si prin urmare nu a putut fi inclusa in proiect.
  De aici vin 2 intrebari:
  1. General: nu ar fi bine ca sa existe o colaborare intre Primarii pentru asemenea proiecte in asa fel incat sa nu mai avem situatii ca aceasta? Adica drumuri asfaltate in 2 directii dar se opresc la o distanta mica si restul e de parcurs in conditii mai precare.
  2. Particular: drumul de care vorbesc este foarte circulat, chiar daca este pietruit pe acea portiune (si se degradeaza foarte repede dupa cateva ploi). Aveti idee daca este inclus in vreun plan de asfaltare? (mai ales ca exact acum se asfalteaza DN exact langa el).
 • Alte intrebari (Miercuri, 5 iunie 2013, 16:46)

  Alexandru Tica [anonim]

  Domnule Primar,

  Ma bucur ca prin intermediul HotNews am posibilitatea sa va adresez urmatoarele intrebari:

  1. Va mai amintiti sloganul "USL-ul iubeste Iasul"? As vrea sa va intreb despre ce fel de iubire este vorba? Pare a fi una devastatoare: tei taiati, santiere abandonate (vezi Str. Musatini), lucrari efectuate in bataie de joc.

  2. Pe Bd. Alexandru cel Bun, intre Minerva si Familial, dupa ce probabil ca s-a lucrat la vreo conducta, groapa a fost acoperita si s-a turnat asfalt intr-o totala bataie de joc. Acolo iti rupi masina in doua, garantat! Macar de pus un semn cu "alte pericole"! Pacat!

  3. Site-ul https://dfpl.primaria-iasi.ro/ unde suntem intampinati cu mesajul: "Va oferim posibilitatea de a plati obligatiile intr-un mod securizat", are un certificat invalid! N-are bani primaria sa-si cumpere un certificat de la Verisign sau alta autoritate de certificare "normala la cap"?
 • Tatarasi & strazi (Miercuri, 5 iunie 2013, 16:55)

  Marius [anonim]

  Buna ziua,

  1. Se va face vreodata ceva pentru ca din cartierul Tatarasi sa nu se ajunga in centru doar pe strazi inguste, cu o singura banda pe sens? (incat in fiecare dimineata se fac cozi interminabile, mai ales dinspre Spitalul Sf Maria spre Bucsinescu) ?
  Cartierul Tatarasi, desi are foarte multe Blocuri de locuinte si 2 spitale ce deservesc toata Moldova, este cumva izolat de oras din acest punct de vedere al accesibilitatii si fluentei circulatiei. Se va face ceva?

  2. Sunt strazi, si chiar in centru - precum str. Smardan, sau Splai Bahlui Mal Stang - care de ani de zile sunt doar peticite si au ajuns pline de petice incat daca ai drum zilnic la servici pe acolo in un an-doi ti-o strici in mod sigur.
  Nu se poate reface intreg covorul asfaltic in momentul in care ajung sa fie mai mult petice, decat astfaltul initial?
 • Asfaltare Aleea Strugurilor (Miercuri, 5 iunie 2013, 16:59)

  Maria [anonim]

  Incantata de posibilitatea de a va putea adresa cateva intrebari, va multumesc pt sansa! Asteptam ca si raspunsurile sa fie concrete.
  1. Cand va fi asfaltata Aleea Strugurilor? E o strada foarte circulata, zilnic trec sute de masini pe aici. Sa zicem ca masinile se mai descurca cumva, dar cum poti impinge un carucior cu un copil pana la deal si inapoi prin gropile si denivelarile de aici?
  2. In speranta ca raspunsul dvs la prima intrebare indica si data cand va incepe proiectul de asfaltare pe Aleea Strugurilor, cine va fi tras la raspundere daca termenul nu se respecta?
  3. Cine va fi tras la raspundere daca lucrarea se va strica repede, sau va fi sapata la scurt timp dupa realizare pentru repararea unei retele subterane uitate, asa cum se intampla cel mai frecvent cu lucrarile de asflatare din oras?
 • Intrebari (Miercuri, 5 iunie 2013, 17:08)

  Andrei [anonim]

  1) De ce se incep lucrari, pentru ca mai apoi sa se abandoneze din lipsa de fonduri ? Ex: Piata Voievozilor, in spatele scolii nr 13 s-a sapat in strada, aprox 0,5 m iar de 3 saptamani lucrarea asa a ramas. S-a decapat mai apoi un sens de mers care duce pana pe strada Drobeta si la fel a ramas.
  - In spatele pietei Dacia, s-a sapat 1m si asa a ramas.
  - etc.

  2) Cand vom avea strazi care sa reziste mai mult de 2-3 luni fara gropi?
  De ce nu se scot toate tramvaiele (care oricum sunt vechi si depasite), in acest mod putem pastra si strazile (asfaltul) mai mult timp.
  In Constanta acestea sunt scoase de cativa ani si nimeni nu le duce lipsa.

  3) Cand va fi gata tronsonul Podul Ros - Capat Cug ? De fapt, cand se va incepe lucrarile macar ?
  Si de ce vor sa reintroduca pe acea ruta tramvaiele, daca oamenii s-au obisnuit fara. De ce nu se suplimenteaza cu autobuze.

  4) Cum poate o firma ca Unistil sa scoata profit, iar o firma ca RATP sa mearga pe pierdere ?
  De ce firmele de stat mereu au datorii iar in cele private patronii termina an de an cu profituri mai mari decat estimarile.

  5) Cand va fi gata podul care duce de la Tigarete pe Canta ?

  6) De ce pe bulevardul Stefan cel Mare s-a pus piatra cubica, desi vara cei mai multi prezenti erau tineri pe role si biciclete ?
  Cine se va ocupa de femeile care isi vor fractura glezna mergand pe acele pietre cubice in tocuri ?
  Care a fost arhitectul care a spus ca acele pietre au fost o idee buna ? Dumnealui are o sotie, un copil ?

  7) De ce ne inchide din ce in ce mai multe strazi ? Pe unde doreste dumnealui sa redirectioneze traficul care era pe Stefan cel Mare?
  De ce s-a extins strada cu pavaj pana la parcul Guliver si nu s-a oprit la Mitropolie? In asa fel puteam face stanga pe la teatru si tot aveam o alternativa viabila.

  8) Cum rezolvam cu locurile de parcare ?
  De ce directia care se ocupa de locurile de parcare private se misca asa greu ? Am depus o cerere acum 9 luni de zile care nu a fost finalizata nici acum.

  Multumesc
 • Intrebari (Miercuri, 5 iunie 2013, 17:19)

  cornel [anonim]

  1. Cand interziceti accesul traficului greu in municipiu prin Pacurar?
  2. Cand veti inceta sa folositi bani publici la echipa de fotbal si implicit sa folositi aceasta echipa in scop electoral??
  3. De ce nu vindeti echipa de fotbal, pentru ca noi, cetatenii care NU va voteaza, sa nu mai aiba impresia ca injectati capital in scopul promovarii in liga 1 doar in anii electorali???...
  4. Va felicit totusi pt ca rezistati asaltului de critici legate de starea orasului...desi incep sa se vada primele rezultate...si cred ca v-ar fi mult mai usor daca ati fi mai atent la micile greseli facute de chirica, pe care il promovati asiduu, desi demonstreaza ca nu are calitati nici tehnice si nici morale pentru a va fi succesor (a mintit vis a vis de taierile teilor, de excluderea traficului greu din oras etc)
 • transport public iasi-visan-pietrarie! (Miercuri, 5 iunie 2013, 17:20)

  ieseanul [anonim]

  Buna ziua, domnule primar! Cu toate ca transportul public intrajudetean intra in atributiile Consiliului Judetean, in urma discutiilor cu domnul Dumitru Calance de la Compartimentul Autoritatea Judeţeană de Transport Public din cadrul CJ Iasi, am inteles ca se ca se va renunta la organizarea traseelor metropolitane, in speta si Iasi-Visan, de catre Institutia CJ Iasi. Mi-a spus ca se va organiza in cadrul Primariei Iasi o asociatie cu privire la transportul metropolitan, care ulterior va infiinta si un transport pe ruta Iasi-Visan.
  Ulterior, am sunat la Primaria Iasi si am intrebat de acest lucru. Din pacate, din discutiile cu un alt domn, am inteles ca este vorba doar de o intentie, nu e nimic concret si catre sfarsitul anului 2013 se vor afla mai multe detalii, posibil si din presa locala. Se va constitui acea asociatie (de parca nu exista una la primarie si alta la CJ) si ulterior va gestiona si transportul in comun.
  Va intreb, pe dumneavoastra, cand vom putea avea acces (dupa modelul Iasi-Blocuri Ciurea) la transport public pe relatia Iasi-Visan?
  Va multumesc!
 • Rampe pt biciclete (Miercuri, 5 iunie 2013, 17:48)

  Dan iubeste iasul [anonim]

  Felicitari pentru proiectul Stefan cel Mare in sfarsit o sa avem si noi un centru bine conturat ca in toate orasele europene daca se poate cu cat mai multe librarii,cafenele,barulete,daca se poate interziceti traficul in toata zona centrala sa vina lumea in centru cu tramvaiele ca in EU nu fiecare sa parcheze pana in scara blocului,NU MAI TAIATI COPACII,si Daca tot ati facut pistele de biciclete cheltuind sume importante de ce nu rezolvati urcarile si coborarile de pe trotuare ca nu costa asa mult in comparatie cu investitia initial VA RUGAM ,Subscriu pentru poluarea fonica nu mai lasati sa faca reclama cu megafoane,Iasul poate fi un oras linistit,verde,educat,distrugeti clanurile interlope FACETI AEROPORT. Va doresc sanatate.
 • Teii bata-i norocul ! (Miercuri, 5 iunie 2013, 18:03)

  Dorm Varanu [anonim]

  As dori sa primesc de la d-nul Primar Nichita link-ul la pagina de pe SEAP, unde Primaria Mun. Iasi a publicat anuntul de intentie pentru piatra cubica si salcâmii japonezi de pe "pietonal" !?
 • PUG Iasi (Miercuri, 5 iunie 2013, 18:32)

  matei [anonim]

  Domnule Primar,
  deoarece de peste un an sunt plimbat cu vorba la Institutia Arhitectului Sef, va rog sa.mi raspundeti daca exista un termen clar la care va fi gata noul PUG al orasului Iasi.
  Va multumesc
 • Stefan cel Mare (Miercuri, 5 iunie 2013, 18:41)

  Dan [anonim]

  Este adevarat ca piatra cubica de pe Stefan a costat pe metru patrat 330 de euro?///(editat de HotNews.ro)
 • canalizari (Miercuri, 5 iunie 2013, 20:30)

  cetatean din iasi [anonim]

  Dorim sa se faca publica o harta a orasului care sa cuprinda toate zonele care nu au canalizare acum in sec. 21! consider ca vom avea o mare surpriza! Atunci cind se construiesc case primaria incaseaza destui bani fara sa asigure nimic: locatarii isi vor trage gaz, curent electric, vor asfalta, vor face fose etc. Respectivele fose clasice au atacat deja panza de apa freatica mai ales in zonele in care apa este la adincime mica! Locatarii incearca disperati orice fel de solutie pentru a fi in regula cu conditiile de mediu si pentru a nu deranja vecinii! Cu toate acestea doar canalizarea poate rezolva situatia! In concluzie dorim sa prezentati public pe situl Internet al primariei o harta cu toate zonele din oras care nu au canalizare si in fiecare caz sa precizati care este situatia eventualelor investitii, cine este responsabil de acele lucrari si care sunt termenele! Este posibil sa respectam regulile europene in acest caz (se pare ca 2018 e termenul limita pentru canalizare totala)?
 • continuare (Miercuri, 5 iunie 2013, 21:06)

  cata [anonim]

  8. Oamenii care locuiesc sau tranzitau centrul sunt in acest moment, practic, sinistrati. Perfect de acord cu interzicerea masinilor, dar in conditiile respectivei pietre cubice va rog sa-mi spuneti unde as putea parca calul si sareta (cacofonie intentionata). La Amsterdam sunt multi biciclisti pentru ca li s-au creat conditii. La Iasi, dupa toata bataia de joc a pistelor de biciclete, cand, in loc sa trasam pur si simplu cu pensula si vopsea trasee, am interzis pietonilor sa mearga pe malul Bahluiului ca e pista la pret de autostrada (ca mai apoi s-o oprim ca facem si Bahluiul navigabil), nu ati catadicsit sa marcati macar niste culoare de biciclete/role/ skate marcate si asfaltate corespunzator pe pietonal. Aveti ditai bulevardul, era atat de important sa multumiti furnizorul de piatra in loc sa oferiti alternative de deplasare? dar oamenii handicapati, care au carut cu rotile, ei cum se deplaseaza pe pietonalul asta nenorocit? Carutul e mai lat decat potecile pentru tocuri, stiati asta?
  9. Iasi - oras european al sportului. Echipele iesene se zbat in mediocritate dar nu aveti ochi decat pentru fotbal. Cu banii aceia, cei nici 1000 de oameni care urca Copoul s-ar transforma in 2000 care ar umple Polivalenta sustinand si o echipa de handbal fete, si una de baschet baieti si una de volei. La titlu, nu in divizii inferioare. De ce nu luati exemplu de la Cluj Napoca? Uitati ce sustine acolo Primaria - atletism, scrima, scrabble, handbal, baschet, volei, rugby - toate de inalt nivel. Si eu sunt microbist, dar nu sunt masochist sa accept bataia asta de joc din banul public pentru un fotbal de cea mai joasa speta.
  10. Iasi - orasul culturii. Festivaluri ale berii la margine de oras printre blocuri si inevitabila muzica "dens" de Sf Parascheva. Mai stiti si altceva sau Primaria da in continuare bani pe preferintele mamei lui Coman? (stiti Dvs. bine la ce ma refer)
  In final - turcii protesteaza in piata Taksim. Le simtiti rasuflarea? Sunt mai aproape decat credeti.
 • Palatul Culturii (Miercuri, 5 iunie 2013, 21:16)

  bobo21 [utilizator]

  1) De cand a venit USL la guvernare nu s-a mai miscat nimic. Vor mai continua lucrarile de consolidare de la Palat?

  2) Showroom-ul de la Palas, din fata Teatrului Luceafarul, era o "cladire temporara". Cand va fi demolata? Deoarece acum e ca nuca-n perete, in mijlocul esplanadei.

  3) Anul trecut, dl. Chirica povestea cum nu se va mai permite parcarea in fata Palatului Culturii. Si asa a fost... cateva zile. Din moment ce la Palas sunt SUTE de locuri libere in subteran, nu credeti ca ar trebui desfiintata parcarea din fata Palatului? De asemenea, n-am vazut niciodata politisti care sa amendeze soferii ce parcheaza pe trotuar in fata Salii Sporturilor.
  .
 • Reabilitare Soseaua Nicolina (Miercuri, 5 iunie 2013, 21:23)

  bobo21 [utilizator]

  1) As dori sa va aduc aminte faptul ca, in statia Pod Nicolina, la ploile de vara frecvent se formeaza o balta imensa, ce in trecut bloca tramvaiele si troleibuzele. Daca tot se reface intreaga strada, ar trebui rezolvata si canalizarea din acel loc.

  2) Nu credeti ca ar trebui plombate vara asta strazile secundare, paralele cu Sos. Nicolina si facute marcaje? Str. Hlincea, Tudor Neculai, Petre Tutea acum sunt pline de gropi, insa ar putea prelua o parte din traficul auto atunci cand se va lucra la sosea.
 • intrebare (Miercuri, 5 iunie 2013, 21:23)

  Mr John [anonim]

  Crede d-l primar in meritocratie sau mediocritate? intreb pt ca realitatea din Iasi indica faptul ca mediocritatea este la ea acasa..de la muncitor pana la gospodarul sef..
 • Contrabandistii (Miercuri, 5 iunie 2013, 21:25)

  Calin Tudose [anonim]

  inca mai sunt specimene care vand tigari, tigari, tigari in dreptul pietelor....

  politia comunitara - locala... doarme??!!

  numai la piata nicolina - in dreptul magazinului marcel am numarat astazi 10-12 persoane care strigau fara rusine: tigari, tigari, tigari, iar politia comunitara nu ii baga in seama.

  si la celelalte piete se intampla la fel, de ani de zile!!

  pana cand continua aceasta contrabanda? linistita, mana in mana cu autoritatile locale?
 • DomnulePrimar.ro (Miercuri, 5 iunie 2013, 21:29)

  Primar [anonim]

  urmaresc cu interes site-ul: www.domnuleprimar.ro

  sunt problemele cetatenilor la care raspunde cineva din primarie.
  de obicei raspunsurile din primaria ieseana sunt simple copy-paste, sau robotizate, fara a fi urmate de o rezolvare in teren.

  uitandu-ma si la alte orase, vad ca alte primarii au mai multa aplecare la problemele cetatenilor.

  primaria iasi nu mai iubeste iesenii?? va rog mai multa consideratie pentru orasul lui eminescu, creanga, dosoftei si altii ca ei!!!!

  stop taierii de arbori!! mai degraba ati invada orasul cu plantari masive de pomi!! la cat praf e in oras daca taiati si pomii ne omorati cu zile!!!
 • Primarul uraste Iasul (Miercuri, 5 iunie 2013, 21:34)

  Aura Manole [anonim]

  Altfel nu se explica chinul la care sint supusi iesenii in urma asa zisei "modernizari" a orasului. Degeaba va laudati cu fondurile europene atrase, investitiile nu sint in folosul public, ci al firmelor care executa lucrarile.
  Trotuarele cu pavele sint deja hopuri-dimburi, se decoperteaza asfaltul de 2-3 ori in acelasi loc, piatra cubica de pe Stefan cel Mare e total nepotrivita si incomoda intr-o zona pietonala, maidanezii umbla in turma, vegetatia masacrata intr-un mod inconstient. Este incalificabil ce s-a intimplat cu teii. Sper ca intr-o zi cei care au distrus acest simbol al Iasului sa plateasca.
 • autobuze (Miercuri, 5 iunie 2013, 21:34)

  Stefan-cel-Mare [utilizator]

  Cit la suta dintre autobuzele din transportul public iesean au numere de Bulgaria?
 • Statii taxi (Miercuri, 5 iunie 2013, 21:35)

  Taximetrist [anonim]

  domnule primar,

  unele statii de taxi (unele ilegale) incurca pur si simplu intersectiile din oras!!
  nu reusiti sa faceti o disciplina si in acest sens?

  zeci de intersectii sunt absolut gatuite din cauza stationarii taxiurilor. exemple: statia zimbru, statia minerva, pe sf lazar in dreptul auchan.

  si la fel strazi cu 2 benzi 99% din zi blocata de masini stationate sub stationarea interzisa/oprirea interzisa ingreunand vizibil fluiditatea. exemple: sf. lazar, bulevardul dacia - zona zimbru, bulevardul alexandru cel bun - zona terasa rita (se gatuie in dreptul semaforului)

  statii de autobuz fara alveola de parcare pentru imbarcarea/debarcarea calatorilor, desi spatiul din teren permite infiintarea lor. si pe timpul stationarii blocheaza traficul.
 • Chioscurile de ziare (Miercuri, 5 iunie 2013, 21:37)

  bobo21 [utilizator]

  Chioscurile de ziare din Iasi sunt amplasate foarte periculos, fix inainte de trecerile de pietoni.

  De exemplu, in Cantemir, in dreptul statiei de tramvai de la Gara Internationala, pietonii pasesc de dupa chiosc direct pe banda intai. Vizibilitatea este zero! Chiar nu pot fi mutate fie DUPA trecere, fie 20 de metri mai departe?

  Alte exemple ar mai fi chioscul de ziare de pe Sf. Lazar din dreptul Auchan, chioscul de ziare din lateralul sediului PNL, s.a.m.d.
 • directia in care merge orasul si respectiv judetul (Miercuri, 5 iunie 2013, 21:45)

  edif [anonim]

  Poate incearca domnul primar sa ne explice de ce orasul Iasi a devenit unul din cele mai inapoiate localitati din tara. Investitorii straini lipsesc cu desavarsire, strarea drumurilor e printre cele mai proaste din tara, aeroport la nivel de amatori, prespective de autostrada la sf asteapta. Nici maca o sosea de centura ca oricare localitate civilizata. Asta in conditiile in care centrul Moldovei este un exportator continuu de forta de munca pentru Italia si Spania. Supermarketuri si universitati particulare de doi lei la fiecare colt de strada nu produc bunastare ci din contra.
  Poate ne explica domnul primar si cum e cu taxa pe apa pluviala, inventie personala si unica in tara cel putin.
 • Promisiuni (Miercuri, 5 iunie 2013, 21:50)

  IESEAN [anonim]

  nu as intreba din nou, daca nu am fi primit promisiuni...........................

  in 2012, in pragul alegerilor, tot la un astfel de interviu online cu cititorii ziarului de iasi, domnul chirica a promis ca in toamna lui 2012 strada visan va fi modernizata, largita pentru a putea circula pe cate o banda pe sens.

  nici pana azi nu s-a modificat ceva.

  aceeasi strada ingusta, plina de gropi, fara trotuare si in mare parte strada este din pamant.
  in zona se construiesc blocuri.

  puz-ul aprobat trebuia sa prevada si infrastructura rutiera pusa la punct, de catre autoritatile locale iesene.

  aceasta strada deserveste peste 1000 de familii care locuiesc la periferia orasului, sau in satele de langa oras (visan, cercu, etc.)

  ne puteti spune cand veti prinde in buget si modernizarea strazii visan?
  si cand vom putea beneficia si de transport in comun?

  multumesc.
 • promovare (Miercuri, 5 iunie 2013, 21:52)

  Fotbalist [anonim]

  domnule primar,

  cand ati luat primul mandat, a fost dupa promovarea echipei iesene in prima divizie fotbalistica.

  urmatorul mandat, cam la fel s-a intamplat.

  ce preconizati, acum cu retrogradarea in pragul regionalizarii, aveti vre-o sansa? capitala regiunii fara echipa in prima divizie si restul oraselor da (vaslui, botosani, neamt)

  cam mi-ar fi jena.....
 • telescaun ciric (Miercuri, 5 iunie 2013, 22:03)

  prof.bologa n m pensionar protestatar [anonim]

  domnule primar, sansele iasului de a deveni capitala culturala europeana sunt nule.va rog nu mai cheltuiti banii ....mai bine utilizati-i in scopuri de care iasul are nevoie urgenta;locuri de munca, aeroport,terminarea lucrarilor incepute,etc.imi permit sa va dau o sugestie ;organizati un schimb de experienta cu specialistii de la palace....vad ca traficul de pe stefan cel mare s-a mutat in incinta acestui complex comercial....oare de aceea ati taiat teii ca sa cautam umbra la palace...desi am protestat cind ati desfiintat strandul de la palat (nu palace) azi ma bucur ca macar vad lumea plimbandu-se ,copiii jucandu-se pe iarba si de ce sa nu recunosc ca mi-a trecut o idee prin cap aceea de a-l propune pe dascalu primar, a dovedit ca stie cum trebuie dus un proiect .d-le primar revin la motivul principal pentru care am si protestat la inaugurarea telescaunului si va adresez vechea intrebare:quid prodest .doar daca v-ati gandit sa intram in cartea recordurilor cu cel scurt telescan care vine de nicaieri si ajunge oriunde. nu ne desconsiderati suntem multi si toti avem un vot pentru postul de guvernator ...
 • Pasarela Bucium (Miercuri, 5 iunie 2013, 22:10)

  Bucium [anonim]

  aceasta pasarela socola, bucium cum s-o fi numind, cred ca are cele mai mari trtotuare posibile. si nu circula decat ffff putina lume pe jos.

  nu s-ar putea micsora in favoarea unei benzi reversibile (dimineata dinspre bucium spre granit si dupa-masa invers) sau cate o pista de biciclete pe fiecare sens?

  cred ca ar fi de bun augur acest lucru.
 • Sensuri giratorii noi in oras (Miercuri, 5 iunie 2013, 22:12)

  Giratoriu [anonim]

  ne puteti spune ce surprize ii asteapta pe ieseni in privinta sensurilor giratorii?

  necesar ar fi un sens giratoriu in intersectia baumax - dalkia.

  o alta intersectie cu probleme serioase s-a transformat si cea de la baza3.
  acolo dupa ce s-a deschs e-gros e o adevarata nebuloasa. cine intra si iese e obligat sa circule o buna bucata de drum pe contrasens. aici ar trebui luate masuri urgente!!
 • verde (Miercuri, 5 iunie 2013, 22:25)

  Ecologie [anonim]

  nu s-ar putea monta in oras stalpi de iluminat public cu panou solar?
  Sau la actualii stalpi sa le montati panouri solare pentru a mai reduce din costurile cu energia electrica pentru iluminatul stradal, sau macar al parcurilor pentru inceput?

  Am fi un oras mai VERDE, daca de praf nu putem scapa din cauza drumurilor de pamant de la periferia orasului, de unde se cara anual TONE de noroi. Si astfel cu banii de pe curentul electric ne-consumat sa rezolvati alte probleme de mediu.

  Vrem mai multi POMI in oras, mai multa verdeata!!
 • Va place orasul? (Miercuri, 5 iunie 2013, 22:33)

  Nichita vs. Chirica [anonim]

  Intr-un interviu online in ziarul de Iasi, domnul Chirica a fost intrebat daca ii place cum arata orasul la momentul respectiv (februarie - martie 2013).

  Raspunsul a fost scurt: DA.

  Dumneavoastra va place?

  Daca la fel raspunsul este DA, ati putea preciza ce anume va place?
  - santierele parasite: strada Musatini, Tabacului si altele asemenea;
  - praful din oras
  - parfumul de tei "DISPARUT" de pe Stefan cel MARE, si mai nou si din alte zone din oras...
  - parfumul de SANTIER etern al orasului
  - inca gasim contrabandisti cu tigari in piete si la colturile de strada din oras
  - stationarea aiurea pe strazi mai ales in intersectii a masinilor gatuind circulatia
  - fortarea permanenta a semafoarelor pe galben
  - lasarea de izbeliste a periferiei orasului
  - balariile ne-cosite din parcuri
  - problemele cu apa potabila pe timpul verii, vara de vara in zona Bucium si alte zone din oras
  - starea jalnica a mijloacelor de transport in comun
  - lipsa unui aeroport international
  - lipsa unei linii de metrou
  - lipsa pasajelor subterane pentru a fluidiza marile intersectii
  - intrarile si iesirile din oras
  - masinile de mare tonaj de la Gara Internationala - desi avem functionala soseaua de centura
  - etc, etc, etc.


  Ati putea mentiona care anume aspect va atrage mai mult la orasul IASI?
 • Probleme cu apa si drumul (Miercuri, 5 iunie 2013, 22:45)

  ApaVital [anonim]

  buna dimineata,

  au fost sesizari atat pe domnulprimar.ro cat si pe alte cai, prin care s-a reclamat distrugerea repetata a drumului pubic (strada visan) in dreptul casei de pe visan 50.

  nu s-a luat nici o masura cu acel domn! desi uda drumul (de pamant) cu apa din reteaua apavital (desi e interzisa folosirea apei potabile in alte scopuri decat cea pentru care a fost contractata si anume in scop menajer).

  initial primaria iasi a raspuns pe site ca strada visan apartine de comuna barnova.

  anul trecut in vara, 3 insi de pe aceeasi strada visan 24-38 au pus mana de la mana si au asfaltat drumul public din fata caselor pentru ca nu mai suportau praful. inevitabil au fost amendati. atunci strada visan apartinea de iasi si acum a trecut la barnova??

  cel din visan 50 uda vara de vara drumul si nu ia nici o amenda, iar noi care locuim la bloc suferim din cauza unora ca acest specimen. nu e corect!!!

  va rugam insistent sa luat masurile legale!!! si poate reusiti sa alocati fonduri pentru cei 1,5-2 kilometri de drum ramas inca ne-asfaltat.

  multumim

  semnat, cetatenii de pe strada visan
 • Mai rezistati? (Miercuri, 5 iunie 2013, 22:50)

  Tatarasean [anonim]

  Domnule Primar,

  Mai rezistati la ce probleme ridica cetatenii?

  Cate din ele pot fi rezolvate? Sau pe cate din ele le luati intr-adevar in seama?

  LA ce povesteste lumea, parca ati cam scapat orasul de sub control.
 • Am ajuns la coada clasamentului (Miercuri, 5 iunie 2013, 22:55)

  Iasul nostru iubit [anonim]

  la cum s-au dezvoltat celelalte orase mari ale tarii, as putea spune ca suntem pe ultimele locuri.

  mai toate au infrastructura remediata, numai noi am ramas de caruta.

  si nu toate orasele au avut coloratura politica, cat oameni priceputi in a atrage fondurile necesare si s-au priceput in a folosi cu cap banii respectivi.
  iasul mereu a fost taiat de la portie, sau a facut investitii proaste sau de o calitate inferioara (dar si subdimensionata: pasarele cu cate o banda pe sens, sosea de centura .... la fel...)

  cand avem si noi parte de un oras european? cu adevaratele valori puse in evidenta, cu atractie pentru turisti, cu un mediu sanatos, cu o circulatie rutiera civilizata?!!
 • tei, aeroport, Dalkia (Miercuri, 5 iunie 2013, 22:56)

  Amelia [anonim]

  De ce au fost taiati teii de pe b-dul Stefan cel Mare?
  De ce nu se investesc bani/fonduri europene in modernizarea aeroportului?
  De ce Dalkia Temo Iași (în care Primăria este acționar) refuză debranșările în temeiul unei Hotărâri a Consiliului local din 2008, în condițiile în care Primăria a avizat favorabil debranșările anul trecut, de exemplu?!
 • stop sh-urilor (Miercuri, 5 iunie 2013, 23:01)

  Anti SH [anonim]

  ne-am saturat de mijloace de transport in comun sh.

  in toate mandatele ati incurajat ahizitionarea de autobuze/tramvaie sh.

  daca ati fi apelat de la bun inceput la tramvaie de exemplu noi de la nicolina, poate nu s-ar fi inchis fabrica. si exemple ar putea continua cu autobuze de la rocar sau alte firme romanesti.

  dar nu... ati preferat sa achizitionati aceste sicrie pe roti, adevarate cuptoare pe tipul caniculei.

  pe cand reluati traficul cu trolee? un trafic mai eco. si pe cand autobuze si tramvaie noi in oras?

  un oras de talia iasului are nevoie de asa ceva, eco!!
  si incurajati folosirea bicicletelor, putine locuri de stationat bicicletele in oras sunt (parcuri, magazine, scoli, facultati, etc.)

  vrem un oras eco, nu un oras second hand!!!
 • audienta primaria iasi (Miercuri, 5 iunie 2013, 23:33)

  Dan [anonim]

  Am cerere de audienta din ianuarie 2013 dar refuzati sa vorbiti cu cetatenii obisnuiti.Va este frica de noi?
 • Vă rog răspunsuri concrete (Miercuri, 5 iunie 2013, 23:56)

  Ana [anonim]

  1. Cine a făcut proiectul de reamenajare a Bulevardului Stefan cel Mare?

  2. De ce ați tăiat teii de pe bulverdul Ștefan? și i-ați înlocuit cu salcâmii japonezi? (De ce ați ales să cheltuiți bani pentru un lucru inutil? și care a distrus și o parte din istoria orașului?)

  3. De ce tăiați teii de pe strada Lascăr Catargi? (copaci perfect sănătoși)

  4. Ce ați făcut cu piatra cubică de pe strada Cuza Vodă și din față de la Casa Dosoftei? (putea fi folosită pentru a pava bulevardul Ștefan - era mult mai plăcută la mers)

  5. Din ce bani veţi plăti amenda către garda de mediu pentru tăierea teilor de pe Ştefan? Din banii noștri, ai contribuabililor?

  6. De ce ați tăiat copacii de pe strada Colonel Langa?

  7. Ce puncte importante leagă telescaunul de la Ciric? sau care este scopul lui? de admirare a peisajului natural(pădurea??)

  8. Cine a realizat proiectul de amenajare de la Ciric? S-a organizat un concurs de idei?pentru a se alege cea mai bună soluție?
 • skyscrapercity Iasi forum (Joi, 6 iunie 2013, 0:19)

  skyscrapercity Iasi forum [anonim]

  D-le Primar,
  In primul rand felicitari pt. lucrarile la infrastructura. Intrebari:
  1. Ce se intampla cu reabilitarea sau macar consolidarea cladirilor istorice? (Palatul Culturii, Palatul Braunstein, cladirile de pe Cuza Voda etc.)
  2. In viitorul mai mult sau mai putin indepartat se are in vedere reconstruirea macar a unei parti a cladirilor ce existau inainte de al II-lea razboi mondial in Piata Unirii si pe str. Lapusneanu?
  3. Daca s-a pus piatra cubica pe bd. St. cel Mare personal as prefera sa se puna si pe str. Lapusneanu si nu pavele. Ce se va face pana la urma pe str. Lapusneanu?
  4. Se va relua circulatia auto pe bdul St. cel Mare? Daca da, cum vor fi opriti soferii sa parcheze pe trotuar cata vreme nu mai exista borduri?
  5. Semaforizarea pentru pietoni este dezastruoasa (are foarte multi “timpi morti”). Cand se va reverifica eficienta ei?
  6. Ce se va intampla cu str. 14 dec 1989? Va deveni pietonala sau va ramane deschisa circulatiei? Si ce paviment va avea?
  7. Cand va incepe constructia legaturii rutiere dintre podul Cantemir si str. Palat?
  8. Se are in vedere taierea copacilor din fata cladirii istorice de visavis de Habitat Proiect (cea cu gang) si reabilitarea ei?
  9. Cunoasteti faptul ca pe unii dintre noi ne deranjeaza muzica bisericeasca ce se aude pe bdul Stefan cel Mare si ca o consideram poluare fonica?
  10. De ce Hotelul International nu respecta arhitectura din zona - mai precis arhitectura moderna din jur de la Palas (nici macar din pdv al culorii)?
  11. Cum a primit Palasul autorizatie de constructie pt. salile de evenimente chiar langa Palatul Culturii?
  12. De ce nu este interzisa parcarea masinilor in fata Palatului Culturii?
  13. De ce s-a dat autorizatie de demolare pt. cladirile istorice de la Nicolina SA?
  14. Sunteti sigur ca teii de pe Stefan cel Mare nu se vor usca in conditiile in care spatiul lasat liber langa tulpina pt. infiltrarea apei in sol este foarte mic?
  15. In Piata Unirii nu sunt banci suficiente, cand se vor aduce mai multe?
 • Scrisoare Deschisa (Joi, 6 iunie 2013, 3:53)

  Dinu Gabriel Munteanu [anonim]

  Atragem public atentia ca atat Primaria din Iasi (PMI), cat si Inspectoratul de Politie Judetean Iasi, prin eliberarea adreselor 18421-26.04.2013, respectiv 11552-21.05.2013, incearca sa musamalizeze ilegalitatile comise in februarie 2013, cand s-au taiat cel putin 142 de arbori (in mare parte tei) din centrul orasului. Taierile au fost declarate ilegale de Garda de Mediu (Iasi) (v. adresa 971/CJ Iasi - 19.03.2013). Sanctiunile (incl. amenda de 60,000 RON) au fost confirmate de GNM CG prin adresa 1946/GM/25.03.2013.

  Societatea civila a protestat impotriva acestor abuzuri prin demonstratii stradale apolitice, organizate de grupul ad-hoc de initiativa civica "Iasul Iubeste Teii" in 04.02.2013, 10.02.2013 si 11.04.2013. Protestele au fost mediatizate in presa locala, nationala si internationala.

  Subsemnatul a intocmit un raport complet asupra acestor fapte, raport semnat de aproape 100 (o suta) de specialisti din tara si strainatate, majoritatea cadre universitare (doi dintre ei membri ai Academiei Romane) (v. impotriva.blogspot.ro)

  Pe scurt, taierile rase de arbori mentionate mai sus (01.02.2013-13.02.2013) s-au facut:

  a) fara intocmirea unei expertize dendrologice (fotografiile contrazic afirmatiile PMI conform carora arborii ar fi fost intr-o "stare avansata de degradare"; aceste afirmatii sunt imorale, disculpatorii si nefondate);

  b) fara respectarea regimului silvic (contactarea Ocolului Silvic s-a facut personal, de catre dl. vice-primar Mihai Chirica, ca urmare a controlului Garzii de Mediu, control solicitat de publicul larg ca reactie la taierile *deja* efectuate);

  c) in lipsa unui audit legal al suprafetei, calitatii si accesibilitatii spatiilor verzi din mun. Iasi;

  d) fara intocmirea si prezentarea la APM Iasi a unui studiu peisagistic;

  "Inlocuirea" vegetatiei defrisate ilegal (tei), cu un tip de vegetatie arboricola inferior eco-peisagistic (salcami japonezi), ignora atat prevederile APM Iasi, cat si dorintele cetatenilor.

  Pe scurt, e un dezastru.
 • Skatepark (Joi, 6 iunie 2013, 4:01)

  Matei [anonim]

  Domnule primar,

  In ultimii ani numarul tinerilor ce practica sporturi extreme a crescut considerabil, majoritatea fiind foarte pasionati si implicati in ceea de fac. S-au organizat numeroase concursuri si evenimente de acest gen, cu participanti din intreaga tara.

  Totusi conditiile in care trebuie sa ne antrenam sunt de cel mai slab nivel (ma refer aici la skatepark-ul construit in parcul expozitiei, la executia caruia nu au fost consultati nici unul dintre sportivii practicanti. Spatiul este in continua degradare, periclitand integritatea sportivilor.

  Va invit sa luati exemplul a ceea se intampla in celelalte orase importante din Romania. Ma refer aici nu numai la Bucuresti (unde exista nu mai putin de 6 parcuri de acest gen) cat si la Constanta (cel mai mare complex din sud-estul Europei), la Cluj (un skatepark modern amenajat anul trecut), dar si la Piatra Neamt, Buzau sau Brasov, care dispun de spatii de antrenament la nivel european.

  Va rog sa oferiti o sansa tinerilor sportivi cu ambitie si curaj, ajutati-i sa obtina si performantele dorite! Iasul are nevoie de un skatepark!

  Va multumesc anticipat in numele zecilor de sportivi in numele carora postez.
 • (Completarea Comentariului Anterior). (Joi, 6 iunie 2013, 4:01)

  Dinu Gabriel Munteanu [anonim]

  In completarea textului trimis anterior, *intrebarile* mele catre domnul Nichita sunt simple:

  Cum comenteaza domnia sa punctele descrise de mine mai sus, si, implicit:

  1) Cand se vor re-planta tei pe Blvd. Stefan cel Mare?

  2) Cand va fi demis domnul viceprimar Chirica Mihai pentru abuzurile comise in februarie 2013?

  3) Cand vor fi publicate documentatia si regulile concursului anuntat de Primarie, legat de (re)amenajarea orasului? Se va baza acest concurs pe documentatia oficiala OAR, sau va fi intreg proiectul un exercitiu in amatorism si improvizatii birocratice?
 • parcul de la teatru (Joi, 6 iunie 2013, 7:53)

  Anca Mihai [anonim]

  Buna ziua,

  Domnule primar, va intreb in numele a unui f. mare numar de ieseni nemultumiti de proiectul de transformare a parcului din fata teatrului in parcare subterana acoperita doar de beton, piatra cubica si ici-colo cate un palc de gazon : DE CE NU S-A GANDIT ACEASTA PARCARE (daca era absolut necesara in zona) IN ALTA LOCATIE F. APROPIATA, DE EXEMPLU IN SPATELE PRIMARIEI SUB PARCAREA DEJA EXISTENTA, UNDE SPATIUL E CHIAR MAI VAST DECAT IN PARC ?
  Suntem cu totii de acord ca acel parc ar trebui putin cosmetizat, dar nu prin distrugerea vegetatiei arboricole deosebit de valoroase existenta acolo.
  Proiectul de transformare a parcului este DEZASTRUOS pentru estetica zonei si nu numai. Dvs., in ideea popularizarii acestui proiect ati aratat mai mult acea imagine cu parcul asa cum se presupune ca va arata NOAPTEA; este irelevanta aceasta imagine, cu totii stim ca ZIUA va arata mult mai rau.
  Va multumesc.
 • Ce facem cu cersetorii?? (Joi, 6 iunie 2013, 8:18)

  Vicol Miron [anonim]

  Inca sunt copii in intersectii care sunt pusi sa cerseasca
  - in podu ros - in dreptul facultatii de constructii - la semafor
  - in zona Tudor Vladimirescu - la toate semafoarele
  - la toate supermarket-urile
  - baza 3 - la semaforul de langa carrefour
  - pe stefan cel mare
  - in dreptul bisericilor
  - etc.

  Chiar nu puteti pune politistii locali sa rezolve aceste nimicuri....?
  E o pata GRAVA pe imaginea orasului aceasta impotenta de a rezolva virusul cersetoriei!!
 • E.ON (Joi, 6 iunie 2013, 8:22)

  Cozi La Ghisee [anonim]

  Pana cand mai dureaza nesimtirea de la ghiseele E.ON???

  Nu puteti lua masuri? E deja sub orice critica ce se intampla acolo, in ciuda masurilor luate pana acum, situatia este aceeasi la ghisee....

  Multumim.
 • Conformitate proiect (Joi, 6 iunie 2013, 8:37)

  Adrian Munteanu [anonim]

  Dl. primar,

  1. Documentaţia proiectului "DEZVOLTARE RETEA RUTIERA IN ZONA CULTURALA, ISTORICA SI TURISTICA A MUNICIPIULUI IASI " cod SMIS 20468 în baza căreia primăria a obţinut finanţare prin programul REGIO avea inclusă "pavarea" bulevardului Ştefan cel Mare şi transformarea acestuia în pietonal pe toată lungimea actuală?

  2. În documentaţia proiectului aţi declarat : "Asigurarea conexiunii la reţeaua naţională de drumuri DN24 şi DN28 " fiind menţionate de asemenea Aleea Grigore Ghica Vodă şi Şoseaua Şetfan cel Mare. A fost modificat proiectul ulterior obţinerii finanţării?

  3. Care sînt responsabilităţile companiei EXPERT PROIECT 2002 S.R.L. în calitate de manager al acestui proiect?
 • Provincialism (Joi, 6 iunie 2013, 8:58)

  Iosif [anonim]

  1. La Iași teii au fost înlocuiți cu salcâmi japonezi. La Câmpulung molizii au fost înlocuiți cu tuia. La Baku, capitala Azerbaidjanului, plopii au fost înlocuiți cu palmieri. Asocierile sunt întâmplătoare?

  2. În condițiile în care Iașul și-a pierdut rolul și o parte din obiectivele culturale, azi singurul șantier terminat fiind un complex comercial (Palas), cum vreți ca în 2020 orașul să devină capitală culturală europeană?
 • Buna ziua! (Joi, 6 iunie 2013, 9:03)

  George [anonim]

  Domnule primar,
  Cum de face PSD-ul, de promoveaza in functiii deconcentrate numai si numai incopetenti si corupti??? Cum puteti sustine la CFR Iasi pentru functia de director un om cu uncaracter mizerabil( omul lui Necoilaiciuc)corupt si incopetent si corput, care vorbeste ffffffffffffffff urat cu salariati, ii injura!!!!
  Domnule primar, stiti ca acel om sustinut de dumneavoastra a luat-o peste ochiiiii! Pacat ca nu a luta-o cum trebuie!!!!!!!!! Nu a invatat nimica!!!!!!! PSD-ul preia pe toti incopetenti din PDL!!
  O sa patiti ca si PDL la urmatoarele alegeri!!! va doresc multe succesuriiIIIIIII!
 • Problema mondiala APA (Joi, 6 iunie 2013, 9:04)

  Apa potabila [anonim]

  In privinta utilizarii APEI POTABILE in alte scopuri, mai ales de catre cei cu vile si piscine...

  Nu s-ar putea introduce o taxare suplimentara?
  De exemplu o familie compusa din 4 membri consuma lunar 10 metri cubi de apa.
  Ce depaseste aceasta valoare sa fie supra-taxata cu 100%.

  Adica apa potabila atat de necesara vietii sa fie utilizata de niste nesimtiti la udatul gradinii, spalatul masinii, umplut piscine... este strigator la cer.

  Dupa ce ca e potabila, mai e si pompata pana la consumator ca acesta sa isi bata joc de ea.
  Cine are bani de piscina are bani si de un put de mare adancime de unde sa isi ia apa necesara satisfacerii de mofturi personale.

  Noi restul (cei multi ...), care locuim la bloc.... nu vad de ce ar trebui sa suferim pentru cateva specimene care isi bat joc de MEDIUL inconjurator si de cei ca mine, care locuiesc la bloc si raman in plina canicula fara apa potabila!!!

  Multumesc
 • Întrebări primar Gh. Nechita (Joi, 6 iunie 2013, 9:34)

  RÂNJA TRAIAN [anonim]

  Domnule primar aș avea două întrebări pentru dvs. :
  1. Tăierea teilor de pe bulevardul Ștefan cel Mare și plantarea salcâmilor japonezi s-a dovedit o eroare, după cum a reieșit din atitudinea societății civile ieșene și cum au afirmat opiniile specialiștilor, eroare pe care nici dvs. nu o mai puteți nega; totuși o greșeală recunoscută este pe jumătate iertată și dvs. ați putea să o recunoașteți de două ori pentru a fi iertat integral, cu condiția să nu apară recidiva.Din păcate dvs, vi se poate aplica proverbul latin: ”Errare humanum es, persevarare diabolicum!”. Și aici apare de fapt întrebarea: Ce v-a apucat, ca pe 5 iunie, de Ziua Mediului, să reluați defrișarea teilor, de această dată pe Bvd. Lascăr Catargi?
  2. Este adevărat, că ați afirmat că niciodată Partidul Forței Civice, condus de concitadinul dvs. Mihai Răzvan Ungureanu, primul premier dat de Iași, în ultima sută de ani, după Petre Carp în 1912, nu va primi niciodată sediu în Iași? Dacă nu este adevărat, vă solicit să mă primiți, personal, în audiență, împreună cu un coleg, pentru a ne expune argumentele noastre, în favoarea solicitării scrise, depuse deja la Primărie.
 • Dezastru in strada Musatini (Joi, 6 iunie 2013, 9:35)

  Ionescu Ionescu [anonim]

  In zona Alexandru cel Bun strada Musatini ,scoala 13 a fost o firma care trebuia sa schimbe cateva conducte si au lasat santuri imense in fata blocurilor daca Doamne fereste trebuie sa vina salvarea nu are pe unde intra.In plus calvarul locuitorilor de zi cu zi de a sari peste santuri ,o adevarata aventura echilibristica.....! Va rog faceti ceva! suntem batrani si bolnavi.....ne este foarte greu !
 • Deseurile municipale (Joi, 6 iunie 2013, 10:08)

  MG [anonim]

  Stimate Domnule Primar,

  Care sunt planurile dumneavoastra in legatura cu deseurile municipale? Cum vor fi acestea exploatate?

  Va multumesc!
 • intrebare (Joi, 6 iunie 2013, 10:09)

  alex [anonim]

  Buna ziua,

  De ce toate proiectele au termene de executie depasite, si mai ales, de ce dureaza atat de mult executia unui proiect?
  Observ zilnic cum la pasajul Octav Bancila lucreaza 4-5 muncitori. De ce nu se urgenteaza lucrarile, si cum e posibil sa lucrezi la asemenea proiect cu cativa muncitori?

  In conditiile in care ati inchis Stefan cel Mare, iar bd. Independentei e mai tot timpul ocupat de lucrari, care e solutia la care v-ati gandit pentru a directiona traficul catre Pacurari?
 • Modernizarea orasului (Joi, 6 iunie 2013, 10:09)

  Ana [anonim]

  Domnule Primar,
  1.De ce in initiativele Primariei de a moderniza orasul nostru nu se tine absolut deloc cont de parerea locuitorilor pe care ii reprezentati? Exemplul clar este nemultumirea generala rezultata din defrisarile ce au loc in aproape toate zonele orasului si mai ales cele atat de reprezentative pentru renumele Iasului.
  2.De ce nu tineti cont de sanctiunea primita pentru ceea ce s-a distrus pe Bd Stefan cel Mare si persistati in greseala in Copou si nu numai legat de aceleasi taieri abuzive de tei? Sunteti de atatia ani primar al acestui oras si nu stiti inca ce il reprezinta? Era cunoscut care un oras al teilor, un oras verde!
  3.Sunteti de acord ca modernizarea unui oras nu inseamna negarea personalitatii lui si a lucrurilor ce il reprezinta?Conform spuselor domnului Chirica la un interviu teii de pe bd Stefan cel Mare au fost taiati si inlocuiti cu arbori pitici pentru ca turistii sa poata vedea cladirile din zona si a le putea poza. V-ati gandit ca poate turistii ar veni tocmai pentru a vedea un oras cu un puternic caracter personal in care cladirile de cultura, in loc a fi uitate, ar fi valorificate asa cum merita? Atmosfera de oras istoric si prietenos cu mediul ar fi tocmai ce ar trebui pusa in valoare (a se vedea vechile orase europene atat de cautate de turisti).
  De ce nu trageti la raspundere pe cei ce sunt responsabili de toaletarea gresita a multor zone verzi din oras? Ati primit atatea mesaje legate de acesti incompetenti. De ce inca o data neglijati parerile avizate?
  Doriti ca Iasul sa fie o capitala culturala asa cum merita? Ce faceti in aceasta directie? Pentru ca cel putin pe moment totul pare a fi facut tocmai in directia inversa.
  Ne-am saturat de gestionarea gresita a aglomeratiei in trafic care pare sa mearga pe ideea de "vom trai si vom vedea". Cand planurile de fluidizare a circulatiei se vor face pe o perioada mai mare de 24 de ore?
 • Bazin inot acoperit (Joi, 6 iunie 2013, 10:16)

  Turada Didi [anonim]

  Buna ziua

  Ce se mai aude legat de un bazin de inot olimpic sau polo acoperit in Iasi ?
  Un oras asa mare ca Iasi ar trebui sa aiba minim unul in fiecare cartier.
  Gura humorului are 2 bazine de inot si e un orasel cit jumatate de alexandru.

  La starnd nu se poate face un proiect prin care sa se acopere un bazin existent sau unul nou? Loc este, utilitatile sunt deja acolo. .... vointa lipseste.

  Cred ca oameni ar fi mai bucurosi sa isi cumpere un abonament la inot in comparatie cu a plati diverse medicamente pentru diverse tratamente

  Cel din Tudor iese din discutie ca e facut de o universitate nu de primarie si probabil o sa il termine cineva, cindva.

  O zi buna va doresc
 • Sortare deseuri (Joi, 6 iunie 2013, 10:19)

  Salubris [anonim]

  De ce Salubris nu ridica gunoiul SELECTIV

  Ce rost au pubelele dedicate: plastic, sticla, hartie, daca SALUBRIS ridica toate containerele cu aceeasi masina....????

  Nu e o bataie de batjocura aceasta maniera de a ne FACE ca FACEM selectie de deseuri?!!
 • Proiecte (Joi, 6 iunie 2013, 10:22)

  Musatini [anonim]

  Santierele uitate din Musatini, TAbacului, Elena Doamna si altele ca ele....

  Am citit in presa de azi ca ati declarat ca situatia de fapt de stagnare a lucrarilor este din cauza ca nu v-ati asteptat sa fie asa distrusa strada.

  La cate studii de fezabilitate aiurea ati aprobat, aici unde e vorba de linistea locatarilor, de bunul curs al vietii de zi cu zi.... nu ati putut face niste studii... niste teste? SA vedeti exact in ce va bagati?

  Cu atat mai mult cu cat de exemplu pe strada MUSATINI spre OLIMP, in dreptul unde e CIRCA Sanitara acum cativa ani s-au facut lucrari de modernizare a retelei de TERMOFICARE si puteati deduce din INTARZIERILE cu care s-a finalizat acea lucrare, ca sunt probleme la fundatia strazii...

  BATAIE DE JOC mai mare n-ai vazut.... RUSINICA!!!
 • termo service (Joi, 6 iunie 2013, 10:32)

  bodea [anonim]

  ce spuneti de matrapazlacurile de la Termo Service si de Tudose
 • Arhitectii orasului? (Joi, 6 iunie 2013, 10:33)

  Ana [anonim]

  Putem sti care sunt arhitectii pe care i-ati consultat in ceea ce priveste modernizarea Bd. Stefan cel Mare? Stiu ca nume importante, arhitecti, au afirmat in presa tocmai ca nu au fost consultati si ca nici ei nu sunt multumiti de ciuntirea centrului orasului.
  http://www.telem.ro/telem/local/68697-video-pietonal-de-nota-2.html
 • de Strada Visani nu va pasa (Joi, 6 iunie 2013, 10:47)

  Mitica [anonim]

  Am 2 intrebari la care astept un raspuns cat mai serios:
  - cat de mult ne mai chinuiti cu strada Visani si Str. Sfantul Ilie, strazile din spatele restaurantului Onix ce apartin de municipiu. Sunt sute de sesizari catre directorul tehnic - Mihai Chirica, catre drumuri si poduri, catre consiliul judetean, primarie, mass-media
  - ce se intampla cu banii nostri ce i-ati virat catre clubul politehnica degeaba.
  Cu stima,va multumesc si am convingerea ca voi primi raspuns complet .
 • Marcaje rutiere (Joi, 6 iunie 2013, 10:51)

  Ovidiu [anonim]

  1. De ce nu s-au luat in calcul sesizarile facute de mine si de alti membrii ai forumului SkyscraperCity pe domnuleprimar.ro in legatura cu marcajele rutiere executate in oras?

  Ma refer la faptul ca pe actuala "centura" Canta - Pod Piatra - Sos. Nationala se marcheaza in stilul "dungi paralele" fara a se incerca integrarea benzilor destinate virajului la dreapta, fara a gandi un marcaj care sa duca la folosirea acestei strazi continuu pe 2 benzi (banda 2 si 3 actuale) prin "ocolirea" fireasca a refugiilor de tramvai, iar banda 1 sa ramana eventual pentru parcare, avand in vedere ca acum nu se foloseste de catre conducatori. De asemenea, este extrem de periculos faptul ca banda 3 se "infunda" brusc intr-un refugiu de tramvai si au existat deja situatii in care s-a trecut peste aceste refugii.

  2. Acelasi lucru va solicit si pentru celelalte bulevarde din oras. De asemenea, avem absoluta nevoie de semaforizare in mai multi timpi in marile intersectii, spre ex. pe Pacurari la intersectia Moara de Foc-Lukoil, trebuie marcata o banda exclusiv pentru virajul la stanga si instituit timp verde separat pentru virajul la stanga. Latimea bulevardului in acea zona este foarte mare, si se pot inghesui 2 benzi inainte+1 la stanga+1 la dreapta, prin micsorarea acestora, momentan benzile sunt mult mai late decat minimul necesar (ex. in Constanta benzile sunt mult mai inguste si nu sunt probleme).

  3. Cand se va rezolva cu adevarat, prin masuri aspre si continue, situatia taximetristilor de la Gara care blocheaza o banda de circulatie, generand cozi interminabile care ajung pana sub Pasaj ACB pe sensul dinspre Podul de Piatra? Este inuman ca mii de oameni sa sufere pentru ca doar 2-3 taximetristi nu au chef sa degajeze drumul public..

  4. Va recomand sa delegati o persoana care sa tina legatura cu publicul inclusiv pe forumuri, se pot culege multe idei bune si ieftine (spre ex. marcaje): Va recomand SkyscraperCity, sectiunea Iasi.

  Va multumesc!
 • Iasi- oras european cu pretentii de capitala cultu (Joi, 6 iunie 2013, 10:53)

  Mihai Ciobanu [anonim]

  Strazile Stanciu si Mosu sunt in spatele salii de sport din Gradinari si in imediata apropiere a mall-ului Iulius. Aceste doua strazi arata ca in evul mediu, cu glod cum nici la sate nu se mai gaseste. Acolo nu mai e orasul dvs? Nu scoateti suficiente voturi sau ati cheltuit toti banii pe cataroaiele din centru? Asta e viziunea dvs despre civilizatia urbana? Cu doar cateva dale turnate pe digurile Bahluiului se putea rezolva problema celor doua stradute si cu siguranta si a altora - murdaream mai putin orasul, ar mai ramane si niste bani de la intretinere si salubritate - asta in caz ca va pasa!
 • De ce a-ti taiat teii din centrul orasului? (Joi, 6 iunie 2013, 10:58)

  Victor, timisoara [anonim]

  Buna ziua,

  Domnule primar de ce a-ti taiat teii seculari din centrul orasului?
  Eu sunt din Timisoara dar imi pasa ce se intampla in aceasta tara si mai ales in asa oras isoric al nostru al romanilor Iasi!
  Nu v-ati gandit ca le-au trebuit zeci si peste o suta de ani ca sa creasca acesti teii si dumneavoastra i-ati taiat imediat?
  Cum se poate asa ceva?
  Toate orasele europene au arbori seculari pe marginea drumului, si aici la noi in tara ne grabim sa ii taiem repede!
  Nu ne dam seama ca viata orasului este influentata si de natura verde!
  De ce avem atata incultura si ne grabim sa taiem copacii?
  Cum mai puteti acum sa plantati asa arbori mari? de unde ii luati?
  Mare greseala si nu recunoaste nimeni!
  Unde avem capul cand taiem copacii din oras care nu incurca cu nimic!
  Degeaba am facut scoli si facultati, ca, mai multa responsabilitate are omul simplu de la tara!
  Nivelul de civilizatie si cultura nu ne permite sa ne dam seama de importanta arborilor din marile orase!
  De acum domnule primar rezolvati situatia cu teii, macar sa mai reparati ce se poate!
  Oricum mare greseala!
  Sa nu mai faceti asa mari greseli pentru ca urmarile sunt mari, macar sa nu facem greseli care sa aiba urmari pentru natura tarii, asa cum conducerea a acceptat pe ascuns explorarea si exploatarea gazelor de sist!
  Mai sunt si alte generatii care vin dupa noi si nu avem dreptul sa ne batem joc mai ales de natura acestei tari, natura pe care multi si-ar dori-o.
  In Franta, in marile orase, copaci seculari acopera marile bulevarde si majoritatea strazilor, ei nu se grabesc sa ii taie si nimeni nu are curajul sa taie ceva!
 • Despre trecut... DAr despre viitor? (Joi, 6 iunie 2013, 11:01)

  Viitor [anonim]

  Ce ne puteti spune de proiectele de viitor ale Iasului?
  De viitoarele MARI santiere??

  Am inteles ca de curand se va deschide un MEGA santier in NICOLINA. Cu toate ca aveti cateva santiere in amortire.

  Dar despre drumurile din oras DE PAMANT? CE ne puteti spune? Strada Zimbru vizavi de PALAS? de exemplu.. si altele asemenea...?

  Aveti in proiect marirea orasului prin transformarea satelor vecine cu orasul in noile cartiere? si sa le aduceti la un standard european in cel mai scurt timp posibil? Parca asta era tot o directiva a UE!!
 • MAri bulevarde (Joi, 6 iunie 2013, 11:04)

  Socola [anonim]

  Stiti bulevardul SOCOLA??

  E strada aia cu 2 benzi pe sens ce leaga BAZA3 de intersectia GRANIT.

  E JALNICA!!

  Si ea face parte din orasul Iasi. De ce nu e prinsa intr-un proiect de modernizare? Ne rupem masinile la trecerea cu calea ferata... si in locul unde sunt canale....

  E de toata JENA!!
 • Bulevardul Alexandru (Joi, 6 iunie 2013, 11:07)

  Alexandru [anonim]

  Bulevardul Alexandru cel bun a fost modernizat. Nu stiu daca 2-3 ani.

  Va place cum arata? Plin de hopuri damburi? Si ma refer la carosabilul dintre liniile de tramvai din zona Minerva, si nu numai! Daca ai ghinionul sa mergi pe acea banda cu linia de tramvai, ai impresia ca mergi pe pana...
 • Ati putea fi mai concret? (Joi, 6 iunie 2013, 11:09)

  Concret [anonim]

  Un raspuns sincer si concret as dori, la o intrebare cat se poate de simpla.

  Strada VISAN cand va fi modernizata la cate o banda pe sens? Si Trotuar?

  DA concret... fara promisiuni DESARTE.

  Multumesc.
 • cateva chestiuni ce ne ard.... (Joi, 6 iunie 2013, 11:11)

  mariana [anonim]

  Cum se explica scumpetea utilitatilor intr-un oras cu mare potential turistic, nu mai zic si centru universitar ?? De ce se tolereaza la TERMOSERVICE datorii de peste 10000 de euro, adica n-au platit la asociatie de la asa-zisa revolutie din '89 incoace??? Ce inseamna a administra, doar a face calcule, sau si a indeparta legal RAU-PLATNICII??? Cand se va permite la primarie, adica, se va aviza si contract direct cu furnizorul APAVITAL, fara administratia de carton a TERMOSERVICE din subordinea primariei????
 • tei Lascar Catargiu (Joi, 6 iunie 2013, 11:24)

  Andrei Ladunca [anonim]

  Buna ziua,
  Nu ati raspuns mai jos la intrebarea referitoare la cei 10 copaci taiati ieri. Pentru actiunea de pe Stefan cel Mare Primaria a fost amendata, deci tei in Iasi taiati in conditii necorespunzatoare au fost. Am dori un raspuns referitor la situatia de pe strada Lascar Catargiu. Un raspuns la obiect, nu declaratii despre sentimentele dvs pentru mediul inconjurator.
 • Vizita (Joi, 6 iunie 2013, 11:30)

  Cartier [anonim]

  Nu ati putea REitera vizitele la pas prin cartierele iesene?

  Sa vedeti exact pulsul, tensiunea, problemele REALE?

  Aici la interviu selectati dumneavoastra la ce probleme sa dati un raspuns, in teren ati sti exact care din probleme e mai arzatoare pentru noi, iesenii, locuitorii acestui oras.

  Va asteptam!!

  CE ziceti.. cate un cartier ... o zi pe saptamana. In fiecare saptamana, prin rotatie luati la pas cate un cartier si vedeti ce zice lumea....

  Ati fi mult mai popular, si poate mai constient de unele greseli luate sau viitoare!!

  BAFTA
 • Rugaminte (Joi, 6 iunie 2013, 11:42)

  cetatean [anonim]

  Am cere prea mult? un telefon pentru a trimite un GREDER pe strada VISAN?
  DE la ploile masive din ultima vreme s-au facut numeroase GROPI si drumul este practic impracticabil, cu riscuri de a ne rasturna.

  Daca ati reusi sa trimitetei si o masina - doua cu balastru, ar fi perfect!.

  Multumim

  Un grup de cetateni de pe strada VISAN.

  PS - ati putea da telefonul acum, sa putem ajunge inapoi acasa in siguranta?
 • 2014-2020 (Joi, 6 iunie 2013, 11:48)

  Ovidiu [anonim]

  Ati stabilit lista de proiecte pe care urmariti sa le demarati in perioada de finantare 2014-2020?

  Avand in vedere ca suntem in 2013, chiar daca nu e clar ce linii se vor deschide, se vor finanta in mare aceleasi investitii. Va rugam sa pregatiti din timp proiectele, sa faceti dezbaterile publice in timp util pentru a evita problemele de acum (ex. nemultumirile legate de taierile de arbori de pe Stefan) astfel incat sa se poata depune proiectele in prima sesiune deschisa. Cu toate ca orasul e intr-un santier, daca acest "val" de modernizare se va incheia cu succes, centrul orasului va arata foarte bine, si lumea va vedea si partea pozitiva, fiind astfel deschisa unui nou val de proiecte pentru implementare probabil in perioada 2016-2020 aproximativ.
 • Cartier Galata (Joi, 6 iunie 2013, 11:49)

  Gabriel Vlasceanu [anonim]

  Buna ziua domnule Primar

  Sunt un cetatean care sta pe Aleea Strugurilor, zona Galata, vreau sa intreb daca aveti un plan de a turna astfalt in zona respectiva. Zona este in dezvoltare si atat timp cat partea aceasta de infrastructura nu se realizeaza consider ca Primaria Iasi nu isi face datoria fata de noi. Vorbim de un mic cartier si nu doar de niste cladiri sporadice. Consider ca era pavajelor ar trebui depasita.

  Va multumesc
 • Intrebari (Joi, 6 iunie 2013, 11:53)

  Mihai [anonim]

  1) Cand se va introduce un cod al detinerii de animale de companie: carnet de sanatate, sterilizare sau taxa, amenzi usturatoare din prima ca sa nu nu uite omul. Degeaba sterilizati cainii vagabonzi daca proprietarii abandoneaza puii si reimprospateaza numarul animalelor parasite.
  Mentionez ca sunt proprietar de pisica si detin carnet de sanatate cu analize si vaccinuri la zi. Nu este sterilizata din motive de sanatate si pentru ca pisica nu paraseste apartamentul fara lesa.

  2) Cand planuiti sa va implicati in stoparea distrugerii industriei din Iasi (ce a mai ramas) prin introducerea de regulamente clare prin care daca ai achizionat cladiri si terenuri industriale de milioane de euro sa nu poti sa le tii la nesfarsit in paragina blocand poate tineri care vor sa inceapa o afacere intr-o hala industriala.
  Ne-am saturat de samsari imobiliari care cumpara prin diverse tertipuri de cele mai multe ori paguboase pentru stat si dupa tin cladirile pentru inchiriat intr-o stare de degradare maxima.

  3) Inainte sa-mi spuneti ca transformarea bulevardului Stefan cel Mare a fost planificata de arhitecti tin sa va spun ca AR TRBUI SA RENUNTATI LA SERVICIILE DUMNEALOR, deoarece o persoana fara studii dar cu putina logica peisagistica ar fi gasit solutii mai bune.
  Eu cel putin nu gasesc agreabila plimbarea pe piatra aia sparta, nici macar slefuita... strici pantofi, tocuri strici tot ... Taierea teilor poate ca nu deranjeaza atat de mult cat deranjeaza inlocuirea lor cu acei pomi japonezi...cred ca avem copacii nostri mult mai frumosi pe care sa-i plantam in loc.
  Si nu incercati sa faceti comparatii cu esplanade din strainatate pentru ca nici macar nu s-a putut realiza copierea sau imitarea unor astfel de zone.
  Solutii: CONCEDIEREA ARHITECTULUI SEFcare a aprobat cladirea din ansamblul palas inalta de 20 de etaje (era limitare de inaltime acolo...vezi cladirea BCR).
 • Art House Central (Joi, 6 iunie 2013, 11:55)

  Maria Apetrei [anonim]

  Domnule primar,

  In primul rand vreau sa va felicit pentru deschiderea primului Art House din Romania la Iasi. Am inteles ca ar fi singurul, este adevarat? In ultimul timp, prin oras au loc tot felul de manifestari culturale. Este aceasta o strategie in campania Iasului de a deveni capitala culturala Europeana? Si daca da, care sunt pasii urmatori in concretizarea acestui obiectiv? Este aceasta o initiativa a primariei? Sa ne asteptam la un festival de film si in zona Moldovei, tinand cont ca acum avem si spatiul care sa ne permita lucrul acesta?

  Oricum, felicitari inca o data pentru initiativa. La cat mai multe evenimente culturale in Iasi.
 • AUTOSTRADA Iasi - Campia Turzii (Joi, 6 iunie 2013, 12:03)

  M [anonim]

  Buna ziua,

  Pana acum ati avut scuza ca partidul de la putere nu se potriveste cu partidul dv. Acum sunteti la guvernare.
  Cum explicati faptul ca desi sunteti Vicepresedinte in PSD nu aveti un cuvant de spus pentru o autostrada car ar dezvolta industria din toata zona Moldovei , in special din Iasi si nu comentati planurile guvernului de a construi o noua autostrada inutila in SUD.
  Cum explicati faptul ca un golanas ca dl. Sova are mai mult de spus in PSD desi dv. aveti in spate PSD Moldova.
  Este momentul sa puneti piciorul in prag pentru Iasi.
  AUTOSTRADA IASI -CAMPIA TURZII este o prioritate nationala pentru o Moldova care a fost lasata intentionat sa saraceasca si care stie doar sa dea votanti contra ajutor social. De ce trebuie sa plec daca vreau sa lucrez industrie in orase gen Cluj, Brasov.
  Nu este necesar un raspuns, dar m-as bucuraa sa va vad la TV in momentul in care va hotarati sa deveniti un om politic puternic care stie ca fara voturile sale PSD pierde alegerile.
  Ma reper si sper sa intelegeti. Autostrada este singura prioritate pe care ar trebui sa o aveti acum. La celelalate capitole Iasi-ul e mult in urma celorlalte orase care au primari care stiu sa PLUSEZE POLITIC pentru orasele lor. Nu aveti nici o sansa sa dezvoltati Iasi-ul fara Autostrada. Daca mai aveti speranta ca da atunci e clar. Cu liniste si caldurica ramanem exportatorii de ajutorati social ai Romaniei.
 • statui (Joi, 6 iunie 2013, 12:06)

  Vasile [anonim]

  care e situatia cu statuile furate din Parcul Copou?
 • Blvd (Joi, 6 iunie 2013, 12:43)

  Dana [anonim]

  Ce înțelegeți prin modernizarea bulevardului Ștefan cel Mare?

  Cine a făcut planul de reamenajare a bulevardului? (nume exacte, vă rog)

  De ce nu s-a organizat un concurs de proiect pentru această reamenajare? ( așa cum s-a făcut pt. semn de intrare în Iași și pt. accesul în Casa pătrată)
 • Pasaj "Octav Bancila" (Joi, 6 iunie 2013, 12:50)

  Radu [anonim]

  Buna ziua,
  As dori sa stiu de ce se deruleaza proiectul pasajului "Octav Bancila" atat de incet? Nu s-au mai facut lucrari la pasaj de saptamani bune. Desemenea de ce s-a proiectat doar cu o singura banda pe sens?
  Pasajul de la ERA s-a facut mult mai repede si are 3 benzi.
  Sper sa sensurile giratorii care se vor face in zona sa fie gandite ma bine decat cel din Tudor Vladimirescu sau cel de la ERA.
  Multumesc.
 • Reabilitare linie tramvai / strada Iasi - Dancu (Joi, 6 iunie 2013, 13:30)

  Alexandru [anonim]

  Am vazut pe site-ul primariei Iasi ca inca din 2012 exista un proiect de reabilitare a strazii si liniei de tramvai care leaga Dancu de Iasi. Vreo noutate despre momentul in care vor incepe lucrarile pe acest tronson?
 • puz in zona Moara de Vant (Joi, 6 iunie 2013, 13:39)

  Simona Gavrilescu [anonim]

  Buna ziua,

  De 4 ani incercam sa trecem terenul pe care il avem din zona Moara de Vant in intravilan.
  Legat de acea zona au aparut o gramada de articole in presa cu promisiuni ca primaria va da teren tinerilor, ca se face PUZ..
  Pana la aceasta ora nu se stie nimic legat de PUZ, cand se va finaliza, cand se va da drumul si la celelalte proiecte PUZ din zona?
  Ne-am adunat mai multe persoane pentru a face actele, indeplinim toate conditiile legale pentru a face PUZ, si totusi primaria ne amana tot timpul cautand tot felul de pretexte pentru a nu da drumul la acte.
  Nu inteleg de ce nu se vrea dezvoltarea acelei zone?!
  Suntem tineri, multi dintre noi avem copii mici si ne dorim o casa..
  Nu ni s-a spus nimic, nici ca se poate rezolva cu actele, nici ca nu se poate.. ci doar sa asteptam.. si asteptam de 4 ani!!

  Va rog din suflet sa rezolvati problema proiectelor PUZ din acea zona!


  Va multumesc!
  Simona Gavrilescu
 • cand va fi reabilitat drumul DJ248A Iasi-Voinesti (Joi, 6 iunie 2013, 13:45)

  mihai [anonim]

  Buna ziua,

  As dori sa stiu cand va fi reabilitat drumul care leaga Iasiul de Miroslava.
  Multumesc anticipat
 • Strazi mici (Joi, 6 iunie 2013, 14:24)

  Simona Andrei [anonim]

  Buna ziua,

  Dl Primar, am o singura intrebare, intrucat la cea cu teii o tineti una si buna cu necesitatea taierii lor, explicatie absurda de altfel.

  Revenind, intrebarea mea se refera la strazile mici dintre blocuri, alea pe unde intra fiecare cetatean, la picior sau cu masina. Inteleg ca se incearca refacerea drumurilor mari dar a acestora mici, pe cand? La fiecare ploaie e o aventura de mers printre blocuri in Iasi.

  Multumesc!
 • Ce facem cu Bl.Poitiers? (Joi, 6 iunie 2013, 14:25)

  Ionel sarariu [anonim]

  Ce facem cu Bl.Poitiers? cand incepeti reabilitarea BL.Poitiers,este distrus.
  Si va rog sa faceti un parc de joaca pt.copii pe Poitiers la B-uri.este loc suficient.Am mai venit cu aceasta rugaminte la dvs.dar nu s-a rezolvat nimic.Multumesc
 • Pietonalul Lapusneanu - Piata Unirii (Joi, 6 iunie 2013, 14:45)

  Lapusneanu - Piata Unirii [anonim]

  Cand estimati dumneavoastra ca se vor gasi fonduri (europene sau nu) pentru a reabilita Pietonalul Lapusneanu respectiv Piata Unirii (asemanator cu ceea ce se intampla acum pe Stefan cel Mare)? si v-as ruga sa nu imi dati un raspuns evaziv ci sa estimati daca este posibil o perioada de timp.
  Si inca o intrebare B-dul Stefan cel Mare va ramane inchis pana la Hotel Traian? sau doar portiunea de la Prefectura pana la Teatrul National?
  Va multumesc, o zi buna!
 • Gropi (Joi, 6 iunie 2013, 14:49)

  Mihai Cretu [anonim]

  Sunt cateva gropi unde efectiv daca nu esti atent si dai in ele ti se strica masina.. poate ar fi bine sa trimiteti niste oameni pe teren sa inspecteze strazile si sa acoperiti macar aceste gropi. Exemplu - sunt doua gropi pe strada dintre Independentei si Astoria la care cu o viteza de peste 10 km/h iti poti strica masina.
 • parcari supraetajate (Joi, 6 iunie 2013, 14:53)

  DanMiclea [anonim]

  Iasul are nevoie de cel putin 6-7 parcari supraetajate. In loc de parcari avem firme care confisca masinile parcate si ingradituri care obliga parcarea pe spatiile verzi.
  Avem nevoie de un nou primar nu de un politician vanzator de palavre.
 • Locuri Parcare platite (Joi, 6 iunie 2013, 14:55)

  Mihai Cretu [anonim]

  Personal detin doua locuri de parcare in fata blocului meu (Blocul Cuza Voda nr1) pe care aproape niciodata nu le gasesc libere pentru ca nimeni nu respecta marcajele si in acelasi timp nu le pot ingradi in niciun fel, cu alte cuvinte platesc bani efectiv DEGEABA. Nu ar fi mai ok daca ati realiza un proiect de lege prin care sa aprobati ingradirea printrun fel anume a acestor locuri de parcare? Altfel eu de ce platesc bani pentru ele? Ca sa stau cate 40 de minute cand vin de la facultate pana gasesc un loc de parcare?
  Daca chem politia de multe ori mai mult de un avertisment nu au ce sa faca si chiar daca ar da o amenda unui om X care parcheaza pe locul meu atunci vine alt om Y care face la fel si istoria se repeta.
  In al doilea rand, aici unde locuiesc (Cuza Voda nr1, langa starea civila) problemele cu locurile de parcare au inceput din momentul in care s-au montat stalpi pe trotuar si astfel masinile nu mai pot fi parcate langa bloc urcandu-le pe trotuar, in felul acesta s-au pierduti cam 12 -15 locuri de parcare foarte utile si care NU DERANJAU pe nimeni, poate ar trebui sa scoateti stalpii.
  Stiu ca aveti multe alte lucruri poate mai importante de rezolvat dar poate va ganditi si la noi ce care platim aceste locuri si multi dintre noi platesc absolut degeaba.
 • Pentru dl. Primar Nechita (Joi, 6 iunie 2013, 15:13)

  sebi [anonim]

  1. Sport: De ce se insista pe echipa de fotbal care are, de obicei, doar "meritul" de a nu retrograda? (nu e si cazul anul acesta). S-a luat vreodata in calcul ca la alte sporturi de echipa (handbal, volei, baschet) cu sume exponential mai mici se pot obtine rezultate mult mai concrete, care sa faca iesenii mandri de orasul lor? (vezi echipa de handbal junioare de la LPS Iasi de doua ori campioana nationala in ultimii 3 ani). Cum se simte dl Primar, mare iubitor al sportului, cand singurul oras din Moldova care are echipa de handbal in Liga Nationala este Romanul? (altfel se invart banii la fotbal asa-i?)
  2. Transport: Cand vom circula pe vestita autostrada est/ vest (IASI-Tg MURES)? Suntem satui de promisiuni si de studii de fezabilitate. Vrem sa vedem ca exista vointa politica si se misca si in Moldova cate ceva concret, nu numai la nivel declarativ sau al lucrarilor folositoare doar celor care castiga contractul, dar care nu aduc niciun efect in economia reala a orasului. Iasul are totusi un ministru al transportului care face parte din alianta USL si unde dumneavoastra sunteti vicepresedinte al PSD. Politicienii din Iasi chiar uita ca trebuie sa sustina adevaratele interese ale comunitatii din care provin?
 • intersectia zimbru (Joi, 6 iunie 2013, 15:58)

  lucian [anonim]

  buna ziua D-nule Nichita,
  as avea si eu o intrebare legat de intersectia Zimbru cu Dacia:De ce aceasta intersectie a ramas nesemaforizata de peste 20 de ani,desi este foarte aglomerata?Masinile fac legea lor,pietonii la fel,nimeni nu respecta acolo mai nimic legat de circulatie. Cand aveti de gand sa facti ceva?
 • Reclame hidoase de toate culorile (Joi, 6 iunie 2013, 16:27)

  Gianni [anonim]

  1. Domnule Nichita, mereu ma gandesc de fiecare data cand trec prin centrul Iasului, cum e posibil sa fie aprobate pancarte, reclame, fatade ale magazinelor de tot soiul de culori stridente. Daca tot participati cu orasul Iasi la capitala europeana, va propun sa fie propusa o lege la nivel local in care sa fie mentionat, ca atunci cand ai inchiriat, sau ai o proprietate la vedere in perimetrul din centrul orasului, sa fie o gama restransa de culori, in ton cu arhitectura si cladirile din zona.
  Cei care au in momentul de fata asemenea culori, sa le schimbe intr-un interval de 1-2 ani, (daca nu vor, sa fie amendati) iar cei care cumpara, deschid spatii comerciale, sa fie obligati, sa semneze angajamente si sa foloseasca o gama de culori placuta ochiului - aleasa de arhitecti, specialisti sau chiar dupa un mic sondaj pe facebook cu parerea iesenilor. Doar o privire sa aruncati pe proaspat modernizatul Stefan cel Mare, cate feluri de culori sunt deranjant de strident (intre Raiffeisen Bank si Hotel Select). Inclusiv marile branduri (pentru care uneori culorile sunt simboluri importante)in multe din orasele care le-am vizitat, s-au adaptat si modificat, inclusiv vitrinele sau numele/reclama de la intrare.
  2. Tinerii putin sprijiniti si atunci doar daca sunt implicati politic
  Avand in vedere ca Iasul este un flux continuu de studenti si absolventi, multi importanti specialisti, care ar putea fi extraordinar de folositori Iasului, parasesc orasul dezamagiti de sprijinul slab acordat tinerilor. Incurajarea multinationalele la investitii, sau creata o echipa care practic sa "vaneze" companii multinationale si sa fie sprijinite pentru a crea locuri de munca, care implicit ar plati si taxe la bugetul local. (nu doar Delphi). Treptat tinerii iau drumul strainatatii, dezgustati de preturile exagerate ale locuintelor, chiriilor si a job-urile foarte prost platite, fiind ignorati deoarece nu sunt masa manevrabila de votanti precum pensionarii.
  Multumesc!
 • Disponibilitate (Joi, 6 iunie 2013, 16:49)

  Valy Greavu [anonim]

  Se pare ca domnul Primar nu a avut bunavointa sa raspunda nici macar timp de 2 ore intrebarilor oamenilor care stiu sa scrie si pe Internet.
  Intrebarile sunt civilizate, punctuale si la obiect. Dumnealui se va erija probabil dupa criza codului galben si ignora sutele sau miile de cetateni care sperau la niste raspunsuri nu la niste vorbe din partea dumnealui, asa cum face de obicei.

  Jenant de infantila reactia dumnealui!
 • Nicolina (Joi, 6 iunie 2013, 17:04)

  Iesean [anonim]

  Domnule primar,

  Admir activitatea dumneavoastra ca primar al Iasiului doar ca problema locurilor de parcare din Nicolina 1 este foarte suparatoare. In Nicolina 1 sunt foarte multe zone din spatele blocurilor care stau abandonate si napadite de balarii in loc sa fie transformate in locuri de parcare costurile de amenajare fiind reduse deoarece necesita doar asfaltare. De exemplu pe strada orientului exista o zona uriasa care daca ar fi amenajata pentru parcarea masinilor sunt sigur ca oamenii ar fi dispusi sa cumpere locurile de parcare.
 • 2 probleme punctuale (Joi, 6 iunie 2013, 18:42)

  OVali [utilizator]

  In primul rand, ma bucur ca Iasul se misca, asta imi da putere sa trec peste neplacerile inerente. Pentru aceasta, Felicitari !
  1. Cand se va realiza semaforizarea sensului giratoriu din Podul de piatra (sau alta solutie de dirijare a traficului) avand in vedere ca este un cosmar in acest moment sa te deplasezi din Dacia spre Sfantul Andrei? Cei ce vin din Alexandru cedeaza trecerea la toata lumea...
  2. De ce nu se are in vedere realizarea de facilitati temporare de circulatie (asfaltari temporare) la lucrarile de mare anvergura - a se vedea pasajul de la Biblioteca Centrala Universitara. Mai ales pe perioada iernii a fost un foarte dificil, poate macar iarna viitoare se va face ceva. Sunt constient de costuri, dar se impun aceste lucrari pentru un minim de confort, civilizatie, respect.
 • locuinte tineri (Vineri, 7 iunie 2013, 12:14)

  felix diaconu [anonim]

  Domnule primar,
  Luna asta se implinesc 5 ani de cand sora mea a depus un dosar pentru o locuinta prin "Programul municipal pentru sprijinirea tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala". In bugetul local pe anul curent s-au alocat niste sume de bani pentru acest program, totusi nu se vede nici un progres semnificativ pentru candidati. Cat mai dureaza pana la inceperea contractarii locuintelor?
  Va multumesc!
 • Renovarea podului Nicolina (Vineri, 7 iunie 2013, 12:33)

  student [anonim]

  Domnule primar, cum propuneti sa rezolvati problema traficului din zona Cug odata ce podul Nicolina va fi inchis? Sunt 3 iesiri din Cug fara podul Nicolina: trecerea pe sub calea ferata de la Sp. de Recuperare,, prin Alexandru si prin zona Poitiers. Iesirea spre Alexandru si pe sub calea ferata contine doar cate o banda de mers, ceea ce determina o congestionare a traficului in acea zona.Daca nu stiti cum e, va invit sa treceti intr-o dimineata pe acolo. Iar pe Poitiers pentru unii e destul de mare ocolul ca sa ajungi la Cuza, de exemplu.
  Va multumesc.
 • cristy_is_cristinel@yahoo.com (Sâmbătă, 8 iunie 2013, 2:39)

  URSACHE STEFAN [anonim]

  Domnule primar, sunt un locatar de pe strada musatini 23 ... stiti prea bine problema cu lucarile din zona ... E UN DEZASTRU.... s a infundat canalizarea imi iese tot rahatul in casa si nu poate intra nici o masina a rajacului sa desfunde ....ce sa facem ????... Trebuie sa ia foc un apartament prin zona (ca oricum nici pompierii nu pot interveni )eventual sa moara careva sa se ia masuri .... Chiar ne am saturat sa mergem prin santuri, nori, apa,,,etc'''...dar macar de ar fi doar asta ... O salvare cum poate ajunge la T2 sau V2 .... ???????????????????????............. Nu se mai lucreaza in zona de o luna ... sa decapat tot .. au facut santuri de 1 metru si atat... care a fost scopul, nu stiu..
 • canale (Joi, 13 iunie 2013, 1:41)

  Florin [anonim]

  Nu considerati ca ar trebui mutate toate canalelele din mijlocul strazilor pe trotuar/alte spatii? Civilizatie..
 • Domnule primar (Joi, 19 iunie 2014, 18:20)

  Petrachi Loredana [anonim]

  Domnule primar , sunt un locatar de pe strada Tudor Vladimirescu , nr. 6A, bl. P13. sc. B si am nemultumiri in privinta parcului de joaca aflat in spatele blocului (la cca 5 metrii de geamurile apartamentului meu). Acest parc este populat 24 de ore pe zi de catre rromi si copiii acestora, de tineri care consuma bauturi alcoolice toata noaptea insotite te tipete, galagie .
  De la primele ore ale diminetii (ora 06) parcul se transforma intr-un INFERN : primele sunt persoanele fara adapost care vin si consuma alcool, injura, apoi tinerii vin la cafea si tigara inainte de inceperea cursurilor, care tipa si rad pana pe la orele 10 dimineata , intre 9 - 23 parcul este plin de copii neinsotiti de parinti , rromi de toate varstele , care impreuna ne fac viata imposibil de locuit in apartament ( ex. canta manele, izbesc cu diferite obiecte in leagane si topogane se bat intre ei, urla exact ca in JUNGLA ) , iar seara pe la orele 21 se aduna tineri care consuma alcool si incep distractia pana spre dimineata. Am ajuns in situatia in care nu mai pot locui in apartamentul meu din cauza galagiei din parc ( nu ma pot odihni cu fereastra inchisa nici ziua nici noaptea ). Am cateva intrebari sa va adresez : 1. Parcurile amplasate langa blocuri nu ar trebui sa aiba afisat un program si care sa fie respectat ? 2. Sunt deranjata de galagia persoanelor care se aduna in parc ( fiind o zona cu foarte multi rromi din Statia Padurii, Roscani, Moara de Vant ) ce masuri se pot lua de primarie pentru a putea sa beneficiez de liniste in apartamentul in care locuiesc? Ce ar trebui facut: sa-mi vand apartamentul si sa ma mut de aici sau primaria sa asigure buna organizare in parc? Astept raspunsul dumnevoastra. Va multumesc.


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by