Persoanele care primesc hrana calda de la cantina sociala a Primariei Deva vor trebui sa execute lunar minim 25 de ore de munca in folosul comunitatii, in caz contrar ele vor pierde dreptul de a beneficia de acest ajutor, potrivit unei hotarari adoptate vineri de consilierii locali, relateaza Agerpres.

Conform documentului aprobat in sedinta Consiliului Local Deva, numarul de ore este calculat pentru o portie de mancare. In cazul familiilor in care sunt mai multi beneficiari ai ajutorului, timpul de munca se va multiplica in functie de numarul portiilor de hrana primite de la cantina sociala.

"Este normal ca persoanele care primesc un ajutor de la stat sa munceasca pentru acest sprijin. Este o munca prestata in folosul comunitatii care sprijina familiile nevoiase din banul public. Nu cred ca este un capat de tara ca reprezentantii acestor familii sa lucreze un anumit numar de ore pe luna", a declarat primarul municipiului Deva, Petru Marginean.

Hotararea prevede ca beneficiarii de hrana calda de la cantina sociala vor munci impreuna cu angajatii Serviciului de Gospodarie Municipala, unde vor avea o fisa de prezenta. In cazul in care nu au efectuat numarul de ore prevazut, pana la finalul lunii, primaria le va retrage dreptul de a primi mancare de la cantina sociala pentru o perioada de trei luni de zile.

Aproape 400 de persoane din municipiul Deva primesc hrana de la cantina sociala, iar 170 de familii beneficiaza de ajutoare sociale.