Circa o treime dintre copacii pe de Bulevardul Magheru lipsesc, potrivit unui studiu facut de Observatorul Urban al Uniunii Arhitectilor din Romania. Mai exact, din cei 390 de arbori care au fost plantati initial, au mai ramas 267. Restul de 123 au fost taiati sau s-au uscat de-al lungul timpului, marturie a existentei lor ramanand dreptunghiurile de pamant decupate in asfalt. In anumite cazuri, pana si acestea ua fost astupate, in loc "crescand" reclame. Desi in 2012 Primaria Capitalei a alocat un buget de 112,8 milioane lei pentru intretinerea spatiilor verzi, arborii lipsa de pe bd. Magheru, una dintre cele mai importante artere din Capitala, nu au fost inlocuiti. In schimb, bulevardul a fost invadat de zeci de jardiniere cu tuia si alti copacei care se usuca si sunt schimbati periodic.

Foto:
  • Da click pe FOTOGALERIE pentru a vedea HARTA cu copacii lipsa de pe bd. Magheru

"Pe o lungime de circa 1,3 km de bulevard, din 267 de arbori cat au fost plantati initial si care se regasesc pe planurile topografice din 1990, am identificat 82 de alveole de pamant fara arbori si alte 41 asfaltate intre timp. Aceste spatii verzi neplantate sunt mocirloase pe vreme rea si surse de praf vara", scrie Observatorul Urban.

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement din subordinea Primariei Capitalei spun ca nu au plantat arborii lipsa deoarece au asteptat sa se finalizeze lucrarile de amenajare a bd. Magheru. HotNews.ro a intrebat si cat au costat jardinierele care au fost puse pe bd. Magheru insa la aceasta intrebare nu am primit raspuns.

Lucrarile de amenajare a bulevardului au inceput toamna trecuta pana la venirea iernii fiind finalizate in proportie de 90%. De atunci insa nu s-a mai intamplat nimic. Piatra alba cu care s-a pavat trotuarul s-a inegrit si a inceput sa se desprinda, stalpisorii au inceput sa cada, iar zonele prevazute pentru amenajarea spatiilor verzi au ramas neplantate. Potrivit Administratiei Strazilor Bucuresti, lucrarile au fost executate de firma Tehnologica Radion, iar proiectul de arhitectura de firma Procons. Potrivit institutiei, cele doua societati au fost desemnate sa execute lucrarea in urma unei licitatii publice. Costul total al lucrarilor care include si proiectarea este de 7,6 milioane de lei.