Gradinitele, scolile si liceele din Sectorul 1 vor fi iluminate cu energie verde. Consiliul Local Sector 1 a aprobat montarea de panouri cu celule fotovoltaice pe toate unitatile de invatamant din aceasta zona administrativa, durata estimata pentru realizarea lucrarilorfiind de 2-6 luni/unitate de invatamant. Finantarea lucrarilor se va face din fondurile bugetului local si din alte fonduri legal constituite cu aceasta destinatie.

Aceasta initiativa face parte din programul "Eficienta energetica - 2020", initiat de Primarul Andrei Chiliman, program care isi propune inlocuirea surselor de energie clasica cu surse de energie alternativa, pe modelul implementat deja cu succes in marile orase ale Uniunii Europene.

In prima faza a acestui program vor fi montate sisteme de energie alternativa in cladirile de interes public din Sectorul 1 - unitati de invatamant si spitale - urmand ca ulterior acest program sa fie extins la blocuri si la case.

"Sectorul 1 va deveni prima comunitate cu adevarat eficienta energetic din Romania, prin utilizarea energiilor alternative, sub forma pompelor de caldura, a panourilor solare si a panourilor cu celule fotovoltaice. Folosirea energiei alternative presupune economii atat la bugetul local cat si la bugetul familiilor, pentru ca este mult mai ieftina decat energia clasica si in plus creste substantial standardul de viata a locuitorilor fiind <> cu mediul", a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.