Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost decorat, duminica, la Palatul Peles din Sinaia, de catre Principesa Margareta cu "Ordinul Coroana Romaniei in grad de Ofiter". Principesa Margareta a acordat distinctii mai multor personalitati in numele Regelui Mihai.

Principesa Margareta si Sorin OprescuFoto: PMB

Sorin Oprescu a primit aceasta distinctie pentru “activitatea sa publica, prin care promoveaza profesionalismul si bunele practici atat in domeniul medical, cat si in dezvoltarea urbana a Capitalei. Pentru initiativele sale de inalt simbolism si forta identitara prin care a redat Bucurestiului monumente de for public care amintesc de rolul Coroanei in dezvoltarea tarii. Pentru sustinerea publica a valorilor si principiilor Familiei Mele si pentru ajutorul generos acordat de fiecare data in organizarea evenimentelor publice ale Noastre. Pentru perseverenta si generozitatea cu care subliniaza in activitatea sa importanta Coroanei la consolidarea Romaniei. Noi conferim Ordinul Coroana Romaniei in grad de Ofiter”, asa cum a fost scris in brevetul semnat de Regele Mihai, care a insotit decoratia oferita Primarului General.

Dupa primirea distinctiei, Sorin Oprescu a declarat ca acesta a fost un moment special, foarte emotionant, care “se poate rezuma la doua cuvinte: Servesc patria! Si cred in ceea ce spun, ca multi altii”.

Ceremonia de acordare a decoratiilor face parte din evenimentele organizate cu ocazia Zilei Regalitatii.