Lucrarile de modernizare a Parcului Drumul Taberei incep vineri, 10 mai, si se vor finaliza intr-un an si jumatate, au declarat reprezentantii Primariei sectorului 6 pentru HotNews.ro. In timpul lucrarilor, parcul va fi inchis publicului. Modernizarea celor 11 ha de spatiu verde costa circa 15 milioane de euro, bani proveniti in mare parte din fonduri europene. Dupa modernizare, parcul va semana cu o gradina englezeasca si avea sere exotice, un labirint, o pasarela care va servi drept belvedere, pista de karting si locuri de joaca pentru copii.

Foto:

Simulare cum va arata parcul dupa finalizarea lucrarilor de modernizare

Potrivit informatiilor afisate pe site-ul Primariei, de cele 15 milioane de euro vor fi reamenajate spatiile verzi din parc, vor fi plantati arbori, se vor reface aleile, sistemele de irigatii, sistemul de iluminat si se vor amenaja noi spatii de agrement. Mai exact, parcul va mai fi dotat cu fantani arteziene, foisoare pentru practicarea jocurilor de societate, sere pentru plante exotice, labirint, pista de karting, debarcader, piste pentru biciclete si role, spatii de joaca pentru copii, zona de fitness si spatii de joaca pentru caini.

In mijlocul lacului se va amplasa o fantana arteziana, iar in zona estica a parcului se va construi o pasarela care va servi drept belvedere. In ceea ce priveste mobilierul urban se vor monta 245 de cosuri de gunoi si 320 de banci cu un picior.

Din punct de vedere peisagistic parcul va fi amenajat dupa principiile gradinilor englezesti.

Potrivit reprezentantilor Primariei sector 6, lucrarile ar urma sa fie gata in 18 luni. Costurile aferente proiectului se ridica la 63,5 milioane de lei (circa 15 milioane de euro). Contractul de finantare prin Programul Operational Regional a fost semnat in septembrie 2011, finatarea nerambursabila fiind de 59,5 milioane lei. Licitatia pentru executarea lucrarilor a fost castigata de asocierea Pergola Gradini Decorative, constructii Erbasu, Promsconcept Grup, Hidrocanal, UTI Trafic, Metabet CF, E - Factor Solutions, anuntul fiind publicat in iunie anul trecut. Firma care realizeaza proiectul peisagistic este Concret Construct CD.