Ce fac primariile din Bucuresti pentru rezolvarea problemei cainilor fara stapan. In 2012 au fost muscati de caini 16.000 de bucuresteni

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Duminică, 21 aprilie 2013, 22:08 Actualitate | Administratie Locala


In Bucuresti sunt circa 65.000 de caini maidanezi, potrivit unui inventar facut la sfarsitul anului 2012 de Primaria Capitalei. Aceasta cifra este insa una estimativa - s-au numarat cainii dintr-o zona si rezultatul a fost extins la nivelul intregului oras - diferite ONG-uri si institutii estimand ca in oras ar fi undeva intre 40.000 si 100.000 de maidanezi. Care este adevarul, nu se poate spune deoarece, de 20 de ani, municipalitatea nu are o baza de date unica unde sa fie inregistrate aceste animale. Cert este ca bucurestenii sunt din ce in ce mai afectati de problema si mai scandalizati. In 2012, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals" au fost muscate de caini 16.000 de persoane cu, 3.231 mai multe decat in 2011. Circa 3.300 sunt copii.In luna martie a acestui an, Senatul a aprobat un proiect de lege care interzice eutanasierea maidanezilor, cu exceptia celor bolnavi incurabil, si impune sterilizarea obligatorie a cainilor cu si fara stapan, exceptie facand cei cu valoare chinologica. Cu alte cuvinte, Primaria Capitalei va trebui sa sterilizeze toti maidanezii.

Prima lege care a reglementat controlul si inmultirea cainilor fara stapan a fost Ordonanta de Guvern nr. 155/2001 adoptata prin Legea nr 227/2002. Actul normativ prevedea ca fiecare municipalitate sa aiba un adapost pentru caini si ca maidanezii sa fie prinsi si transportati in adaposturi. Daca in 14 zile nu erau adoptati, urmau sa fie eutanasiati. Ulterior, acest termen a fost redus la 7 zile. Prin Legea 9/2008, eutanasierea cainilor fara stapani este interzisa. In noiembrie 2011, Camera Deputatilor a adoptat o noua Lege a cainilor fara stapan, care prevede posibilitatea eutanasierii dupa ce autoritatile locale consultau populatia prin sondaje de opinie, referendumuri sau adunari de cartier. Imediat dupa adoptare, aceasta lege a fost contestata de gruparea USL la Curtea Constitutionala. In ianuarie 2012, Curtea a decis ca legea este neconstitutionala. In final, s-a intors la Senat, ea fiind votata, in forma care interzice eutanasierea, in martie 2013.

Primaria Capitalei

 • Ce trebuia sa faca
Potrivit legii, in Bucuresti, aceasta este principala institutie care are atributii in ceea ce priveste gestionarea problemei cainilor fara stapan. Acesta activitate este reglementata prin Hotararea de Consiliu General nr. 243/2009. Potrivit acestei hotarari, Primaria Capitalei trebuia sa infiinteze adaposturi pentru cainii comunitari si sa-i sterilizeze. De asemenea, municipalitatea, prin Administratia pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan Bucuresti (ASPA) pe care o are in subordine, trebuia sa realizeze o baza unica de date unde sa inregistreze cainii sterilizati in cabinele proprii si in cele private - datele urmand a fi transmise de medicii veterinari.

In prezent, Primaria Capitalei a pus in dezbatere publica o serie de modificari a acestei hotarari. Acestea  prevad in principal obligativitatea ca detinatorii de caini sa-si sterilizeze animalele, iar Primaria Capitalei sa faca o baza de date unde sa inregistreze toti cainii din oras:

- medicii veterinari care au contract de sterilizare a cainilor cu ASPA vor transmite in scris, catre aceasta institutie, situatia cainilor sterilizati, vaccinati, deparazitati si identificati pentru introducerea in baza unica  de date.
- adoptia cainilor din adaposturile ASPA este gratuita pentru ONG-uri, iar pentru persoanele fizice si juridice se percepe taxa de 170 lei/caine. Adoptiile se pot face doar daca persoanele fizice si juridice fac dovada conditiilor de cazare, hrana si asistenta medicala, iar in cazul ONG-rilor in urma unui protocol cu ASPA.
- persoanele care abandoneaza caini nu mai au voie sa adopte altii timp de 1 an. Abandonul se constata prin consultarea bazei unice de date.
- reteritorializarea cainilor se face in acelasi loc de unde au fost ridicati. Este interzisa reteritorializarea in parcuri, piete, institutii de invatamant, spitale, obiective de interes turistic, centre comerciale si ale institutii de interes public.
- caini agresivi nu vor fi reteritorializati.
- persoanele si ONG-urile care detin caini in varsta de peste 4 luni, pe raza municipiului Bucuresti, sunt obligate sa-i inregistreze la ASPA in termen de 6 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, prin microciparea lor si completarea formularului declaratie. Fac exceptie cainii utilitari si de vanatoare inregistrati la Asociatia Chinologica Metropolitana Bucuresti, cainii de serviciu ai Ministerului Apararii Nationale si Ministerului Administratiei si Internelor.
- persoanele si ONG-urile care detin caini in varsta de peste 6 luni sunt obligate sa-i sterilizeze in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari. Fac exceptie cainii utilitari si de vanatoare inregistrati la Asociatia Chinologica Metropolitana Bucuresti, caini de serviciu ai Ministerului Apararii Nationale si Ministerului Administratiei si Internelor si cainii a caror stare de sanatate nu le permite acest lucru.
- microciparea cainilor se face de catre ASPA, iar numarul de microcip va fi inscris in baza de date. Persoanele juridice, institutiile si ONG-urile care desfasoara activitati de capturare, adapostire, transport, sterilizare, identificare si adoptie sunt obligate sa comunice catre ASPA toate informatiile aferente acestor activitati. Nerespectarea acestor prevederi se sanctioneaza cu amenda de 2.000 lei.
- ONG-urile care au protocol de colaborare cu ASPA si care prezinta caini pentru vaccinare, deparazitare, sterilizare, identificare si inregistrare in baza de date vor fi scutite de plata serviciilor prestate de ASPA in adaposturile sale.
 • Ce a facut
Adaposturi

Primaria Capitalei are doua adaposturi pentru caini, unul in bd. Theodor Pallady, de 200 de locuri, si altul in comuna Mihailesti, 500 de locuri. Adapostul din Mihailesti a fost inaugurat anul trecut. Terenul pentru construirea acestuia a fost cumparat in 2006 de primarul Adriean Videanu pentru suma de 4,5 milioane lei. Acesta a platit 155 de euro pe metrul patrat pe terenul adapostului de la Mihailesti, in conditiile in care pretul tehnic informativ limita pentru terenuri similare era de doar 30-33 euro pe metru patrat, potrivit Curtii de Conturi. Dosarul a ajuns in instanta, iar in mai 2009 Adriean Videanu si alti functionari publici au fost obligati de Tribunalul Bucuresti sa plateasca 5 milioane de lei drept despagubiri pentru atribuirea contractelor fara respectarea prevederilor legale la achizitionarea terenului. In ianuarie 2010, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis rejudecarea dosarului. In 2011 instanta a hotarat ca Adrian Videanu si alti trei functionari sa plateasca doar 60.000 de lei.

In cei patru ani de mandat, Sorin Oprescu nu a mai facut niciun alt adapost pentru caini desi aceasta problema se acutizeaza in fiecare zi.

Sterilizari

In 2012, la nivelul Capitalei au fost sterilizati 6.512 maidanezi. ASPA a sterilizat 3.024 de caini, costurile ridicandu-se la circa 410.000 lei. In acelasi timp, cabinetele medicale partenere ASPA au sterilizat circa 3.500 de caini pentru care s-au platit circa 400.000 lei. Fiecare cabinet a primit sume cuprinse intre 12.000 si 50.000 lei, in functie de numarul de caini sterilizati. Per total, s-a cheltuit pentru sterilizarea cainilor 814.000 lei, circa 200.000 de euro. De prinderea cainilor se ocupa 4 echipe de interventie a cate 3 oameni/echipa - respectiv 12 persoane.

Ce vrea sa faca

Incepand cu luna aprilie a acestui an, Primaria Capitalei a demarat in parteneriat cu Fundatia Vier Pfoten un parteneriat de sterlizare a cainilor si pisicilor fara stapan din Bucuresti. "Campania va consta in prinderea, sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea anti-rabica, marcarea cu crotaliu, inregistrarea si returnarea in teritoriu a animalelor fara stapan de pe strazile Capitalei. Medicii Vier Pfoten vor opera intr-o clinica special amenajata in incinta Bazei Pallady din sectorul 3 (Theodor Pallady nr. 262). Bucurestenii care doresc sa dea o mana de ajutor echipei Vier Pfoten pot veni cu animalele fara stapan la clinica. Ei pot suna pentru programare la numarul de telefon 021.316.77.31", se arata intr-un comunicat al fundatiei. In baza Protocolului, Fundatia VIER PFOTEN se angajeaza sa sterilizeze din fonduri proprii cainii si pisicile fara stapan. Dupa perioada postoperatorie, animalele vor fi returnate in locul din care au fost luate.

In bugetul pe anul 2013, Primaria Capitalei a prevazut pentru Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) suma de 15 milioane de lei, de trei ori mai mult fata de anul trecut. Din cei 15 milioane de lei, 1,7 milioane de lei sunt prevazuti pentru  extinderea capacitatii de cazare a adapostului din Mihailesti pentru a se ajunge la o capacitate totala de 750-800 locuri. De asemenea, se vor cumpara trei autoutilitare pentru prins cainii - 22.727 de euro bucata, doua autospeciale pentru prins cainii - 20.545 de euro/bucata, iar hingherii vor fi dotati cu arme tranchilizante. Pentru modernizarea paginii de internet a ASPA vor fi alocati 22.727 de euro, iar baza de date unica in care vor fi inregistrati cainii va costa 22.720 de euro.

Desi nu au delegate competente pentru a gestiona problema cainilor fara stapan, asaltate de sesizari de la cetatenii deranjati de caini, o parte dintre primariile de sector s-au apucat sa rezolve singure problema.

Primaria sectorului 1

Aceasta institutie s-a implicat in rezolvarea acestei probleme inca din 2008, cand a infiintat Serviciul Politia Animalelor. "Pentru solutionarea problemei cainilor fara stapan, Serviciul Politia Animalelor a desfasurat inca de la infiintare activitati menite sa reduca numarul de caini fara stapan de pe domeniul public prin organizarea actiunilor de identificare si capturare a cainilor agresivi, dar si prin actiuni menite sa reduca in timp numarul acestora, deruland programul de sterilizare gratuita a animalelor de rasa comuna (caini si pisici) cu proprietari/detinatori legali", sustin reprezentantii institutiei.

Pe 15 ianuarie 2009, Primaria Sectorului 1 a inaugurat Centrul Teritorial de Adapostire si Protectie Temporara a animalelor fara stapan, situat pe Sos. Odai nr. 3-5. La inaugurare centrul putea adaposti un numar de 520 de caini fara stapan, dar ulterior capacitatea sa a fost marita, in prezent putand adaposti aproximativ 1.000 de caini. "Odata ajunsi in adapost, cainii sunt vaccinati, sterilizati si li se monteaza microcipuri pentru identificare. Adapostul cuprinde, pe langa spatiile individuale pentru caini, un cabinet veterinar modern, dotat cu toate facilitatile si o zona de birouri", sustin reprezentantii Primariei, intr-un raspuns trimis la solicitarea HotNews.ro.
In plus, Primaria Sectorului 1, inca din anul 2009, a derulat programe de adoptie a cainilor comunitari. Pana in prezent au fost adoptati 934 caini fara stapan, sustine institutia. 

"De la inceputul activitatii Serviciului Politia Animalelor si pana in prezent au fost sterilizati 3.010 caini fara stapan, iar in cadrul Programului de sterilizare gratuita a animalelor de companie de rasa comuna au fost sterilizate 3.055 de animale, dintre care 908 caini si 2.147 pisici. Operatiile de sterilizare a cainilor fara stapan precum si a animalelor de companie de rasa comuna ai caror proprietari/detinatori legali au domiciliul stabil pe raza Sectorului 1 sunt suportate din bugetul local al Primariei Sectorului 1. In ceea ce priveste parteneriatele cu ONG-urile de profil, Serviciul Politia Animalelor a incheiat cateva astfel de parteneriate, insa, din cauza implicarii slabe a acestora in solutionarea problemei cainilor fara stapan, in special in domeniul adoptiei cainilor comunitari, aceste parteneriate nu au mai fost prelungite", se arata in raspunsul trimis de Primaria sectorului1 la solicitarea HotNews.ro.

In cursul anului 2012, Primaria Sectorului 1 a alocat 418. 555 lei pentru rezolvarea problemei cainilor fara stapan, suma necesara pentru asigurarea hranei, medicamentelor si materialelor sanitare de uz veterinar. In anul 2013, pentru rezolvarea aceleiasi probleme a fost alocata suma de 415.000 lei. "Mentionam ca aceste sume de bani ne sunt necesare pentru ingrijirea cainilor adapostiti in centrul Odai, adapostul fiind ocupat, in permanenta, in proportie de 100%", sustin reprezentantii Primariei sector 1.

Primaria sectorului 2

Aceasta institutie a inceput programul de sterilizare a cainilor fara stapan in 2008, pana acum sterizandu-se 12.000 de caini. Administratia locala are un adapost de 650 de locuri in comuna Tanganu si, anul trecut, a declarat in nenumarate randuri in presa ca va construi un alt adapost de 500 de locuri in comuna Butimanu. Acesta adapost trebuia inaugurat in luna iunie. HotNews.ro a cerut institutiei mai multe informatii despre cum gestioneaza aceasta problema, dar nu a primit raspuns.

Primaria sectorului 3
In iulie 2012, Consiliul local sector 3, la propunerea primarului Robert Negoita, a aprobat infiintarea unei societati comerciale cu raspundere limitata avand ca obiect capturarea si transportul cainilor fara stapan catre Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor din cadrul Primariei Capitalei. Firma urma sa fie detinuta integral de Consiliul local. In septembrie 2012, Consiliul local a anulat aceasta hotarare.
Pana in prezent nu s-a mai facut nimic pentru rezolvarea acestei probleme.

Primaria sectorului 4

Reprezentantii institutiei au declarat pentru HotNews.ro ca acum incearca sa incheie contracte de colaborare cu ONG-urile de profil pentru sterilizarea cainilor. Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat in mai multe randuri in presa ca nu are bani sa faca adaposturi pentru caini deoarece bugetul primariei este unul foarte mic.

Primaria sectorului 5

Nu detinem date deoarece institutia nu a afisat nimic pe site referitor la aceasta problema, nu da comunicate de presa si nu raspunde la solicitarile trimise pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.

Primaria sectorului 6

Institutia a construit un adapost de 100 de locuri pe bd. Timisoara si mai este in curs de amenajare un teren privat de 2.000 mp in Giulesti. Pentru sterilizarea cainilor, Primaria Sectorului 6 are un parteneriat cu Fundatia Vier Pfoten care prevede prinderea, sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea, crotalierea cainilor comunitari si, ulterior, intoarecerea lor in teritoriu. Conform rapoartelor Vier Pfoten, anul trecut au fost sterilizati 2.500 de caini.

Conform parteneriatului, Primaria Sectorului 6 prin intermediul Administratiei Domeniului Public Dezvoltare Urbana Sector 6 pune la dispozitie terenul unde vor fi amplasate clinicile veterinare si acopera cheltuielile legate de transportul animalelor, iar Fundatia Vier Pfoten asigura medicatia cainilor comunitari si personalul de specialitate.
Anul trecut au fost cheltuiti petru rezolvarea problemei cainilor fara stapan 48.640 lei, potrivit unui raspuns trimis de institutie la solicitarea HotNews.ro. Pentru anul in curs au fost alocati 250.000 lei pentru vitamine si hrana animalelor, iar pentru investitii au fost alocati 500.000 lei ¬ amenajare adapost pentru cainii comunitari.
De asemenea, Primaria sectorului 6 a pus in dezbatere publica un proiect de hotarare de Consiliu Local care prevede:
- sterilizarea obligatorie a cainilor cu varsta mai mare de 6 luni si microciparea lor;
- detinatorul animalului trebuie sa faca dovada sterilizarii prin carnetul de sanatate a animalului parafat de medicul de specialitate;
- sterilizarea nu este obligatorie daca animalul are valore chinologica, probleme de sanatate sau daca detinatorul anuimalului plateste o taxa de 300 lei. Banii din aceasta taxa merg la intretinerea adposturilor pentru caini;
- autoritatea locala trebuie sa faca recensamantul animalelor in termen de 6 luni de la adoparea acestei hotarari;
- proprietarii care nu-si sterilizeaza animalele risca amenzi cuprinse intre 400 si 800 lei;


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6721 vizualizari

 • -28 (42 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 21 aprilie 2013, 22:28)

  [anonim]

  • +25 (29 voturi)    
   corect (Luni, 22 aprilie 2013, 0:55)

   lars [utilizator] i-a raspuns lui

   nu cainii sunt problema. Problema sunt autoritatiile locale care nu misca nimic daca nu le iese ceva si ONG-urile ptr animale care nu misca nimic daca nu le iese ceva.
   Sincer, cred ca singura data cand se va face ceva in privinta haitelor in Romania va fi cand va izbucnii o epidemie de rabie sau o alba boala care afecteaza grav oamenii.
   • +13 (15 voturi)    
    Pai... (Luni, 22 aprilie 2013, 8:26)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui lars

    nu i/a numarat tovarasul oparescu?!
    Iar ii mai trebuie bani?!
    Sau vrea sa ii "suspende" (nu conteaza, caini sau ong-uri) si pe astia?
   • -1 (9 voturi)    
    caini vor fi tot timpul.. (Luni, 22 aprilie 2013, 10:27)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui lars

    cat timp vor fi gunoaie si oameni dispusi sa arunce mancare de la balcon, in Bucuresti vor fi caini. in cel mai rau caz, daca i-ar eutanasia pe toti, s-ar umple orasul de sobolani. caini nu sunt problema, ci oamenii care aleg sa traiasca in aceasta mizerie.
    • +1 (5 voturi)    
     pentru pehash (Luni, 22 aprilie 2013, 16:11)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui pehash

     Maidanezii mananca sobolani ?
  • +9 (9 voturi)    
   pentru exilatul (Luni, 22 aprilie 2013, 8:47)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui

   O.K. Fie cum spui tu. Dar care este solutia ?
   Vino cu o solutie , lasa poezia.
   • +1 (1 vot)    
    Felicitari Hotnews! (Luni, 22 aprilie 2013, 15:45)

    kiki_best [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

    V-ati dat seama ca in aceasta problema, Sorin Oprescu nu are exclusivitate,adica mai exista si primarii de sectoare!
  • +7 (9 voturi)    
   Greșit! (Luni, 22 aprilie 2013, 10:23)

   topi [utilizator] i-a raspuns lui

   ACUM câinii sunt problema!
 • -39 (45 voturi)    
  ham! (Duminică, 21 aprilie 2013, 22:31)

  Mazeta [utilizator]

  Câți oameni au fost răniți/omorâți în București de câinii vagabonzi și câți de mașini? Dacă tot vă iubește grija de siguranța cetățenilor, poate ar trebui început că răul mai mare, nu mai păros.
  • +30 (32 voturi)    
   masinile nu pot fi exterminate (Duminică, 21 aprilie 2013, 23:20)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   ...pentru ca au proprietari. proprietari care raspund pentru accidentul propriei masini. cainii vagabonzi, ca orice daunator, nu are un proprietar si, prin urmare, nimeni nu raspunde de raul pe care il face. in consecinta, acestia pot fi exterminati. cand vor aparea oameni care vor da cu subsemnatul pentru muscaturile cainilor, abia atunci isi vor castiga dreptul viata. pricepi?
   • -26 (30 voturi)    
    hehe (Duminică, 21 aprilie 2013, 23:35)

    Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    Dacă te calcă mașina sau dacă faci vreun rac la plămâni, nu uita să îi dai în judecată pe proprietarii mașinilor. Mai bine mort, dar răzbunat de justiție, decât mușcat și fără să poți da vina pe cineva.
  • +13 (13 voturi)    
   Bravos ! (Luni, 22 aprilie 2013, 8:48)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Hai sa incepem cu "eutanasierea" masinilor. A ta prima !
   • +4 (4 voturi)    
    ===================== (Luni, 22 aprilie 2013, 12:58)

    Zede [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

    N-are, ca e scumpa.
  • +5 (5 voturi)    
   asa este corect (Luni, 22 aprilie 2013, 9:47)

   hiwelcomeinmyworld1320415200172 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   si ca o consecinta a ceea ce afirmi - Nici un ucigas sau hot nu trebuie pedepsit decat dupa ce sunt toti identificati pina la ultimul si apoi judecati toti o data.
   Deci lucrurile trebuiesc facute pe rand si pana nu se termina ceva inceput nu trece la alta problema??? Mai sunteti multi "secventiali" prin Bucuresti.
   • +2 (2 voturi)    
    ===================== (Luni, 22 aprilie 2013, 13:00)

    Zede [utilizator] i-a raspuns lui hiwelcomeinmyworld1320415200172

    Pentru Mazeta: "secvential" nu e cuvant de rusine.

    Inseamna a executa niste actiuni una dupa alta, nu in acelasi timp.

    Am definit cuvantul, ca sa nu te superi degeaba.
 • +29 (29 voturi)    
  Unde-i lege nu-i tocmeala (Duminică, 21 aprilie 2013, 22:39)

  Florin [anonim]

  Primariile trebe sa respecte Legea. Daca alesii neamului, ma refer la parlamentarii majoritari, vor ca bucurestenii sa fie terorizati de maidanezi asa se va intampla.
 • +22 (22 voturi)    
  caini fara stapan (Duminică, 21 aprilie 2013, 22:42)

  Bogdan [anonim]

  Pana acum nu credeam ca ceea ce a scris Kafka poate deveni realitate. Dupa ce am citit acest articol mi-am dat seama ca totusi se poate.
 • +23 (23 voturi)    
  Politicieni incompetenti (Duminică, 21 aprilie 2013, 22:56)

  sorin.sava [utilizator]

  1. Rares Serban Manescu, primarul sec. 6, nu a luat nici o masura eficienta pentru a reduce numarul maidanezilor din cartierul Militari desi in urma cu un an problema cainilor comunitari era pe locul 1 in ceea ce priveste problemele care le va rezolva in caz ca va castiga alegerile din sectorul 6, daca nu a facut nimic timp de 1 an de zile de ce sa credem ca va face ceva ?
  Uitati flayer-ul campaniei lui Rares Serban Manescu:
  http://ceicunoi.files.wordpress.com/2012/05/intalnire-interviu-intrebari-si-raspunsuri-candidat-usl-primaria-sector-6-bucuresti-rares-manescu-ceicunoi-wordpress-com.jpg

  2. ONG-urile si Fundatia Vier Pfoten sunt singurele care au de castigat daca nu se rezolva problema maidanezilor.
  Nu inteleg de ce aceste organizatii fac legea intr-o capitala cu 2.5 milioane de oameni, intre timp orase mari europene ca Paris, Londra, Berlin .. nu se confrunta cu astfel de probleme.

  3. Un alt vinovat al acestei probleme este Sorin Oprescu care timp de 5 ani cat a fost la conducerea orasului nu a facut nimic pentru a reduce numarul maidanezilor, banuiesc ca in zona selecta a orasului unde isi are vila nu sunt maidanezi, pacat de noi restul care locuim in cartiere comuniste si suntem atacati de haitele de maidanezi, dar nici o grija, o sa-l tinem minte la alegerile urmatoare, stim ca Oprescu este ocupat cu Autostrada Suspendata nu are el grija haitelor de maidanezi care au muscat in ianuarie 2013, conform Institutului Matei Bals, un numar de 912 adulti si 141 copii.

  4. Oare intre cei 141 de copii maltratati in ianuarie de maidanezii bucuresti se gasea un copil de politician ? Probabil ca nu, ei locuiesc in Kiseleff sau Dorobanti unde nu vezi picior de maidanez.

  5. Intre timp maidanezii din sectorul 6, Militari, se inmultesc si terorizeaza tot cartierul, am gasit pe youtube un exemplu de cum este sa traiesti in Bucurestiul anului 2013 unde primar este Rares Manescu:
  http://youtu.be/x5OuynfTM44
  • +24 (28 voturi)    
   ===================== (Duminică, 21 aprilie 2013, 23:31)

   Zede [utilizator] i-a raspuns lui sorin.sava

   Eu zic ca orice grup de oameni care tolereaza sa ii fie mutilatzi copiii de catre cainii fara stapani si nu rezolva problema cat mai repede prin orice mijloc este un grup demn de dispretz.

   Cam cum ar reactiona cei din Europa de Vest daca un singur copil de-al lor ar fi muscat de caini vagabonzi???

   Noi avem sute de cazuri in Bucuresti, si nu intereseaza pe nimeni cu adevarat.

   Se pare ca acesti caini au drepturile mult mai bine aparate decat cetatenii romani-copii (nu ca adultzii ar fi mai bine reprezentati).

   Propun sa castram cate un caine numai pentru fiecare suta de copii mutilatzi .

   Cu mare atentzie, nu care cumva sa sufere saracul caine ceva.
   • +3 (3 voturi)    
    cum as reactiona eu... (Luni, 22 aprilie 2013, 17:43)

    Vendetta [anonim] i-a raspuns lui Zede

    ... daca copilul meu ar fi muscat de cainii comunitari... probabil ca as intra intr-un ONG care militeaza pentru protectia animalelor si i-as eutanasia pe cei de acolo... Oricum consider ca aceste ong-uri NU sunt utile pentru comunitate.... Alternativ ar fi sa eutanasiez babele care dau cainilor sa manance (ca sunt si ei "suflete" sau pe cativa "smecheri" din parlament sau CCR). Trist e ca de ultimii de aproprii mai greu...
    La module serios vorbind este frustrant sa nu poti sa faci absolut nimic in privinta asta, este absurd ca niste animale salbatice sa aiba mai multe drepturi decat platitorii de taxe (caci vai de fundul tau de platitor de taxe daca ii faci vre-un rau unui caine si te vede vre-un "binevoitor - iubitor de animale")...
 • +16 (18 voturi)    
  ===================== (Duminică, 21 aprilie 2013, 23:06)

  Zede [utilizator]

  1) Programele de sterilizare a cainilor DIFERITE pe sectoare sunt un cretinism fara seaman.

  Cine are macar un neuron in cap isi da seama ca asupra populatiei de caini trebuie actionat uniform intr-o zona in care se pot misca liber. Degeaba un sector sterilizeaza cainii daca altul nu o face, repartitia cainilor se va echilibra intr-un anume interval de timp.

  Sau poate ii invatam pe caini ca nu e frumos sa se plimbe dintr-un sector in altul?

  Bineinteles, nu ne putem astepta la o anume logica sau la o minima cultura matematica de la primarii nostri complicati si cu ganduri multe in cap, sau de la cei care isi cheltuie bugetul "mult prea mic" pe pietze monumentale si faraonice ridicate ilogic in zone sarace din Capitala.

  2) "persoanele si ONG-urile care detin caini in varsta de peste 6 luni sunt obligate sa-i sterilizeze in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari". Indiferent de regulile UE sau din Pago Pago, a ma obliga sa sterilizez cainele MEU, cumparat din banii MEI, este o chestie revoltatoare.

  Insa, intr-o tara ai carei conducatori nu au avut vreo frica de cetateni in ultimii 70 de ani (adica de la instaurarea comunismului care vad ca nu ne-a parasit, cel putin in amatorismul actului de administrare a cetatii), ne putem astepta la orice, oriunde si oricand.
  • +6 (14 voturi)    
   Iti apreciez comentariile dar... (Luni, 22 aprilie 2013, 8:30)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui Zede

   ... cainele TAU, cumparat cu banii TAI are si el dorinte de procreere, asa cum si altul ca tine va zice. Asadar, dam nastere unei alte "natii" de corcituri "de rasa", caci ce se va intampla cu acei pui? Vor fi lasati de izbeliste...
   Toti cainii de companie trebuie sterilizati, cu exceptia celor cu valoare chinologica! Scurt si clar.
  • +1 (7 voturi)    
   corect pct 1... (Luni, 22 aprilie 2013, 8:40)

   T61 [utilizator] i-a raspuns lui Zede

   dar pentru 2 partial...

   daca ai un exemplar valoros (pedigree, expo, vanatoare etc.) corect!... nu te poate obliga nimeni sa il castrezi...geneticacel caine are ce trimite mai departe
   dar ca sa nu se "stirbeasca" personalitatea catelului si implicit al proprietarului e un motiv aberant ! ... personal cunosc multe cazuri de astfel de proprietari, iar daca e sa vorbim raportat la un numar de 10 : 1 e crescator cinstit, 2 inteleg ca inmultirea haotica face mai mult rau si nu castreaza (daca au ghinion astfel de exemplare nemontate pot dezvolta afectiuni si tot la lama se ajunge), alti 3 vor "macar o tura de puiuti" ca sa aibe ceva urmasi (iar daca au noroc sa fie fatate si mai multe femele va puteti da seama ca e un inceput al altor inmultiri).... iar restul de 4 sunt samsari si ii doare la patina de ce va urma......

   personal cred ca cei agresivi din start ar trebui eliminati.... iar ce va fi castrat sa nu fie eliberat pe strazi.... in adaposturi care chiar cred ca au rostul lor... asociatiile sa isi faca treaba pe bune nu doar sa dea din gura si sa se porcaiasca intre ele si cu altii..... si nu in ultimul rand luati la rost toti samsarii (a nu se confunda cu crescatorii), proprietarii ce nu inteleg responsabilitatea de a creste un caine si cei iresponsabili ce abandoneaza sau isi lasa liber prin cartiere cainii

   si da...putem lua exemplul celor din vest ...ca tot veni vorba de taxta pe catel necastrat zilele acestea, dar calculata la salariile noastre....
  • +1 (7 voturi)    
   conteaza si alte diferente (Luni, 22 aprilie 2013, 10:32)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Zede

   intr-un sector in care nu sunt gunoaie pe strazi si oamenii sunt educati sa dea mancare la cainii fara stapan, cu siguranta nu vor fi maidanezi... nu au ce manca, deci nu vor sta acolo.
   • +6 (6 voturi)    
    ===================== (Luni, 22 aprilie 2013, 13:02)

    Zede [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    Si pe unde se gaseste sectorul ala, ca ma mut maine acolo?
    • +4 (4 voturi)    
     omul sfinteste locul... (Luni, 22 aprilie 2013, 13:55)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui Zede

     si oricat de ateu as fi.. vorba asta e foarte inteleapta.
     daca nu gasesti sectorul ala, probabil ca e timpul sa te intrebi ce poti face ca sa schimbi sectorul in care locuiesti.
    • +1 (1 vot)    
     simplu... (Miercuri, 24 aprilie 2013, 10:34)

     Ava_ps [utilizator] i-a raspuns lui Zede

     Unde stau oamenii cu bani. În Dorobanți, Aviației, Piața Presei sînt mult mai puțini cîini vagabonzi decît în Crîngași, Militari și Drumul Taberei.
 • +23 (23 voturi)    
  inghitim praf plus rahat de ciine. rusine ong (Duminică, 21 aprilie 2013, 23:20)

  Maniu [utilizator]

  urilor, cucoanelor isterice si barbatilor exoflisiti. nebunia provine din faptul ca unii,dupa moartea lui impu', s-au considerat ei insisi abandonati de regimul comunist, ei insisi s-au considerat ciini fara stapin. de-aia apara ciinii vagabonzi.
  puneti taxa pe ciine- cine vrea ciine - sa semneze si sa plateasca taxa. ong-urile sa asigure curatarea rahatului de ciine in tot bucurestiul.
  inainte de demolarile facute de ceausescu nu erau ciini vagabonzi in bucuresti.
  dati spray anti ciine pe pungile de gunoi.
  iar cei care nu vreti, platiti impozite si pentru sobolani, gindaci s.a.md.
 • +16 (22 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 22 aprilie 2013, 0:11)

  [anonim]

  • +5 (7 voturi)    
   ===================== (Luni, 22 aprilie 2013, 13:03)

   Zede [utilizator] i-a raspuns lui

   Primarul nostru este cel mai bun doctor dintre primari si cel mai bun primar dintre doctori.
 • +21 (21 voturi)    
  Caini vagabonzi (Luni, 22 aprilie 2013, 0:15)

  Cristian Margineanu [anonim]

  O lege schizoida impusa de niste psihopati. Vom trai incontinuare inconjurati de haite de potai turbate si printre rahatii la fiecare pas. Daca ce spune legea asta era bine o adoptau englezii, francezii, germanii de mult.
  Civilizatia noastra este la fel ca trotuarele pline de rahati si jigodii. Dar si mai rau este ca lasam ca ea sa ne fie impusa de niste psihopat...
  • +16 (16 voturi)    
   ADEVARUL (Luni, 22 aprilie 2013, 0:35)

   adevarul [anonim] i-a raspuns lui Cristian Margineanu

   total de acord.
   nu poti sa nu vezi caracterul programatic al dorintei de lichidarii al romanilor.

   - potaile zburda in libertate, si musca si schilodesc copii si ucid japonezi si romani
   - sistemul de sanatate nu functioneaza, deci ucide si ala
   - regulile rutiere nu au nici un stapan, deci victimile sunt numeroase si aici
   - semeni taxe -> rasar functionari din pamant si apa rece...

   nu suntem doar un popor condusi de psihopati, ci condus de niste criminali !

   de 24 de ani poporul roman e condus de niste criminali ce nu iubesc romanii !

   am zis !
  • +5 (5 voturi)    
   solutie (Luni, 22 aprilie 2013, 13:57)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Cristian Margineanu

   ca tot nu e loc in adaposturile primariei... sa-i bage pe toti in palatul parlamentului.. sa se bucure si parlamentarii nostri de legile pe care le voteaza..
 • +18 (18 voturi)    
  muscat (Luni, 22 aprilie 2013, 3:00)

  dkz [utilizator]

  am fost muscat de o potaie d-asta in drum spre serviciu. erau vreo 4-5 in zona unde abia ma mutasem, era iarna , le era foame. cainii vagabonzi sunt hraniti de locuitori inconstienti care ii si lasa in scara blocului unde isi fac si nevoile ! in crangasi e plin de caini vagabonzi!
  • +6 (6 voturi)    
   ===================== (Luni, 22 aprilie 2013, 13:05)

   Zede [utilizator] i-a raspuns lui dkz

   Ai dat in judecata autoritatea responsabila pentru lasarea acelor caini in libertate?

   Sunt romani, deci nu isi vor face treaba decat de frica
 • +8 (8 voturi)    
  vesnica problema a cainilor (Luni, 22 aprilie 2013, 8:06)

  POPOVICIU [anonim]

  consiliul general al capitalei,sa aloce in primii 2 ani de mandat al primarului sumele necesare de la buget pentru rezolvarea problemei cainilor vagabonzi,urmand ca in urmatorii ani de mandat sa plateasca aceasta operatiune din buzunar(daca nu arezolvat-o in primii 2 ani!!!!!!)cred ca ar fi o modalitate sigura de rezolvare!!!!!!
 • +4 (8 voturi)    
  Solutie (Luni, 22 aprilie 2013, 8:14)

  falcoind [utilizator]

  Nu inteleg ce se tot pling uni si alti ca au fost muscati de ciini si nu fac nici macar dupa nimic, vin sarbatorile pascale la taiat cu ei , amatori de miei is destui. Vorba aia: decit vita cu gust de cal e mai bun dor mielul cu gust de ciine. :D
 • +16 (18 voturi)    
  Ca sa meargă, trebuie sterilizati peste 66K câini (Luni, 22 aprilie 2013, 8:27)

  Alui [anonim]

  Seria lui Fibonacci a fost "descoperită" de acesta la cererea primăriei din Florenta care se confrunta cu o invazie de iepuri si a dorit o estimare a populației de iepuri la un moment dat.
  Daca se face un calcul asemanator pentru caini(o catea fata la 6 luni, in medie 4 pui), pentru a se menține STABILĂ populația de câini NESTERILIZATI, trebuie sterilizata 66% din populația respectiva in 6 luni. La 40.000-100,000(mai aproape de realitate), trebuie sterilizati 26.666-66.666 câini IN ȘASE LUNI! Ca sa fie redusă populația, trebuie sterilizati mai mulți. Cum pe an s-au sterilizat sub 6.600 de câini, rezulta ca e practic imposibil sa fie rezolvată problema astfel. Singura soluție e eutanasierea(as propune camere de gazare cu monoxid de carbon, câinii nu simt nimic).
  • +8 (10 voturi)    
   Încă o dovada ca romanul nu gândește (Luni, 22 aprilie 2013, 9:16)

   Alui [anonim] i-a raspuns lui Alui

   Toate soluțiile mentionate in articol nu fac nimic sa rezolve problema. Înseamnă ca au fost luate heirupist, fără ca măcar o persoana implicată(probabil mii pana acum, cu parlamentari cu tot) sa-si dea seama ca "soluțiile" respective nu sunt soluții. Deci nici 1‰ din persoanele respective nu si-au folost creierul. Cum vreți sa meargă tara bine?
 • +14 (14 voturi)    
  Sa inventam apa roata (Luni, 22 aprilie 2013, 8:45)

  adrian88000 [utilizator]

  Solutia care se foloseste in multe tari.
  1. Se prinde cainele.
  2. Este deparaziatat , spalat , hranit.
  3. Se asteapta una doua saptamani o persoana care sa-l adopte.
  4. a)Nu este adoptat ,este eutanasiat.
  b) Este adoptat, se fac acte de adoptie catre noul proprietar. Cu clauze serioase in asa fel incat daca acesta ii da drumul pe strada va trebui sa isi vanda masina ca sa aiba bani pentru amenda pe care o va primi.
  • +2 (2 voturi)    
   corect (Luni, 22 aprilie 2013, 16:57)

   dj [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

   Asa se face in mai toate tarile civilizate!
 • +8 (10 voturi)    
  rezolvare problema ciini comunitari (Luni, 22 aprilie 2013, 8:48)

  santander [anonim]

  exista o singura solutie,pe banii iubitorilor de animale sa se cumpere teren, sa se constuiasca adaposturi,sa sa angajeze personal si sa fie dusi TOTI CIINII acolo dar repet numai pe banii iubitorilor de animale.in caz contrar pe bani bublici sa fie eutanasiati .trebuie sa dispara pentru totdeauna de pe strazi
  atunci sa-i vedem pe asa zisi iubitori de animale daca se inghesuie cu bani
  • 0 (6 voturi)    
   Pentru 100.000 de câini? (Luni, 22 aprilie 2013, 9:11)

   Alui [anonim] i-a raspuns lui santander

   Fi realist/realista!
  • 0 (4 voturi)    
   completez... (Luni, 22 aprilie 2013, 9:26)

   T61 [utilizator] i-a raspuns lui santander

   in rubrica "iubitori de animale" se incadreaza inclusiv cei ce detin caini/pisici fara valoare genetica atestata si refuza sa ii sterilizeze...
 • +9 (9 voturi)    
  Ploiești = Câinești (Luni, 22 aprilie 2013, 9:01)

  Costin [anonim]

  De aproape un an noul primar al Ploiestiului nu a facut absolut nimic pentru a ne scapa de cainii vagabonzi. Si acum mai sunt panouri prin oras in care ne promite ca ne scapa de ei.
  Orasul este asediat de caini!!!
  Ajutor!!!!
  • +2 (2 voturi)    
   pentru Costin (Luni, 22 aprilie 2013, 16:28)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Costin

   Vanatori nu aveti in oras ?
   Organizati o mare vanatoare ca la Balc ( dar mai cu folos ). Cine nu are pusca e haitas , cine are e vanator si asteapta vanatul sa vina in bataia pustii.
   • +1 (1 vot)    
    Sau alta solutie ... (Luni, 22 aprilie 2013, 17:51)

    Costin [anonim] i-a raspuns lui adrian88000

    Sau alta solutie este sa vanam primarul!!!
    Trebuie facut ceva. Eu mai ies cu bicicleta in oras si este un cosmar, adrenalina la tot pasul!
    Ori noi, ori ei!!!
    • 0 (0 voturi)    
     pentru Costin (Marţi, 23 aprilie 2013, 17:35)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Costin

     Corect ! Primarul, dar dupa o haituiala prelungita. La sfarsit il doborati.
 • +10 (10 voturi)    
  Reteritorializare (Luni, 22 aprilie 2013, 9:17)

  Tequila [utilizator]

  Cum adica "reteritorializarea cainilor se face in acelasi loc de unde au fost ridicati"? Cine a inventat regula asta tampita? De ce nu se tin toti cainii la adapost odata ce au fost prinsi?
 • +7 (7 voturi)    
  Cainii fara stapan (Luni, 22 aprilie 2013, 9:37)

  Azra [utilizator]

  Personal eu m-am plictisit definitiv de impotenta edililor de la capitala si sectoare, din ultimii 20 de ani, care nu au fost in stare sa rezolve aceasta problema, Bucurestiul aratand ca o capitala a unui stat puternic subdezvoltat (nu nominalizez ca sa nu supar pe nimeni). Daca s-ar fi realizat un program constant de sterilizare a cainilor vagabonzi, prin toate mijloacele medicale si tehnice existente -si doar cu aceasta masura- problema s-ar fi rezolvat de mult, pe cale naturala.
 • +8 (8 voturi)    
  maidanezii (Luni, 22 aprilie 2013, 9:39)

  Tita Marculescu [anonim]

  O alta metoda de imbogatire ,prin asa zisa sterilizare a lor .Sterilizam de 20 de ani si mii de oameni sunt muscati numai in Bucuresti.Este o ineptie sa se sustina, cainii care sunt sterilizati nu musca.O lege ar rezolva problema si nu inventam noi roata ;sunt bucurestean prin nastere si in copilarii exista o hotarare a primariei capitale care suna cam asa :orice caine care iera lasat in libertate pe strazi este considerat CAINE VAGABOND .care erau stansi de hengheri si ne revendicati erau eutanasiati.De ce sunt obligat sa suport persoane care aduna cainii vagabonzi in subsolurile si in scarile blocurilor ,ce lege ii apara pe acestia ,caind ca prin decizia adunarii generale a locatarilor se interzice acest lucru.De ce se admite ca in institutiile publice scoli,camine,crese,spitale ..se permite stangerea cainilor comunitari , si persone nevinovete sunt muscate .In ce tara traim ?
  • -3 (3 voturi)    
   cainele simte! (Luni, 22 aprilie 2013, 16:28)

   Cristian Ioan [anonim] i-a raspuns lui Tita Marculescu

   Cainii sunt detectoare foarte sensibile, ei simt sufletul omului si ataca numai pe cei rai.
   Oamenii buni nu au avut niciodata probleme! Intodeauna cel "muscat" este de vina.
   Catelushii simt foarte bine sufeltul omului si nu se iau niciodata de oamenii buni!
 • +8 (10 voturi)    
  Nu reteritorializarii! (Luni, 22 aprilie 2013, 9:45)

  epiCfanie [utilizator]

  Reteritorializarea cainilor este o crima importiva celor ce locuiesc in acest oras. Este cea mai proasta decizie, o decizie impotriva oamenilor. Toata aceasta lege de gestionare a animalelor este o lege impotriva oamenilor. Orice discutie trebuie sa inceapa de la acest punct: "Nu trebuie sa existe caini pe strazi".
 • +3 (5 voturi)    
  Hahaha (Luni, 22 aprilie 2013, 9:54)

  sergiu [anonim]

  Cica politicienii asteapta sa se mai inmulteasca, si poate ajung si filipinezii mai saraci, ca doar vom face si noi vre-o afacere le dam carne de caine si ne dau si ei chipuri de ultima ora :), or poate vine vreo firma din asta mare de creme de fatza si maini, si ii videm lor, asa face si statul o afacere misto si scapa si romanul de problema cu cainii ...... eu zic la facut sapun din ei ...... cine ii iubeste asa de mult sa ses duca si sa si-i priponeasca la el in balcon ......
 • +7 (9 voturi)    
  halucinant... (Luni, 22 aprilie 2013, 10:01)

  Ava_ps [utilizator]

  "In 2012, la nivelul Capitalei au fost sterilizati 6.512 maidanezi. [...] Per total, s-a cheltuit pentru sterilizarea cainilor 814.000 lei, circa 200.000 de euro."

  200,000 EUR pentru cîini vagabonzi, returnați apoi în teritoriu pentru a mușca cetățeni la liber?! Românii sînt cu adevărat incapabili să gîndească!
  Oare s-ar irosi mai puțini bani dacă i-ar prinde, i-ar ține două săptămîni și apoi i-ar steriliza numai pe cei adoptați, urmînd să-i eutanasieze pe cei neadoptați? S-ar rezolva oare problema într-un an(iar apoi organizațiile și pensionarele s-ar plictisi crunt)? Da, bineînțeles. Dar să ne ascundem în continuare după „umanitate” fără responsabilitate.
  • +9 (9 voturi)    
   Bucuresti=cel mai mare sat (inapoiat) din lume! (Luni, 22 aprilie 2013, 10:43)

   Alui [utilizator] i-a raspuns lui Ava_ps

   Probabil următorul film cu Borat se va turna in București.
   Cretinii de la primărie nu-si dau(sau nu vor sa-si dea) seama ca "soluțiile" lor nu rezolva nimic, doar mănâncă bani. Ca Bucureștiul sa scape de caini in 10 ani, prin sterilizata câinilor, trebuie sterilizati TOȚI câinii in șase luni, înainte ca catelele sa fete. Cum speranta de viața a unui câine in București e de 10 ani, numai daca se sterilizeaza toți, dispar natural in 10 ani. Daca nu, pentru fiecare generație noua, se adaugă 10 ani de la data nasterii. Pentru a menține populația de caini nesterilizati CONSTANTA, trebuie sterilizati cel puțin 66% in 6 luni. Adică de zece ori cât s-a sterilizat pana acum într-un an. De unde scot primăriile medicii veterinari, dorarile si banii pentru asta? SINGURA soluție, e eutanasierea in masa!
  • +8 (8 voturi)    
   ONG si Asociatia Vier Pfoten (Luni, 22 aprilie 2013, 11:28)

   vlad.pe [utilizator] i-a raspuns lui Ava_ps

   200,000 EUR pentru cîini vagabonzi iar Ponta nu a gasit 50.000 Euro pentru a rezolva problema citostaticelor.

   Singurii care au de castigat din numarul mare de maidanezi sunt ONG-urile si asociatia Vier Pfoten care are un parteneriat de sterlizare a cainilor si pisicilor fara stapan din Bucuresti. Cu cat sunt mai multi maidanezi cu atat incaseaza ei mai multi bani.
  • +3 (3 voturi)    
   pentru AVA-PS (Luni, 22 aprilie 2013, 16:34)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Ava_ps

   Umanitate ? Cred ca ar trebui sa inventam un nou cuvant pentru acesti dezaxati care chipurile iubesc cainii dar nu le pasa de oameni. Cainitate ?!
   Canitate ?
   • +2 (2 voturi)    
    adevărat (Marţi, 23 aprilie 2013, 14:51)

    Ava_ps [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

    Aveți dreptate, mai ales privind observația d-lui vlad.pe referitor la criza citostaticelor... (tristă, crudă, corectă observație!)
    Personal cred că nu afecțiunea față de un animal este problema, ci faptul că lipsește asumarea răspunderii. E de lăudat să iubești un cîine, să îl adopți, hrănești, speli, plimbi, cureți după el și să răspunzi în fața legii dacă se întimplă să atace pe cineva. Nu este o „faptă bună” să iubești un cîine între orele 10-10.30 cînd îi dai de mîncare și să fie treaba bunului D-zeu ce face animalul în restul zilei. Aceasta este o atitudine de copil sau de om cu puțină minte - sau de cîinitate, cum spuneți.
 • +7 (7 voturi)    
  no problem (Luni, 22 aprilie 2013, 10:46)

  dandra [utilizator]

  lasa ca are grija de ei baba nebuna din spatele blocului, care te fugareste cu batul, daca nu te lasi muscat de "balanel", atunci cand te uiti urat la el ca a sarit la tine cand te plimbai cu bicicleta...
 • +6 (6 voturi)    
  Idee: scrieti primăriilor si parlamentarilor (Luni, 22 aprilie 2013, 10:50)

  Alui [utilizator]

  Cereri in scris introducerea eutanasierii câinilor fără stapan in orașe. Va costa 2-3 lei, data daca se strâng poate 1000 de scrisori, poate se mișcare ceva. Aratati ca sterilizarea nu e o soluție, motivele sunt mai sus.
 • +2 (2 voturi)    
  propunere 200 euro pt un caine adoptat la tara (Luni, 22 aprilie 2013, 12:11)

  cetatean [anonim]

  Propunere:

  - 200 euro pentru un caine adoptat de cei care locuiesc la tara.
  - cainele va avea o zgarda cu gps iar in cazul in care pleaca din gospodarie ameda celui care l-a adoptat ;
  - banii pentru proiect de la UE;

  In acest mod vor avea de castigat si cainii si cetateni bucurestiului cat si cei care pot sa aiba grija de un caine la tara;
  • +3 (3 voturi)    
   200Ex100.000 caini=20.000.000 Euro (Luni, 22 aprilie 2013, 12:32)

   Alui [anonim] i-a raspuns lui cetatean

   Plus pretul pentru 100.000 de zgarde GPS:))).
   • +4 (4 voturi)    
    banii de la UE (Luni, 22 aprilie 2013, 13:47)

    timex [utilizator] i-a raspuns lui Alui

    Din cate stiu raman multe sute de milioane de euro nefolositi din fonduri UE, asa ca un proiect de ar fi sustenabil mai ales ca banii se intorc in economie,si asa rezolvi o problema delicata.
    • +3 (3 voturi)    
     De erau europenii atat de prosti... (Luni, 22 aprilie 2013, 14:11)

     Alui [anonim] i-a raspuns lui timex

     ...ii mancau si pe ei cainii pana acum.
 • +6 (8 voturi)    
  Eutanasiere (Luni, 22 aprilie 2013, 13:14)

  Adi_ro [utilizator]

  Cat timp babele, mosii, respectiv pensionarii si asistatii social, adica cei ce hranesc respectivele javre, vor constitui grosul votantilor, nu se va rezolva problema maidanezilor.
  Intr-o tara civilizata, se prinde cainele, se duce cateva zile la adapost, daca nu vine proprietarul sa-l ridice, e eutanasiat si incinerat. Mai e si varianta ca sa-i fie folosita carnea ca ingrasamant, furaje, etc, iar din pielea cainelui sa fie facute manusi si hrana pentru carnivorele de la ZOO si altele asemanatoare. Si iata cum poti face inclusiv profit din eradicarea lor.
  Cainele vagabont nu vad de ce ar avea alt statut fata de un sobolan, de e incadrat la specii protejate, monumente ale naturii, e tratat precum vacile in India.
  Bine ca protejam cainii vagabonzi dar noi suntem vai de steaua noastra.
 • +8 (8 voturi)    
  o haita 65 000 de caini maidanezi=PERICOL (Luni, 22 aprilie 2013, 13:23)

  Un nene [anonim]

  Stimati cititori,
  In anul 2008 a intrat in viguare celebra lege Marinescu, lege care sustinea ca maidanezii nu mai pot fi omoriti ci din contra trebuie sterilizati si lasati pe strazi (reteritorializare).Nu mica mi a fost mirarea sa constat ca ANSVSA(aut.sanitar veterinara) a avizat pozitiv aceasta lege. Sub tutela acestei ANSVSA isi desfasoara activitatea medicii veterinari care incasaza banii pentru sterilizari (375/caini)+deparazitare(???50-100 roni / caine)+reaintoarcerea lor in teritoriu. Aceasta categorie profesionala(medicii veterinari afiliati ANSVSA) formeaza MAIDANEZOFILIA. Maine se discuta in camera deputatilor legea maidanezilor in comisia de administratie publica.Daca va fi permisa eutanasierea cainilor aceasti medici veterinari vor ramane fara o multime de bani (o injectie letala costa numai 10 ron).Incinerarea lesurilor se plateste in oricare dintre variante (eutanasie sau sterilizare) difera numai momentul acum sau peste cativa ani. Din pacate comisia de adm.publica a invitat numai ONguri promaidanezi+ ANSVSA(care de asemenea este pro maidanezi). Trebuie sa facem ceva pt a schimba legea si a scapa o data de aceste haite. Pentru muscaturile lor nu raspunde chiar nimeni si acest lucru nu este normal. Aspectul de mahala si de maidan este omniprezent in aceasta tara iar notiunea de caine comunitar este o inventie romaneasca, o denumire coafata a notiunii de maidan.
  • +7 (7 voturi)    
   In atentia domnilor deputati (Luni, 22 aprilie 2013, 13:34)

   NU mai vrem haite pe strazi [anonim] i-a raspuns lui Un nene

   • Nu poate fi admisibil, in conditiile date, ca Parlamentul, ca Legiuitor Suprem, sa puna interesele unui grup de persoane (in principal intersele celor care traiesc de pe urma acestor caini: ong-istii de profil, veterinarii, societatile care comercializeaza mancare, medicamente si accesorii pentru caini, etc) mai presus de viata, siguranta sau sanatatea cetatenilor.
   • Nu poate fi admisibil, deasemenea, nici ca Parlamentul sa treaca peste vointa celor peste 200.000 de oameni care, in cadrul campaniei “Bucurestiul fara maidanezi” au semnat pentru eliberarea orasului de haite. In conditiile in care semnaturile au fost depuse la Parlament si in care legea romana obliga Legiuitorul sa ia in consideratie vointa a 100.000 de cetateni in vederea initierii/modificarii oricarui proiect legislativ.
   • Nu poate fi admisibil nici ca Parlamentul sa nu tina cont de aceasta o nemultumire majora pentru care romanii in general si bucuresteni in particular s-au pronuntat. Nu exista ziar, post TV sau orice alta sursa de mass-media care sa nu fi difuzat principala problema administrativa pe care romanii o vor rezolvata: eradicarea haitelor de maidanezi. Parlamentarii nu traiesc oare printre noi? Nu vin multi din administratie publica? Fac toti parte din cei care se dau jos din jeep direct in curtea vilei nefiind nevoiti sa umble prin teritoriile haitelor de maidanezi?
   Citam din presa, puteti lua in consideratie orice sursa:
   a) Prezenţa câinilor comunitari afectează majoritatea bucureştenilor. Situaţia cea mai gravă este în Sectorul 5, 84% din persoanele chestionate fiind nemulţumite de prezenţa maidanezilor pe străzi, urmat de Sectorul 6, cu 80%. La polul opus, în Sectorul 1, doar 69% dintre bucureşteni susţin că sunt afectaţi de apariţia maidanezilor. (Sondaj realizat în perioada aprilie-martie 2011, pe un eşantion de 3658 de persoane).
   b) Un studiu privind modificarea legii câinilor comunitari relevă faptul că peste 70 % dintre bucureşteni vor eutanasierea câinilor bolnavi, 66
 • +1 (5 voturi)    
  Eu propun... (Luni, 22 aprilie 2013, 13:27)

  Ponta [utilizator]

  (...) Sa fie sterilizati intai Primarii ca sa vada si sa simta cum este direct pe pielea lor.
  Nu Cainii aflati in proprietatea privata sunt problema, ci cei fara stapan.
  Este tipic entru incultii si retarzii aciuiati prin primarii, de altfel singurul loc in care deocamdata isi mai pot face loc.
  Pe vremea lui ceasca functiona o institutie numita ECARISAJ, adica trupa de hingheri (un fel de "Unitate SEAL Oraseneasca") care se ocupa de situatia cainilor fara stapan, adica ii aduna de pe strazi.
  Cainii cu stapan nu reprezinta o problema in sine, problema este a stapanilor acestora, unii mai nesimtiti decat altii, atunci cand vorbim despre 'CHECURILE" lasate pe strada urmare plimbarii acestor patrupezi. Stapanii trebuie amendati cu sume foarte mari (eu propun pentru inceput 200-300 EURO/ contraventie) pentru fiecare CHEC neridicat de stapan.
  Sa vedeti atunci ce curat va fi pe trotuare si in parcuri.
  In concluzie spui Primari sau functioneri din Primarii inseamna a te raporta la MULTIMEA VIDA.
  • +1 (1 vot)    
   Hai mai ca nu esti... (Luni, 22 aprilie 2013, 14:19)

   mcris [utilizator] i-a raspuns lui Ponta

   ...Ponta!
 • +1 (1 vot)    
  Va asteptam (Luni, 22 aprilie 2013, 18:37)

  gradu [utilizator]

  pe pagina noului ONG "Pro Civilizatie Secolul 21", infiintat de un grup de oameni care s-au saturat si ei de maidanezi:

  https://www.facebook.com/pages/Pro-Civilizatie-Secolul-21/222360991213891

  Scopul acestui ONG este de a da in judecata Primaria si ONG-urile care vor in continuare maidanezi pe strazi, in parcuri, in piete sau in spatele blocurilor... Maidanezii nerevendicati intr-o perioada rezonabila de timp trebuie eutanasiati. Haideti alaturi de noi!
 • 0 (0 voturi)    
  Harta cainilor (Luni, 29 aprilie 2013, 23:04)

  Alina [anonim]

  Daca doriti sa vedeti o dinamica a cainilor din Bucuresti, conform reclamatiilor, mai exact arealele unde se afla acestia, mai multi sau mai putini, puteti intra pe adresa: http://risteaalina.wordpress.com/category/caini-fara-stapan/
  Este un blog personal, iar tema cainilor vagabonzi reprezinta un studiu mai complex, pentru teza de disertatie. Cred ca acestia sunt o mare problema a capitalei si nu numai... Sper sa se rezolve cat mai curand.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by