Firma Transporturi Auto SA Botosani apartinand fostului presedinte al Consiliului Judetean Botosani Constantin Contac si fiului acestuia, aflati in inchisoare pentru fapte de coruptie, va moderniza un drum judetean din Suceava, contractul, finantat prin POR cu 23,1 milioane de lei, fiind semnat miercuri.

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor, a semnat, miercuri, cu administratorul firmei Transporturi Auto SA Botosani, Iulian Contac, care este nepotul lui Constantin Contac, contractul de executie pentru modernizarea unui tronson de 7,85 kilometri din drumul judetean DJ 178, intre localitatile Ilisesti-Ciprian Porumbescu, transmite Mediafax.

Seful CJ Suceava a spus ca valoarea totala initiala a proiectului era de 34,2 milioane de lei, dar in urma licitatiei care a fost lansata in luna august a anului trecut suma cu care se va executa lucrarea este de 23,1 milioane de lei, la care se adauga TVA de 5,5 milioane de lei.

Nechifor a explicat ca lucrarile la acest tronson sunt complexe, urmand sa fie realizate lucrari de consolidare a terenului, vor fi reabilitate patru poduri si podete sau vor fi construite 14 podete transversale si 13 podete la drumuri laterale. El a aratat ca, desi data limita pentru finalizarea lucrarilor este in 2015, constructorul si-a exprimat speranta ca drumul modernizat si reabilitat va putea fi dat in folosinta in 2014.

Administratorul Transporturi Auto SA Botosani, Iulian Contac, a declarat, la randul sau, ca lucrarea va fi de calitate si ca firma sa nu va dezamagi autoritatile sucevene.

El a mentionat ca firma sa a mai executat o lucrare similara finantata tot cu fonduri europene pe drumul judetean Salcea-Roscani si ca are in executie un alt drum finantat cu fonduri europene, la Izvoarele Sucevei. Totodata, Transporturi Auto SA a castigat, in 2010, licitatia deschisa organizata de CJ Suceava pentru executia de lucrari de intretinere si reparatii pe drumurile judetene, precum si servicii de deszapezire, pentru o perioada de trei ani, cu o valoare de 100 de milioane de lei. In iarna 2012-2013, aceeasi firma a efectuat deszapezirea pe o parte din reteaua de drumuri nationale din judetul Suceava.

Fostul presedinte al CJ Botosani Constantin Contac si fiul sau, Liviu Contac, au fost incarcerati la inceputul lunii noiembrie 2012, dupa ce au fost condamnati de Inalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie, efectuarea de operatiuni financiare in stare de incompatibilitate, spalare de bani si fals in declaratii.