Dupa struti si oua de Paste gigant, Primaria Bistrita vrea sa amplaseze pe strazile orasului, in aceasta primavara, sase mere uriase din fibra de sticla, care sa aminteasca de traditia pomicola a zonei, a declarat primarul orasului, Ovidiu Cretu, citat de Agerpres. Pentru cele sase mere, institutia va plati circa 5.000 de euro.

Mere BistritaFoto: www.eurocompozite.ro

"Sunt elemente decorative. Bistrita este renumita pentru livezile de mar, care au inlocuit viile dupa 1905. Avem si un festival (de satira si umor - n.r.) "Marul de aur", deci avem toate motivele sa aratam ca acest fruct poate sa fie unul dintre simbolurile Bistritei. El chiar este", a declarat primarul Cretu, in cadrul unei conferinte de presa.

Merele vor fi realizate de firma care anul trecut a creat si oua de Paste din acelasi material, iar primaria va achita 21.000 de lei pentru cinci astfel de mere, al saselea fiind oferit gratuit municipalitatii.

Primarul Ovidiu Cretu spera ca merele sa fie montate pana la sarbatorile pascale, cand in peisajul urban vor reveni si cele noua oua gigant amplasate anul trecut, pentru care s-au cheltuit 19.000 de lei. De asemenea, primaria a mai comandat inca trei oua de Paste decorative, pentru suma de 6.000 de lei.

Pe strazile Bistritei pot fi gasiti, incepand cu anul 2011, si sase struti din fibra de sticla, cu o inaltime de 1,5 metri, care reprezinta mascota orasului.