Primarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat luni crearea unei taxe de promovare pe care o vor plati toti agentii economici care lucreaza in Mamaia, inclusiv "detinatorii de apartamente".

"O sa punem in sedinta viitoare de Consiliu Local o taxa de promovare tuturor agentilor economici care lucreaza in statiunea Mamaia, inclusiv detinatorilor de apartamente. Este o taxa discutata cu Asociatia Patronala din Mamaia. Impreuna cu ei s-a facut pe zone, pe genuri de activitati care se desfasoara acolo", a spus Radu Mazare, citat de Ziua de Constanta.

Din aceasta taxa, primaria va incasa 30%, urmand ca restul de 70% sa revina Asociatiei Patronale din Constanta, pentru a putea participa la targurile de turism: "Din taxa asta de promovare 30% o sa revina Primariei, bani pe care noi o sa-i cheltuim la promovare, si 70% o sa ramana la Asociatia Patronala, unde s-a facut un comitet din cei de acolo, si urmeaza sa-i cheltuiasca in targurile de turism specifice lor si unde se duc ei si vor sa fie prezenti", a precizat Radu Mazare, care a adaugat ca a aflat recent ca in statiunea Mamaia opereaza o mie de agenti economici.