Primaria sectorului 3 a pus de cateva zile, in parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), o serie de afise prin care anunta ca bucata de spatiu verde cuprinsa intre bd. Liviu Rebreanu, Nicolae Grigorescu, C-tin Brancusi si malul lacului a fost retrocedata. Potrivit arhitectului sef al sectorului, Stefan Dumitrascu, Directia parcuri din cadrul Primariei a pus afisele deoarece zona respectiva din parc a ramas neingrijita, iar cetatenii fac numeroase sesizari pentru ca institutia sa curete si sa intretina zona. Acest lucru nu este posibil deoarece bucata respectiva este proprietate privata. Cele aproape 12 hectare din parcul AI Cuza au fost retrocedate in 2005 de fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, Mariei Cocoru.

Afisele au fost puse la intrarile in parcul AI Cuza de la statia de metrou Titan, biserica de lemn si intrarea de pe bd. Constantin Brancusi precum si de-a lungul bd. L Rebreanu si Nicolae Grigorescu. Bucata de parc retrocedata este plina de gunoaie, copaci cazuti si a devenit adapost pentru oamenii strazii si pentru maidanezi. Pe pancarte scrie ca zona a fost retrocedata prin Dispozitiile de Primar General 4333/2005 si 4334/2005.

"Terenurile situate în Bucureşti, str. Liviu Rebreanu F.N sector 3, Lotul 71 – în suprafaţa de 112.399,19 mp și Lotul 16 - în suprafaţa de 10.127,43 mp au fost restituite în natură, pe vechiul amplasament, în proprietatea doamnei Maria COCORU în baza Dispoziţiei Primarului General - Adriean Videanu nr. 4333/18.05.2005, respectiv4334/18.05.2005", se arata intr-un comunicat al primariei.

Arhitectul sef al sectorului 3, Stefan Dumitrascu, a declarat ca Directia Parcuri de pe langa Primaria sectorului 3 a pus acele afise pentru ca primea foarte multe sesizari de la cetateni care cereau reamenajarea zonei. Fiind proprietate privata, institutia nu mai poate investi niciun ban acolo. "Inca din 2005, Primaria sectorului 3 a contestat dispozitia de retrocedare. Nu am avut castig de cauza. Primaria sectorului 3 nu poate cere exproprierea terenului pentru ca el sa redevina domeniu public. Guvernul si Consiliul General al Municipiului Bucuresti sunt singurele in masura sa ia o astfel de decizie", a declarat Dumitrascu, pentru HotNews.ro.

Dan Trifu, vicepresedintele fundatiei EcoCivica, spune ca este la curent cu situatia din parcul IOR. "Primaria sector 3 a pus acele afise pentru ca cetatenii sa nu o mai acuze ca a lasat parcul neingrijit, sa se stie ca terenul respectiv nu mai este domeniu public. In situatia parcului IOR sunt mai multe spatii verzi din Capitala care au fost retrocedate. In urma cu cateva saptamani, noi am cerut Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa ceara Guvernului permisiunea sa exproprieze aceste terenuri ca sa redevina parcuri, dar nu s-a intamplat nimic. Sa speram ca situatia se va rezolva pana la urma", a declarat Trifu, pentru Hotnews.ro.