Diferitele probleme si distrugeri semnalate de HotNews.ro in articolul "Cum arata Piata Universitatii dupa prima sa iarna: rugina, pavaj deteriorat, beton denivelat si corpuri de iluminat defecte sau distruse" vor fi remediate "in cel mai scurt timp posibil" potrivit unui raspuns primit de la Primaria Capitalei.

Spoturi deteriorate in Piata UniversitatiiFoto: Hotnews

Reprezentantii municipalitatii au explicat ce a dus la producerea pagubelor semnalate, au precizat cand si cum vor fi remediate si au amintit ca “investitia facuta in amenajarea Pietei Universitatii se afla in perioada de garantie şi a fost suportata de catre investitorul parcarii subterane”, durata lucrarilor efective de construire a parcajului, inclusiv amenajarea Pietei Universitatii, fiind de aproximativ 1 an şi 5 luni, “durata pe care noi [n.r. Primaria Capitalei] o consideram o realizare notabila”.

HotNews.ro a publicat luni un articol si o fotogalerie in care a aratat ca “dupa ce a gazduit un Targ de Craciun, a fost transformata intr-o parcare publica timp de o luna si a trecut printr-o iarna blanda, Piata Universitatii a inceput sa arate semne de deteriorare”.

Astfel, potrivit constatarilor HotNews.ro din teren pavajul din piatra cubica prezinta portiuni sparte sau deteriorate in urma unor lucrari edilitare, betonul alb are zone denivelate unde se aduna apa atunci cand ploua, iar mai bine de jumatate din corpurile de iluminat din jurul celor patru statui din Piata au fost deteriorate si nu mai functioneaza.

In plus, placa informativa amplasata in piata a ruginit, scrisul ne mai fiind vizibil, iar transformatorul electric de la iesirea din parcare spre rondul de la Universitate inca nu a fost mutat, desi administratia anunta in noiembrie anul trecut ca acesta va fi dezafectat.

Primaria Capitalei a raspuns, marti, solicitarii HotNews.ro de a detalia cine si in ce mod va repara pagubele produse.

Redam mai jos raspunsul Primariei Generale:

  • "Investitia facuta in amenajarea Pietei Universitatii se afla in perioada de garantie şi a fost suportata de catre investitorul parcarii subterane;
  • Pavajul deteriorat in urma lucrarilor de interventie la retelele edilitare va fi remediat de catre societatile care au executat respectivele lucrari in cel mai scurt timp posibil şi in masura in care conditiile meteorologice o vor permite;
  • Corpurile de iluminat vor fi remediate/schimbate, ele fiind deteriorate in urma accesului ilegal cu autoturismele pe spatiul pietonal din incinta pietei;
  • Placa informativa va fi reconditionata, rugina aparand urmare a conditiilor in care a fost amplasata la momentul inaugurarii (umiditate ridicata);
  • Transformatorul va fi dezafectat in momentul in care investitorul parcarii va obtine avizele pentru racordarea parcajului la postul de transformare subteran din apropiere. Mentionam ca intarzierea a fost mai mare decat s-a anticipat, deoarece parte din documentele necesare completarii dosarului nu puteau fi generate decat dupa ce era efectuata receptia la terminarea lucrarilor (noiembrie 2012)”.

Pe langa detaliile despre deteriorarile din Piata Universitatii, reprezentantii Primariei Generale au dorit sa faca si o clarificare legata de durata lucrarilor la parcare si Piata.

“Lucrarile la parcajul subteran Piata Universitatii au fost demarate in luna septembrie 2010 prin mutarea celor patru statui in parcul Izvor, fiind urmate pana in luna mai 2011 de lucrarile arheologice. In aceste conditii consideram ca durata totala a lucrarilor aferente construirii “Parcajului subteran Piata Universitatii” a fost de aproximativ 2 ani şi 2 luni şi nu mai bine de 3 ani asa cum mentionati in articol. Mai mult, durata lucrarilor efective de construire a parcajului, inclusiv amenajarea Pietei Universitatii, a fost de aproximativ 1 an şi 5 luni, durata pe care noi o consideram o realizare notabila”, se arata in raspunsul Primariei Capitalei transmis HotNews.ro.