Un numar de 22 de tramvaie apartinand Regiei locale de transport Iasi au fost scoase la licitatie, masura fiind impusa de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), pentru a recupera o parte din datoriile regiei catre stat, in valoare de aproximativ 39 milioane de lei, informeaza Mediafax.

Cele 22 de tramvaie se afla deja sub sechestrul ANAF, din cauza datoriilor pe care regia de transport din Iasi le are catre bugetul statului, acestea insumand aproximativ 39 de milioane de lei.

Valoarea celor 22 de tramvaie scoase la licitatie a fost estimata la 700.000 de lei.

Conducerea regiei iesene de transport sustine ca nu si-a putut achita restantele catre stat, intrucat Primaria nu a achitat la timp contravaloarea abonamentelor oferite celor 30.000 de pensionari din oras.

Pentru transportul gratuit al pensionarilor ieseni, regia ar fi trebuit sa incaseze lunar 20 de milioane de lei.

"Sunt sub sechestru 22 de tramvaie pentru datoriile pe care le inregistreaza regia catre ANAF. S-au mai facut plati, dar cu timpul au crescut penalitatile", a declarat, sambata, Adrian Mihai, purtator de cuvant al regiei iesene de transport.

La licitatia organizata la sfarsitul acestei saptamani nu s-a prezentat niciun cumparator, astfel ca pentru vanzarea mijloacelor de transport va fi organizata o noua licitatie.

Conducerea regiei de transport sustine ca iesenii nu vor fi afectati de vinderea tramvaielor, unitatea dispunand de mijloace suficiente pentru a asigura transportul calatorilor.