Spatiul public de la intersectia str. C.A. Rosetti cu J. L. Calderon, amenajat de Primaria Capitalei cu marmura alba si granit, a devenit parcare de lux pentru masini. Desi locul lasat pietonilor este foarte mic, spatiul amenajat cu pietre scumpe fiind mai mult o decoratie a parcarii de alaturi, masinile au inceput sa se urce si pe micul trotuar. Stalpisorii din piatra alba, care costa intre 100 si 200 de euro bucata, au fost daramati, desi lucrarea nici macar nu este gata.

Masini parcate pe trotuar_C.A. Rosetti_4Foto: Hotnews

Str. C.A. Rosetti: un jeep este parcat pe trotuarul parcat cu marmura alba si granit

Carmen Dinca, purtatoarea de cuvant a Administratiei Strazilor, spune ca masinile parcate pe trotuar sunt treaba Politiei. "Noi am pus de mai multe ori acei stalpisori care au fost pur si simplu rasi de soferii pentru a isi permite sa parcheze in locuri ilegale. Aici nu mai este treaba Administratiei Strazilor sa rezolve aceasta problema. Pe trotuare, in foarte multe locuri, stau masinile aranjate fara sa aiba niciun fel de problema", a declarat aceasta pentru HotNews.ro.

Str. C.A. Rosetti: masinile sunt parcate pe trotuar, printre stalpisori

Chiar Codul Rutier le permite soferilor sa parcheze pe trotuar cu conditia sa lase un metru liber pentru pietoni.

Purtatorul de cuvant al Politiei Rutiere Bucuresti, Andrei Codau, a declarat ca incepand cu 2011 de amendarea soferilor care parcheaza pe trotuar se ocupa mai mult Politia Locala, politistii rutieri amendand mai mult soferii care blocheaza circulatia rutiera, sunt parcati pe trecerile de pietoni etc.

Str. C.A. Rosetti: o masina ocupa tot trotuarul, iar stalpisorii au fost daramati

Politia Locala a Municipiului Bucuresti spune ca ii amendeaza pe soferii care parcheaza pe trotuar si ca aplica sute de amenzi lunar. "Noi ii amendam pe cei care stationeaza neregulamentar pe trotuar sau le dam avertismente unde au puncte de penalizare. Este vorba de sute de amenzi pe luna. Amenda este de circa 200 de lei. Politistii locali vin, vad masina parcata neregulamentar, identifica proprietarul, o fotografiaza cu aparate omologate si respectivul sofer primeste amenda acasa. Sigur, sunt si soferi care contesta amenzile, dar, din informatiile pe care le avem noi, aceste amenzi se incaseaza", a declarat pentru HotNews.ro Razvan Popa, purtatorul de cuvant al Politiei Locale a Municipiului Bucuresti, in urma cu cateva saptamani.

Str. C.A. Rosetti: stalpisorii au fost daramati

Lucrarile de amenajare a trotuarelor de pe str. C.A. Rosetti au inceput la inceputul anului 2012. Pe parcursul verii s-a lucrat cu mari pauze, astfel incat a venit iarna si pavajul a ramas neterminat. Municipalitatea spune ca va relua lucrarile imediat ce vremea va permite.

Str. C.A. Rosetti: o masina este parcata pe trotuar, dupa stalpisori

Citeste si:

  • FOTOGALERIE De ce isi permit soferii din Romania sa parcheze pe trotuar, fara sa lase loc pentru pietoni si ce se poate face pentru rezolvarea problemei