Consilierii generali ai Municipiului Bucuresti au adoptat marti o hotarare prin care pot beneficia de bilete gratuite la toate evenimentele care au loc pe National Arena.

Potrivit viceprimarului capitalei, Marcel Nicolaescu, fiecare consilier va putea beneficia de un bilet la evenimentele de pe stadion la tribuna 1 sau 0.

Intrebat daca alesii locali nu au bani sa-si plateasca singuri biletele, Nicolaescu a spus ca nu e vorba de bani, ci de faptul ca la evenimentele sportive importante este greu de gasit astfel de bilete.

Viceprimarul a declarat ca alesii locali nu vor dori sa participe la toate meciurile, ci doar la cele importante. Potrivit acestuia, proiectul care ofera aceasta gratuitate a fost initiat de un grup de consilieri care au semnat o lista, insa nu a dorit sa precizeze numele acestora.

Viceprimarul a declarat ca accesul celor 55 de consilieri generali pe stadion se va face un protocol cu Liga Profesionista de Fotbal si cluburile care organizeaza meciurile. In cazul in care consilierii vor ai multe bilete, vor trebui sa plateasca pentru ele.

Consilierii PDL nu au votat acest proiect, motivand ca nu sunt de acord cu oferirea unor astfel de facilitati.

Acest proiect s-a mai aflat pe ordinea de zi a Consiliului General la finele anului trecut, cand consilierul Victor Stan (USL) a propus acces gratuit in parcarea stadionului Arena Nationala si bilete cu tarif redus la toate evenimentele care se desfasoara pe stadion pentru colegii sai, dar a fost respins atunci.

Potrivit declaratiei sale de avere, Victor Ioan Stan are un BMW Z3 si un BMW X5. Stan,de meserie sofer, este si lider de sindicat. El este prieten cu fratii Sile si Nutu Camataru, cu care impartaseste o pasiune comuna - animalele, dupa cum a declarat intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei. Stan a fost implicat ca martor in dosarul fratilor Camataru.

"Initiativa de a avea acces gratuit in parcarea stadionului si bilete cu tarif redus nu-mi aprtine numai mie, ci si altor colegi. Nu mi se pare normal sa nu avem acces acolo din cauza firmelor de paza, dupa ce am votat atitea hotarari de consiliu pentru acel stadion. Indemnizatia unui consilier este de 600 lei pe luna, un bilet costa 400-500 lei, de unde sa dam atitia bani?", argumentase Victor Stan.