Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat marti componenta consiliilor de administratie ale RADET si RATB. Cele doua regii au impreuna un buget de aproape 400 de milioane de euro din bugetul total al Bucurestiului, de un miliard de euro, iar consiliile de administratie aproba pe ce se cheltuiesc acesti bani.

In consiliul de administratie al RATB au fost numiti:

  • Tudorache Gabriel
  • Florea Daniela
  • Radu Dumitru
  • Pirvut Ovidiu
  • Macovei Dorel
  • Teodorescu Teodor Razvan Emil

In consiliul de administratie al RADET au fost numiti:

  • Costin Berevoianu
  • Agiu Marian
  • Amzar Gheorghe
  • Timnea Valentin
  • Seremeta Robert

Componenta consiliilor de administratie a fost stabilita de o comisie de numire aprobata de CGMB. Candidatii au dat un concurs iar cei care au obtinut cel mai mare punctaj au fost trecuti pe buletinele de vot ale consilierilor.

Primaria Capitalei nu a prezentat inca CV-urile celor numiti, motiv pentru care nu se stie ce calificare au acestia.

In consiliul de administratie al RADET cel mai cunoscut nume este cel al lui Costin Berevoianu, consilier personal al primarului Sorin Oprescu. Acesta a mai fost director al Veolia Romania (Apa Nova) si artizanul contractului de concesiune dintre CGMB si Apa Nova.

De curand, Berevoianu a mai fost si administratorul Berg Sistem Gaz, compania furnizoare de gaz din Sighetu Marmatiei. In urma a doua explozii care au avut loc intr-un club din centrul municipiului Sighetu Marmatiei, in urma cu un an, saptesprezece persoane au fost ranite grav.

Aceasta societate, Berg Sistem Gaz SA, a instalat reteaua de distributie a gazului natural in Sighetu Marmatiei iar in urma acestui caz procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata companie.

Noile consilii de administratie vor alege si directorii celor doua regii iar surse din CGMB spun ca Berevoianu, consilierul lui Oprescu, va fi desemnat directorul RADET.

In urmatoarele luni, consiliul de administratie al RADET va trebui sa ia decizii cruciale intrucat in acest zile se discuta unirea ELCEN-ului cu aceasta regie si concesionarea acestuia.

Consilierii PDL au spus ca nu voteaza consiliile de administratie ale celor doua regii, deoarece membrii acestora ar fi numiti politic.

"Procesul de numire a consiliilor de administratie nu a fost unul transparent atunci cand participantii la concurs au fost prezentati consilierilor multi dintre acestia nu stiau lucruri esentiale despre gigacalorie si subventie. Nu vom vota aceste propuneri, nu cred ca ar trebui ca politicul sa fie implicat in niste comisii unde ar trebui sa-si gaseasca locul doar specialistii. Cand i-am intrebat pe cei propusi aici de unde sunt si ce calificare au, au spus ca au fost trimisi de la partid. Nu putem sa-l votam pe groparul Apa Nova la RADET (Berevoianu, n.r.)", a declarat Lucian Iliescu, consilier PDL.