Primariile din Bucuresti au intrat in alerta dupa emiterea avertizarii de cod portocaliu de ninsori si viscol. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut operatorilor de deszapezire sa aplice, incepand din aceasta seara, tratamente antiderapante pentru a preintampina formarea poleiului. In sectorul 1 al Capitalei 90 de utilaje sunt pregatite sa intervina, iar in sectorul 3 - 60.

La nivelul Capitalei, primarul general, Sorin Oprescu, a cerut tuturor factorilor implicati in programul de deszapezire si combatere polei sa ia toate masurile necesare pentru a fi pregatiti de interventie imediat ce conditiile meteo o vor impune. Edilul a acerut ca incepand din aceasta seara, sa se aplice tratamente antiderapante pentru a preintampina formarea poleiului, iar utilajele de deszapezire sa fie pozitionate atat in intersectii cat si in punctele fixe din vecinatatea pantelor, rampelor si podurilor, astfel incat sa se poata interveni in cel mai scurt timp. Daca va fi cazul, echipaje ale Politiei Locale si Politiei Rutiere vor insoti utilajele de salubrizare.

Oprescu a mai solicitat conducerii RATB sa aiba pregatite plugurile pentru curatarea liniilor de tramvai, iar reprezentantilor Enel sa fie pregatiti cu echipe de interventie care sa solutioneze eventualele avarii la reteaua electrica. Directia Generala de Asistenta Sociala va continua programul de adapostire a persoanelor defavorizate in cele doua centre - Complexul de Servicii Medicale din Th. Pallady si Adapostul Sf. Luca din Berceni.

Pentru orice sesizare privind oamenii fara adapost, cetatenii pot suna la nr. de telefon gratuit 0800.821.218 sau 021.314.23.15.

In sectorul 1 al Capitalei sunt pregatite sa intervina 90 de utilaje, pozitionate in 20 de puncte fixe: Piata Victoriei (intrare pe Buzesti), Piata Victoriei (intrare pe Lascar Catargiu), Piata Romana (intrare pe Dacia), B-dul Aviatorilor (Pescarus), Piata Charles de Gaulle, Calea Floreasca (la intrarea dinspre Pasajul Pipera), Str. Nicolae Caranfil (statia de carburanti AGIP), B-dul Aerogarii (statia de carburanti OMV), Piata Victoriei (intrare pe Calea Victoriei), Gara de Nord (vis-a-vis de coloane), B-dul Banu Manta (in fata primariei, intrare spre pasaj), Piata Victoriei (pastila Kiseleff x Aviatorilor), Calea Grivitei (sub Pod Grant, intrare pe bretea spre Turda), Calea Grivitei (statia de carburanti AGIP Chibrit, intrare spre pasaj), Calea Grivitei (statia de carburanti AGIP Chibrit, intrare pe Ion Mihalache), Sos. Bucuresti-Ploiesti (DN1) (statia de carburanti MOL - Pod Otopeni), B-dul Poligrafiei (statia de carburanti LUKOIL Jiului), Sos. Bucuresti-Targoviste (statia de carburanti MOL Odai), Sos. Chitilei (statia de carburanti LUKOIL Pod Constanta) si Aleea Privighetorilor (vis-a-vis de Academia de Politie).

In sectorul 3 al Capitalei sunt pregatite sa intervina 60 de utilaje. ¬Am cerut operatorului de salubritate sa intervina imediat dupa inceperea ninsorii. Este foarte important ca traficul sa se desfasoare fluent in sectorul 3, in ciuda conditiilor de iarna. Voi verifica personal cum se va face deszapezirea, voi iesi pe strazi in inspectie. Acelasi lucru este valabil si pentru oamenii din subordinea mea. Toti angajatii primariei care au atributii in acest domeniu vor fi prezenti in sector pentru a rezolva in cel mai scurt timp posibil orice problema provocata de ninsoare", a declarat Robert Negoita, primarul Sectorului 3.