Mihai Mihnea Boerescu, consilier judetean in Giurgiu din partea USL, a postat pe site-ul sau - www.casa-mihnea.ro - un anunt prin care spune ca doreste sa-si angajeze secretara fara carte de munca si ca nu intententioneaza sa plateasca contributiile sociale la stat, decat daca persoana in speta vrea "sa-si rupa" circa 50 de lei pe luna pentru asa. Salariul: 300 euro pe luna. La conditiile de angajare se mai specifica ca persoana care aspira la acest post este preferabil sa nu aiba copii si daca are sot sau prieten sa nu o contorizeze cat sta la munca. In plus, nu este indicat sa vina la interviul de angajare persoanele cu parul lung, care naparlesc abundent. Contactat de HotNews.ro, Mihnea Boerescu a declarat ca nu isi poate angaja secretara cu carte de munca deoarece este persoana fizica si nu are firma, dar ca, in rest, este unul dintre cei mai mari contribuabili la stat din Giurgiu. Acesta spune ca pana acum a primit 200-300 de CV-uri de la persoane interesate de acest post.

Foto:

"Va fi fara carte de munca. Nu-mi place sa dau bani la stat mai mult decat e strict necesar. Daca vrei totusi asigurari sociale "iti rupi un banutz" pe luna si te bagi la pilonu' X. Probabil cu 50ron/luna esti mai asigurata decat daca as trimite eu jumatate din lefa ta la stat! . si by the way. se spune ca in 2030 asigurarile de stat (adica pensia), vor intra in colaps, pentru ca 'decretzeii' (daca stii ce-i aia) vor ajunge la varsta pensionarii, iar cei ce muncesc vor trebui sa le asigure pensia si lor", scrie in anuntul de angajare.

Contactat de HotNews.ro, Mihnea Boerescu spune ca nu isi poate angaja secretara cu carte de munca deoarece nu are firma: "Ideea care este, eu doresc sa o angajez cu carte de munca, dar sunt in imposibilitatea acestui lucru intrucat eu nu am firma, dar am nevoie de cineva care sa ma ajute sa-mi administrez portofoliul imobiliar. Eu sunt persoana fizica. Nu am avut firma niciodata, nu am nici acum, iar cand voi avea firma voi angaja. Dar, avand sute de proprietati imobiliare, am nevoie de cineva care sa ma ajute sa le administrez. Dar nu este vorba de o secretara. Poate fi si secretara. De altfel, am avut pana acum patru zile pe cineva care si-a dat demisia si trebuie sa-mi completez echipa", spune acesta.

Intrebat daca este un exemplu bun pentru firmele din Giurgiu, acesta spune ca trebuie sa se angajeze cu carte de munca. "Normal, trebuie sa se angajeze cu carte de munca. Eu neavand firma, nu am cum sa o fac. Eu dau exemplu bun din alt punct de vedere. Sunt unul dintre cei mai mari contribuabili pe zona Giurgiu. La fiecare achizitie de teren platesc impozit, la fiecare dezmembrare platesc impozit, la fiecare vanzare ulterioara platesc impozite, la fiecare autorizatie de constructie pe locurile mele platesc impozit, la fiecare proiect de casa", spune Boerescu.

Acesta spune ca anuntul postat pe site este in intregime scris de el si ca pana acum a primit 200-300 de CV-uri: "Anuntul este real, scris de mine, nu am pus pe nimeni sa mi-l scrie, eu raspund. Reactia este foarte buna, am primit 200-300 de CV-uri in 24 de ore. Culmea este ca am primit mail-uri de raspuns de la oameni care nu raspundeau cerintelor mele, dar m-au felicitat si mi-au spus ca asa le-ar placea sa sune un anunt: clar, explicit, ca le pare bine ca exista si un astfel de angajator corect care spune de la inceput ce vrea si ce ofera. Din pacate, nu am timp sa citesc toate aplicatiile".

Intrebat de reporterul HotNews.ro daca conducerea USL l-a mustrat pentru acest anunt, Boerescu a declarat ca nu are treaba cu politica: "Nu am primit niciun telefon de la conducerea USL pentru ca nu are treaba cu politica, eu nu am avut niciodata firma, nu am niciun contract cu statul, nici una dintre rudele mele nu au avut firma. Conjunctura face ca sunt consilier judetean din 2012. Toata averea, tot portofoliul imobiliar l-am strans in ultimii 20 de ani".

Anunt integral postat pe site-ul www.casa-mihnea.ro

Am sa-ti spun exact ce vreau si ce ofer. Fara o ordine anume, am sa insir istoria postului si altfel, daca consideri ca te incadrezi, macar 80-90% in prima faza (deh.nimeni nu-i perfect!), te rog sa-mi trimiti mail de raspuns:

1. 300 EURO cash. Program aproximativ 10 ore/zi.

2. Leafa nu depinde de vanzari sau alte targhet-uri. Si la cuantumul asta... nici de criza economica! Asta inseamna ca atunci cand criza va trece(pentru ca va trece), leafa va creste.

3. Alte beneficii: cazare, utilitati-GRATIS

4. In afara de leafa vei primi:

- dupa 2 ani de activitate neintrerupta ... un loc de casa, la alegere, din portofoliul meu (intravilan langa o padure, rau sau lac), in prima treime a Zonei Metropolitane;

- dupa inca 2 ani ... o masina.

- dupa inca 2 ani ... o casa "la rosu";

- dupa inca 2 ..... o casa "la cheie";

2 fete au facut deja trei ani. Suna-le sa le intrebi, daca nu crezi ca si-au primit locul de casa.

5. Va fi fara carte de munca. Nu-mi place sa dau bani la stat mai mult decat e strict necesar.

Daca vrei totusi asigurari sociale "iti rupi un banutz" pe luna si te bagi la pilonu' X. Probabil cu 50ron/luna esti mai asigurata decat daca as trimite eu jumatate din lefa ta la stat! . si by the way. se spune ca in 2030 asigurarile de stat (adica pensia), vor intra in colaps, pentru ca 'decretzeii' (daca stii ce-i aia) vor ajunge la varsta pensionarii, iar cei ce muncesc vor trebui sa le asigure pensia si lor.

6. Programul incepe dupa-amiaza pt. ca atunci ma trezesc, dar nu sunt atat de puturos pe cat pare! Hahaha! Muncesc toata noaptea. In plus, clientii mei vin dupa-amiaza si seara. Una dintre activitati este vanzarea de terenuri; adica investitii 'pe viata'. Familiile trec pe la mine 'pe-ndelete', dupa serviciu.

7. Eu muncesc 7 zile din 7! Pentru mine nu e diferenta intre sambata , duminica sau cursul saptamanii.. Dar, pentru tine, o sa am grija sa-ti alegi in fiecare saptaman o zi libera si inca una mai scurta.

...Sau o zi fff lunga si 2 libere.

8. Sau poti sa cumulezi zilele libere si sa-ti iei aproximativ o saptamana de vacanta in fiecare luna.

9. O sa ai concediu cand iti alegi, intreg sau fragmentat dupa cum doresti + sarbatorile clasice, indiferent de religie. Eu sunt ateu.

10. Sa ai intre 20-30 de ani, de preferinta pana in 25 ani. Statistic vorbind, cu cat esti mai mica in varsta, cu atat esti mai usor de format. Crede-ma ca job-ul asta e cu mult mai greu decat iti pare la prima vedere!

11. Sa nu ai copil! Apreciez ca esti familista, insa nu vreau sa fii cu ochii pe ceas si sa te gandesti ca n-are cine sa-i incalzeasca mancarea sau sa-l inveleasca.

Cand eram mic, eu o sunam pe mama la serviciu de 10 ori pe zi.

12. Daca ai sot sau prieten, te accept doar daca il poti educa sa nu te 'contorizeze' cat stai la munca si de ce vii tarziu acasa. Daca stii ca nu esti in stare sa-l tii in frau, las-o moarta... Ne pierdem timpul si, zau, ca-i pretios! Accept ca la inceput de drum sa vina la o cafea si sa vada unde, cu cine si ce lucrezi (sa stea linistit), apoi sa te sune doar in caz de incendiu si alte calamitati.

13. La serviciu nu se vine cu tocuri, fuste, oje si decolteuri. Se accepta doar genul cu 'blugi'. Ne purtam cat mai natural. E o problema si de marketing si de brand.

14. Mi-ar placea sa fii genul mai sportiv si in general nu imi plac oamenii care nu-si ingrijesc sanatatea.

15. Poze cu tine imi trebuie nu pentru ca vreau sa ma insor, ci pentru ca vreau sa-ti vad privirea. Si crede-ma ca daca ai 90-60-90 nu ai sanse de angajare la mine.

16. ACTIVITATI:calculator, administrative, telefoane, cafele, primire clienti, mop, udat flori, spalat vase...

17. In general sedintele de brainstorming le facem seara tarziu, cand oamenii muncii s-au culcat de mult.

18. CAZAREA: Daca esti din provincie sau vrei sa scapi de sub tutela parintilor, iti pot oferi cazare. Va fi in Cartierul Latin sau in Prelungirea Ghencea. Nu te va costa nimic; vei avea camera proprie, baie si balcon, dar asta inseamna ca vei sta singura in camera si prietenul tau nu poate sa vina in vizita. Prietenele da.

19. Nu acept BAIETI la angajare. Asta pentru ca de-a lungul timpului toti cei care au fost angajatii firmei au facut probleme. Unii erau prea orgoliosi ca sa dea cu mopul desi eu o faceam. Altii au fugit cu banii la jocuri de noroc.. Altii au crezut ca au gasit o smecherie ca sa scoata bani si sa se imbogateasca in alta parte. Unul mi-a distrus o masina avand dauna totala.

20. Nu e nevoie obligatoriu de permis, desi mie mi-ar prinde bine sa-l ai.

21. TRANSPORTUL: Am un parc auto format din masini si motociclete, dar este evident ca daca o sa ramai la stadiul de secretara nu o sa-mi pot permite sa rup o masina pentru tine.

22. Avem o fata care ne ajuta la curatenie, dar cum 'mascotele echipei' sunt doi catei, evident ca in fiecare zi avem de dat cu mopul cel putin o data.

*** Prefer, din economie de timp, sa-mi ceri detalii suplimentare inainte sa vii aici.

Au fost nesimtite care au venit doar asa 'sa vada daca-i adevarat' nu sa puna mana la treaba. Si mi-au mancat timp.

NU VENI sa-mi mananci timpul i in urmatoarele cazuri:

- Daca-ti place “sportul” numit ”interview” si vii doar asa…sa vezi daca-l treci;

- Daca-ti plac pozele “celui mai fun burlac” si te gandesti sa-ti incerci norocul;

- Daca ai nevoie doar de ”un job” pana gasesti ceva mai bun;

- Daca ai parul lung si obisnuiesti sa naparlesi abundent;

- Daca ai probleme de personalitate gen: “eu nu fac aia pentru ca nu am vorbit la angajare” (sa nu te gandesti la prostii);

- Daca vrei viata sociala de noapte (nu peste limita normalului);

- Daca n-ai de gand sa-mi trimiti in prealabil si alte poze decat cea din CV.

Vezi site-ul integral aici: