Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut, luni, firmei Luxten (societatea care gestioneaza iluminatul public) sa inlocuiasca toate becurile arse, in acest moment in Bucuresti fiind 250 de zone cu astfel de probleme. De asemenea, edilul sef vrea ca toti stalpii sa fie curatati de cablurile nefolositoare si afise le publicitare ilegale, sa se astupe gropile din asfalt, sa se intretina spatiile verzi, sa se spele strazile, iar mortii sa nu mai fie dusi la groapa cu "carutele". Aceste precizari au fost facute de Oprescu in cadrul comandamentului privind curatenia de primavara, edilul estimand ca pentru aceasta operatiune municipalitatea va plati cel mult 300.000 de euro.

Ce vrea primarul Sorin Oprescu sa se faca in cadrul curateniei de primavara:

- strandurile care sunt in administrarea municipalitatii sa fie curatate, reparate si gata de deschidere pe 1 Mai;

- gropile din asfalt sa fie inventariate de drumari si asfaltate, iar strazile spalate;

- in parcuri, sa se puna rastele pentru biciclete si cosuri de gunoi, iar spatiile verzi sa fie curatate si reamenajate;

- sa se faca curatenie in Cimitire, sa se repare grilajele si mobilierul public. De asemenea, edilul a cerut ca mortii sa nu mai fie dusi la groapa cu "carutele".

"Va rog sa va ganditi si la mijlocul de transport al decedatilor spre groapa, chiar daca unii m-au luat peste picior iar au aparut pe Tudor Vladimirescu carutele alea care merg mai mult in trei roti, ca sa nu mai vorbesc si de personajele care le imping", a declarat acesta.

- Administratia Strazilor trebuie sa salubrizeze pasajele rutiere, sa indeparteze graffiti-ul de pe ele, sa curete indicatoarele rutiere si sa le inlocuiasca pe cele defecte

- RADET-ul trebuie sa curete fatadele punctelor termice si a spatiului verde aferent;

- Luxten trebuie sa inlocuiasca becurile defecte si sa curete stalpii de iluminat public de afise;

- Ascociatiile de proprietari vor primi de la Primarie materialele necesare pentru a vopsi scara blocului si a repara garduletele din jurul cladirilor dar si "10-15 kg" de iarba pentru a intretine spatiile verzi din jurul blocului.