Primaria sectorului 1 a investit circa 10 milioane de euro in modernizarea Pietei Amzei, lucrarile fiind terminate in urma cu jumatate de an. De atunci insa, piata sta goala deoarece institutia sustine ca nu are suficient personal pentru a se ocupa de gestionarea ei. In decembrie 2012, Primaria a anuntat ca vrea sa concesioneze piata pentru 35 de ani, pentru circa 117 milioane de euro - aproximativ 28.000 euro/luna. La licitatie nu s-a prezentat insa nimeni. La jumatatea lunii februarie, anuntul a fost publicat din nou, termenul limita pentru depunerea ofertelor fiind 1 aprilie. Pana acum insa nu s-a prezentat nimeni.

Piata AmzeiFoto: Hotnews

"Am decis sa concesionam Piata Amzei deoarece nu avem personal suficient in cadrul Administratiei Pietelor ca sa se ocupe de ea si nici nu putem angaja deoarece Ordonanta data de Guvernul Boc ne-a blocat organigrama. Primul anunt pentru licitatie l-am dat in decembrie, dar nu s-a prezentat nimeni. Acum organizam o noua licitatie, dar pana acum nu a depus nimeni nicio oferta", a declarat, pentru HotNews.ro, Alex Ichim, purtatorul de cuvant al Primariei Sectorului 1.

Lucrarile de modernizare a Pietei Amzei au inceput in 2008, iar pentru alegerea proiectului de arhitectura Primaria sectorului 1 a organizat, in parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din Romania, concurs de proiecte. Competitia a fost castigata de arhitectul Andrei Fenyo, valoarea proiectului fiind de circa 50 milioane lei. Lucrarile de modernizare ar fi trebuit terminate in toamna anului 2010, insa au fost finalizate abia doi ani mai tarziu, primaria motivand ca au aparut lucrari neprevazute.

Piata Amzei este singura cladire publica din Bucuresti pentru care s-a organizat concurs de arhitectura, in ultimii ani.