Lacurile Floreasca si Tei din Bucuresti vor fi amenajate pe fonduri europene si introduse intr-un circuit turistic, valoarea proiectului fiind de circa 88 milioane lei. Contractul de finantare a fost semnat marti de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, si Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Liviu Dragnea.

un nou traseu de agrement pe Lacul FloreascaFoto: ALPAB

Proiectul pentru care s-a obtinut finantarea se numeste "Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca si Tei (si zona adiacenta lor)", banii fiind obtinuti prin Programul Operational Regional, Axa Prioritara 5 - Dezvoltarea regionala si promovarea turismului. Din suma de 88 milioane de lei, finantarea nerambursabila reprezinta 23,5 milioane lei.

Din acesti bani se vor amenaja o suprafata de spatiu public de 11 hectare. Astfel, se vor realiza locuri de joaca pentru copii, 4 km de pista pentru biciclete, o sala multifunctionala de 360 locuri, doua amfiteatre de 240 locuri fiecare, 6 potruri turistice, 5 platforme culturale si de agrement, 12 debarcadere si 3 piscine. Durata de implementare a proiectului este de 28 de luni.

Potrivit Primariei Capitalei, obiectivul general al proiectului este creşterea contribuţiei turismului din Municipiul Bucureşti la dezvoltarea regiunii Bucureşti-Ilfov vizandu-se atragerea unui numar de 1 milion de turisti.