Primaria Arad va plati peste 2,35 milioane de euro (10.371.179 lei) pentru realizarea in apropierea centrului municipiului a unei pasarele hobanate pentru pietoni si biciclisti peste raul Mures, potrivit informatiilor publicate pe portalul electronic de achizitii publice. Podul pietonal care va lega zona centrala a orasului cu zona strandului Neptun va avea o lungime de peste 210 metri, doi piloni inclinati inspre albia raului Mures si va fi realizat in termen de 15 luni de la semnarea contractului.

Foto:

Contractul pentru realizarea pasarelei pietonale si pentru biciclisti este in valoare de 10.371.179 de lei (aproximativ 2,35 milioane euro) si a fost atribuit firmei aradene Tehnodomus SA. Banii pentru acest contract provin din bugetul Primariei Arad, precum si de la bugetul de stat.

"Pasarela propusa a se construi va fi amplasata la aproximativ 18 - 25 m in amonte de podul de pontoane existent in zona parcului M. Eminescu. Solutia aleasa este o pasarela pietonala si pentru biciclisti, hobanata cu doi piloni care din considerente estetice sunt inclinati cu 5 grade spre albia Muresului. Lungimea totala a structurii este de 210,25 m, fiind realizata din 3 deschideri de 33,30m , 125,90m ,51m", se arata in descrierea proiectului.

Structura podului urmeaza sa fie sustinuta deasupra albiei de cate doua cabluri, iar pasarela va fi iluminata prin intermediul unor stalpi ornamentali dotati cu surse de iluminat tip economic si va fi protejata impotriva traznetului printr-o instalatie specifica.

Durata lucrarilor este de 15 luni incepand de la data atribuirii contractului.