Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri ca amenzile neachitate au devenit o problema pentru administratiile locale si ca ar fi bine ca acestea sa fie transformate in zile de munca in folosul comunitatii, in anumite conditii, prin aprobarea Consiliului Local si nu doar a instantei, transmite Mediafax.

Ion Lungu a afirmat intr-o conferinta de presa ca amenzile neachitate pe care administratiile locale le au de incasat sunt foarte mari, dand ca exemplu Primaria Suceava care are de recuperat 10,3 milioane de lei din amenzi, procedurile fiind greoaie.

Primarul a spus ca in multe cazuri amenzile sunt mici si costurile pentru recuperarea lor pot deveni mai mari.

El considera ca in anumite situatii, cand se constata imposibilitatea persoanei amendate sa achite amenda, aceasta sa fie transformata in zile de munca in folosul comunitatii prin hotarare a Consilliului Local si nu doar a instantei.

Primarul a spus ca a discutat despre aceasta situatia cu senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Dontu, care urmeaza sa elaboreze un proiect de lege in acest sens.

Dontu a declarat pentru Mediafax ca lucreaza la o initiativa legislativa in acest sens, dar ca pana la depunerea acesteia mai are de finalizat trei alte propuneri legislative, cum ar fi o reglementare privind infiintarea parcurilor industriale.