Primaria Craiova a atribuit un contract de peste 35 de milioane de lei (aprox 7,7 milioane de euro), bani europeni, pentru reabilitarea si modernizarea unei cai duble de tramvai in lungime de 1,6 km si a unei cai simple de tramvai in lungime de 11 km, potrivit informatiilor publicate pe portalul de licitatii publice. Contractul a fost atribuit Societatii de Constructii in Transporturi Bucuresti (9,6 mil lei) si firmei Mari-Vila Com SRL (25 mil lei) si durata de executie este de 10 luni, respectiv 24 de luni de la primirea ordinului de incepere a lucrarilor.

Harta transpoertului in comun din CraiovaFoto: RAT-Craiova

Primaria Craiova a atribuit doua loturi dintr-un contract de "Modernizarea infrastructurii de transport in comun pentru fluidizarea traficului fortei de munca intre cele doua platforme industriale ale Polului de crestere Craiova:, potrivit informatiilor de pe e-licitatie.ro.

Contractul, a carui licitatie a fost publicata in februarie 2012, continea trei loturi:

Lot 1 - Modernizare cale dubla linie de tramvai pe b-dul Decebal - 1.630 m;

Lot 2 - Realizare sistem pentru managementul traficului pentru 16 intersectii, pe axa Calea Bucuresti - Bd. Nicolae Titulescu - Calea Severinului;

Lot 3 - Modernizare cale simpla linie de tramvai pe Calea Bucuresti , b-dul Nicolae Titulescu , Calea Severinului , inclusiv bucla de intoarcere pasaj denivelat Electroputere si acces depou tramvaie 10.878 m.

Contractul pentru lotul 1 si lotul 3, in valoare totala de 35,297,486 RON a fost atribuit catre doua firme din Bucuresti.

Astfel, pentru Lotul 1, reabilitarea 1 1,6 km de cale dubla de tramvai, Societatea de Constructii in Transporturi Bucuresti va primi 9,646.543 RON, iar pentru Lotul 2, 11km cale dubla de tramvai, firma SC Mari-Vila COM SRL va primi 25.650.942 RON.

Potrivit informatiilor din caietul de sarcini, pentru primul Lot durata de executie este de 10 luni de la semnarea ordinului de incepere a lucrarilor, iar pentru Lotul 3, durata de executie este de 24 de luni.

Proiectul este finantat in cadrul programului POR 2007-2013, Axa Prioritara 1 "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere".

Vezi aici caietul de sarcini pentru Lotul 1 si caietul de sarcini pentru Lotul 2.