Circa 60 de persoane, o parte locuitori ai cartierului Cotroceni, au protestat miercuri, timp de doua ore, in fata Ministerului Dezvoltarii. Acestia sunt nemultumiti ca lucrarile la constructia de pe strada Carol Davila, nr 21 A, in vecinanatea lor, continua desi instanta a decis sistarea lucrarilor, iar Inspectoratul de Stat in Constructii nu a facut nimic. Cu cateva ore inainte de protest inspectorii ISC s-au dus la santier si au dat dispozitie de oprire a lucrarilor. Vecinii au cerut acest lucru inca de pe 20 decembrie.

Protest locuitori CotroceniFoto: Hotnews

"ISC apara Mafia Imobiliara", "ISC garantul constructiei ilegale", "Mafia a ingenuncheat statul", "Romania macinata de coruptie", au scandat protestatarii. Acestia sustin ca incepand cu data de 20 decembrie, cand au inceput lucrarile la blocul din str. Carol Davila 21A, au sesizat acest fapt la Inspectoratul de Stat in Constructii insa nu a venit nimeni.

In timpul mitingului, reprezentantii au vorbit cu Iulian Matache, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii si au cerut institutiei sa opreasca lucrarile si sa inceapa urmarirea penala impotriva constructorului care incalca legea. Acesta le-a spus protestatarilor ca lucrarile au fost oprite inca de marti seara.

Citeste aici mai mult despre acest subiect.