Bugetul Primariei Capitalei a fost rectificat in minus cu 478 milioane lei, potrivit unei hotarari adoptate miercuri de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Banii pentru plata subventiilor la RADET si RATB nu au fost taiati, cei 85 de milioane de lei propusi initial pentru rectificarea negativa fiind raportati ca si creanta pentru anul viitor.

Consilierii au alocat 20 de milioane de lei pentru lucrarile la diametrala Buzesti-Berzei-Uranus, 20 de milioane de lei pentru protectia incendiilor si trei milioane de lei pentru consolidarea sediului primariei Capitalei din Bd Regina Elisabeta.

Cu toate ca s-a raportat o creanta de aproximativ 100 de milioane pentru anul 2013, a mai fost necesara taierea a aproximativ 370 de milioane de lei.

Banii au fost luati de la:

  • 23 mil lei de la Administratia Strazilor
  • 10 mil lei de la Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement
  • 93 mil lei de la cheltuieli de personal si functionare a primariei capitalei
  • 41 mil de la invatamant
  • 93 mil de la transporturi, investitii, infrastructura
  • 17 mil de la cultura, recreere si religie
  • 55 mil de la dezvoltare locuinte

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a sustinut ca rectificarea se impune deoarece ca nu a primit de la guvern 300 milioane lei pentru stadionul Lia Manoliu si nu a primit de la Ministerul Finantelor sumele din taxele si impozitele locale, echivalentul a 310 milioane lei.

La sfarsitul lui noiembrie, bugetul Primariei Capitalei a rectificat in minus cu aproximativ 178 milioane lei (circa 40 mil euro), dupa ce primaria nu a reusit sa incaseze veniturile pe care le estimase initial.

Primaria Capitalei spera sa stinga creanta de o suta de milioane de lei pentru 2013 daca ministerul de Finante sau Guvernul ii va da banii datorati.