Inspectorii municipalitatii bucurestene au dat, miercuri, 32 de amenzi, in valoare totala de 30.500 de lei, pentru nerespectarea dispozitiilor privind deszapezirea trotuarelor si nesemnalizarea unor lucrari in carosabil, primarul general Sorin Oprescu cerand continuarea verificarilor in teren, potrivit Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), miercuri, au fost inspectate 56 de artere principale, unde inspectorii au verificat daca persoanele fizice si reprezentantii persoanelor juridice au curatat trotuarele de zapada si gheata. In urma controalelor, au fost intocmite 25 de procese verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor, in valoare totala de 14.000 lei, si au fost somate 197 de persoane fizice sau juridice, inclusiv asociatii de proprietari.

De asemenea, au fost verificate si identificate 21 de lucrari in carosabil, dintre care sapte nu au fost semnalizate corespunzator, valoarea totala a amenzilor aplicate in aceste cazuri fiind de 16.500 de lei. Totodata, primarul general le-a cerut reprezentantilor ApaNova, miercuri seara, sa colaboreze cu firmele de deszapezire pentru curatarea zapezii sau a eventualelor acumulari de apa de la nivelul gurilor de canal si a rigolelor, iar reprezentantilor RATB le-a solicitat sa accelereze operatiunile de curatare a refugiilor si statiilor de autobuz.